Bir Bilene Soralım; Ucuz ve Pratik Tamiratlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 46,213
Ynt: Bir Bilene Soralım; Ucuz Ve Pratik Tamiratlar

Elimde evde daha önce ek akü bağlayarak aydınlanmada kullandığım 1000 wat lık bilgisayar ups cihazı var. Bunu karavanda invertör ve akü şarj cihazı olarak kullanabilirmiyim? Bunlar akü şarjda ediyorlar. Karavanda 220 ye sadece ocak çakmağı, tel. şarj, laptop ve dvd çalıştırmaya ihtiyacım olacak çözüm olur diye düşünüyorum. BİR BİLENE SORALIM.

IMG_20150108_230842.jpg

IMG_20150108_230858.jpg

Etiketler

UPS'nin akü gerilimine dikkat etmeniz lazım. Sadece 1 akü varsa yani 12V ise karavanda invertör niyetine kullanırsınız. UPS şarj devresinin verebileceği akım kapasitesi ise genellikle düşüktür karavanda yetersiz kalacaktır.

fsirin' Alıntı:
UPS'nin akü gerilimine dikkat etmeniz lazım. Sadece 1 akü varsa yani 12V ise karavanda invertör niyetine kullanırsınız. UPS şarj devresinin verebileceği akım kapasitesi ise genellikle düşüktür karavanda yetersiz kalacaktır.

12 V iki akü olursa sorun olurmu? iki aküden kastınız 24 v mu?

Mümkün olduğu kadar kendi işini kendin yapacaksın, kimseye eyvallah etmeyeceksin.

11111111.jpg

Destan06' Alıntı:
12 V iki akü olursa sorun olurmu? iki aküden kastınız 24 v mu?
UPS'lerde genel olarak aküler seri bağlı olarak kullanılırlar. Bu nedenle 2 akü varsa 24V sistemdir. Akünün seri mi paralel mi olduğuna dikkat ederek durumu inceleyebilirsiniz. Akülerin + kutupları bir yere - kutupları da başka bir yere birlikte bağlı ise paraleldir yani 12V'dur. Bir akünün + ucu diğerinin - ucuna bağlıysa seridir yani 24V'dur. Kolay gelsin.

fsirin' Alıntı:
UPS'lerde genel olarak aküler seri bağlı olarak kullanılırlar. Bu nedenle 2 akü varsa 24V sistemdir. Akünün seri mi paralel mi olduğuna dikkat ederek durumu inceleyebilirsiniz. Akülerin + kutupları bir yere - kutupları da başka bir yere birlikte bağlı ise paraleldir yani 12V'dur. Bir akünün + ucu diğerinin - ucuna bağlıysa seridir yani 24V'dur. Kolay gelsin.

Çok teşekkürler. 12 v olduğunu biliyorum. daha önce araç aküsüyle kullandım kendi aküleri iptal. Diğer arkadaşlarda kullanabilir bu cihazların zamanla çalışmamasının genel sebebi kendi akülerinin ölmesidir. Akülerini iptal edip dışarı bir (+) birde (-) uç çıkarırsanız kulana bilirsiniz.

Syn Atilla Abi Ben size soracağım bu Karavan iç kaplamasına başