Bir Çırpıda 12 Şehir Yardımlarınızı Bekliyorum

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan pilavüstükuru Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,498

pilavüstükuru

Yeni Üye
Mesajlar
5
Tepkime Puanı
0
Öncelikler herkeze merhaba

Kasım ayı için 2 kişi küçük bir tur yapmak istiyoruz.
Güzergahımız Mardin,Şanlıurfa,Adıyaman,Gaziantep,Adana,Kayseri,Nevşehir,Aksaray,Konya,Denizli,İzmir,Eskişehir

Şehirler arası yolculuklar tren varsa trenler yoksa otostop ve otobüs ile gerçekleşicek.Muhtemelen rotamızda bir değişiklik olmaz.Sizlerden istediğim bu güzergahta mutlaka burayıda görmelisin,bunu yemeyi ihmal etme, bak buradaki konaklama ücretleri çok ucuz gibi bilgiler almak yardımcı olursanız sevinirim.
 

Etiketler
Ynt: Bir Çırpıda 12 Şehir Yardımlarınızı Bekliyorum

Bu tura hangi şehirden başlayacaksınız ve kaç günlük bir süreniz var.

Denizli İzmir Eskişehir. güzergahına bakınca Eskişehir'de ikamet ediyorsunuz gibi göründü.
 

Ynt: Bir Çırpıda 12 Şehir Yardımlarınızı Bekliyorum

Ben şuan vatani görevim için Hakkari'deyim.Diğer arkadaş Bursa'da Mardin'de buluşucaz.20-30 günlük bir zamanımız olucak. Eskişehir'de eğitimimi tamamlamıştım.O yüzden son durak dinlenme yeri olarak Eskişehir düşünüyoruz.İzmir'den İstanbul'a trenlede geçebiliriz.Son durak aslında Bursa olucak orada ikamet ediyoruz.
 

Ynt: Bir Çırpıda 12 Şehir Yardımlarınızı Bekliyorum

ben mardin,gaziantep,urfa için yardımcı olabilirim.ama tavsiyem oralara gittikten sonra hatay'a da mutlaka gitmeniz olacaktır.yeme içme adana ve gaziantep'e çok yakın.
 

Ynt: Bir Çırpıda 12 Şehir Yardımlarınızı Bekliyorum

mardin
benim gidipte görülmeden dönülmemeli diyeceğim yerleri
mardin şehir gezisi,sabancı müzesi,cemil ipekçi atölyesi,çatomlar,kiliseleri (deyr-ül zeferan,kırklar kilisesi),taş işçiliği örneklerinden olan camiler (ulu cami),midyat:mor gabriel kilisesi,midyat sokakları,midyat konakları,hasankeyf (midyat gezisiyle aynı gün yapabilirsiniz)
yeme-içme,alış veriş:sebzeli kebap.(mardin ana caddesinin sonunda.sabancı müzesine yakın),badem şekeri.(buraya has mavi renkte olan ve tarçın+zencefilli olanı deneyin.böyle bir tat daha önce tatmamışsınızdır.),kadınların yapmış olduğu doğal sabunlardan alabilirsiniz.(bıttım sabunu buraya özgü.),5 tanesi 10tl. puşu alabilirsiniz.(diğer illerdeki fiyatlarına oranla çok çok ucuz).insanları çok ilgiliydi.
konaklama:nefis konaklar var.fakat pahalı.tabii ki öğretmen evi.45tl. falandı sanırım geçen kasım ayında.

şanlıurfa
benim gidipte görülmeden dönülmemeli diyeceğim yerleri
balıklı göl'den uzak durun.vakit kaybı.hiçbir mistik yanı yok.yapay havuz ve yüzen balıklar o kadar.şehir müzesinden uzak durun.hiçbir şey yok.hatta ben bir daha gitsem urfa'dan uzak dururdum.urfa kalesi.kale gezmeyi severseniz girin.şehiri üstten görmekten başka girebileceğiniz bir şey yok.
şanlıurfa'nın çevresinde gezilecek yerler diyeyim bari :smiley:
göbeklitepe:urfa merkeze yakın.(20km falan).ulaşımı zor.mö 12 bin yıllık kalıntılar bulundu yeni.taşa oyulan resimler görülmeye değer.
haran:harran evleri ve ilk üniversite olduğu idia edilen kalıntılar görülmeye değer.
yeme-içme,alış veriş:kuru patlıcan,baharat ve isot alabilirsiniz.şıllık diye tatlıları var.konuk evlerinde yiyebilirsiniz.yemekleri çok çok acı.mesela lahmacun fıorını var her yerde fakat yapıp satmıyorlar.ancak evden iç getirilirse pişiriyorlar.biz urfa lahmacunu yiyememiştik.içli köfte vs. her yerde yok.bulursanızda sıradan ve pahalı.çayı güzel.yeme içme fiyatları fena sayılmaz.insanlarıyla iletişime geçmekte zorlanmıştık.
konaklama:öğretmenevi.(eski fakat şehirdeki en ucuz konaklama yapılan yer.idare edilir.)

gaziantep:
benim gidipte görülmeden dönülmemeli diyeceğim yerleri
restorasyonu tamamlandıysa tahmis kahvecisi,mozaik müzesi (muhtemelen yenisi açılmıştır.harika eserler var.),zeugma,kesinlikle halfeti (halfetide tekne turu,rumkale,sadece minaresi suyun üzerinde kalan cami),birecik barajı,kelaynak çiftliği,gaziantep merkezde vaktiniz var ise hayvanat bahçesi,hanları,şehir gezisi
yeme-içme,alış veriş:mutfağı çok zengin.kesinlişkle imam çağdaşta lahmacun,baklava ve ali nazik.(lahmacunu söğürtmeli söyleyin :smiley: ),beyran çorbası deneyin,içli köfte,altı ezmeli,stadyum çevresinde ciğerciler var (ucuzdur).gaziantepte aç kalmazsınız.
konaklama: öğretmenevi.(bölgedeki en güzel öğretmen eviydi.)

buraları gördükten sonra (yada önce)mutlaka hatay,iskenderun.
benim gidipte görülmeden dönülmemeli diyeceğim yerleri
titus tüneli,aziz piyer kilisesi,antakya sokakları
yeme-içme,alış veriş:pazar günü hatayda yöresel yemek yemek biraz zor.genelde aklınızdaki yerler kapalı olabilir.yeme-içmenin bu kadar ucuz olabileceğine inanamayacaksınız.künefecilerin bol olduğu sokağın başındaki (hatta ferah künefenin karşısında) sokak sahlepçisinden sahlep,çay için.(orhan gencebay çalar.çay ile iyi gidiyor baba).yine ferah künefenin karşısında süper 96 denilen kebapçı.dışarıdan bakılınca bir şeye benzemese de en ucuz ve güzel kebaplar burada.pasajların içindeki kasaplarda istediğiniz etten size kebap hazırlıyor.yandaki fırında pişirip üst katlarında yemeniz için hizmet veriyor.künefe genelde her yerde güzel ve uygun fiyatlı.kardeşler künefeyi yinede tavsiye ederim.sultan sofrası uğranmadan geçilmeyecek bir mekan.(pazar günleri kapalı).çok değişik yemekler tadabilirsiniz.mekana baktığınızda ki kadar pahalı değil.tarihi affan kahvesinde çay,haytalı tatlısı (muhallebi+gül şerbeti+dondurma).kirece yatırılmış kabak tatlısını,aynı yöntemle yapılmış ceviz ve kebbet tatlısınıda tahinle mutlaka deneyin.humus unutulur gibi değildi mesela.
konaklama:
öğretmenevinde genelde yer bulmak zor oluyor.hidro otel.en ucuz otellerinden.fakat biraz şehir dışında.şehirin harbiye denen bölümünde.

hatta bitirmeden halep bile yapabilirsiniz.
benim geziniz için hemen aklıma gelen yerler böyle.daha ayrıntısı için blog linklerimi vereyim.

urfa,antep için: http://leylegihavadagorunce.blogspot.com/2009/11/gap-ve-halep-gezisi-07-15-kasm-09-bolum.html
mardin için: http://leylegihavadagorunce.blogspot.com/2009/11/gap-ve-halep-gezisi-07-15-kasm-09-bolum_15.html
hatay için: http://leylegihavadagorunce.blogspot.com/2009/12/hatay-26-28-aralk-09.html
ek olarak suriye halep için:http://leylegihavadagorunce.blogspot.com/2009/11/gap-ve-halep-gezisi-07-15-kasm-09.html
bol şans.
 



Ynt: Bir Çırpıda 12 Şehir Yardımlarınızı Bekliyorum

kerwane öncelikle ilgin içi çok teşekkürler.

Tavsiyelerini kesinlikle dikkate alıcam.

Geçtiğimiz yaz sonu Hatay'daydım ve saydıklarının bir çok bölümünü keyifle yerine getirmiştim.
 

Ynt: Bir Çırpıda 12 Şehir Yardımlarınızı Bekliyorum

Adana:

Adana'da aslında yapılacak pek bir aktivite yok gibi görünse de yapılacak, görecek çok şey vardır. En başta müzeleri görebilirsin. Arkeoloji müzesi ve etnoğrafya müzesi, merkez ilçe seyhan'da. Ulaşımı da çok basit. Yine aynı bölgede Büyük Saat dediğimiz bölge var, Adana'nın en meşhur yeri sayılır. Etrafında tarihi çarşılar yer alır. Biraz ilerisinde, daha doğrusu gerisinde Tepebağ mahallesi bulunur. Burada tarihi evler mevcuttur. Yine aynı mahallede meşhur Bebekli Kilise bulunmaktadır. Onun dışında Atatürk Evi var. Hemen karşısında Taşköprü var ki kendisi dünya üzerinde kullanımda olan en eski köprü olduğu söylenir. Onun karşı kıyısında Sabancı Merkez Camii bulunmaktadır. Bu camii bölgenin en büyük camiilerinden biridir. Onun dışında görmen gereken Ulu Camii, Yağ Camii gibi tarihi camiiler de bulunmaktadır. Bunlar dışında yine Seyhan'da, Sabancı Camii'nin hemen karşısında Adana Merkez Park bulunmaktadır ki kendisi baya büyük bir parktır.

Merkez dışında diğer ilçelerde de görülebilecek yerler mevcuttur. Ceyhan'da Misis Mozaik Müzesi, Anavarza ören yeri, Yakapınar, Ceyhan yolu üzerinde Yılankale gibi yerler görülebilir. Onun dışında Karataş'ta bir antik kent mevcut. Kale surları kalıntıları falan mevcuttur. Bir iki defa gitmişliğim vardır. Ayrıca Yumurtalık ilçesine de gitmeni tavsiye ederim. Orada da yeteri kadar tarihi yer mevcuttur. Ben çok küçükken gitmiştim hayal meyal hatırlarım. Bunlar dışındaki ve daha detaylı bilgiler için Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden broşür alabilirsin.

Yapılabilecekler içinde Feke'de bulunan Göksu Deresi’nde rafting yapıldığını duymuştum ama zamanı ve fiyatları hakkında bir bilgim yok, gitme fırsatım olmadı. Ayrıca Pozantı'da trekking yapılıyor. Giden birkaç arkadaşımdan ve dayımdan biliyorum. Çok enteresan yerler varmış. Çiftehan bölgesinde yaylacılık gelişmekle birlikte sağlık turizmi de mevcuttur.

Bunun dışında üniversitemizi görebilirsin, ki konumu itibariyle Türkiye'nin en iyi üniversitesi sayılabilir. En iyisi olmasa bile ilk üçtedir konumu. Ayrıca baraj kenarında piknik yapabilir veya Seyhan Gölü'nün kenarından geçen Adnan Menderes Bulvarı'nda bulunan seyyar Bici Bici, çay, nargile gibi servisleri bulunan yerlerde veya orada bulunan lokantalarda manzara eşliğinde takılabilir, yemek yiyebilir veya yine buralarda bulunan yerlerde piknik yapabilirsin.

Adana'da yemek olarak tabi ki en meşhur şey, Adana kebabıdır. Adana'da en iyi kebabı, seyyar bir iki yer dışında Kolcuoğlu Restorant'ta (ki kendisinin birkaç şubesi mevcuttur), Kebabçı Adil'de(bunlarda 3 şubeye sahipler) ve Karataş yolu üzerinde olan Elem Restorant'ta bulabilirsin. Yüzevler Kebapçısı da tavsiye ederim ama burası Adana'nın en sosyetik ve en meşhur kebapçısıdır, fiyatı sebebiyle burası senin tercihindir. Bunlar dışında olan yerlerde ben şahsım adına pek tavsiye etmiyorum ama tercih yine senindir :smiley: Kebabın yanında mutlaka yeşillik, soğan salata, pişmiş soğan ve ezme salata yemeni tavsiye ederim. Kebabın yanında şalgam tavsiyemdir, isteğe göre ayran da içebilirsin.

Yöresel yemekleri ise bulgur ve et ağırlıklıdır. Kebap dışında Sarımsaklı Köfte, Analı Kızlı, İçli Köfte, Yüzük Çorbası, Ekşili Köfte, Şırdan, Mumbar vs. tadabilirsin. Tatlı olarak, meşhur halka tatlı ve karakuşu tercih edebilirsin.

Yöresel içecekleri ise şalgam, ayran, aşlama, portakal şarabıdır. Şalgamın en iyisini Ali Göde'de bulabilirsin. Ayranı ise Misis'te sıkma-ayran yapan yerlerde sıkmanı yerken yanında içebilirsin. Aşlama ise yaz aylarında bulabileceğin meşhur bir içecek türüdür ve meyan kökünden yapılır. Tadı içerken su gibidir ama içtikten sonra tadı gelir. Enteresan bir tadı vardır, alışılmışın dışındadır tadı :smiley: Portakal şarabını ise sadece ve sadece üniversitede bulabilirsin. Dünyaca bilinen, ödüllü ve bildiğim kadarıyla başka yerde üretilmeyen bir şaraptır. Çok güzeldir. Şiddetle tavsiye ederim.

Umarım Adana hakkında yardımcı olabilmişimdir. Yalnız yardımcı olamayacağım tek konu konaklamadır, onunda sebebi şudur; fiyatları bilmiyorum ve bugüne kadar hiç ihtiyacım olmadığı için. Yoksa kalacak bir dünya yer var :smiley: O kısmınıda artık uğradığında halledersin diye düşünüyorum :smiley:

Saygılarımla,
Can.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,682
Mesajlar
1,522,148
Kayıtlı Üye Sayımız
166,528
Kaydolan Son Üyemiz
yusufkaptan41

SON KONULAR



Geri
Üst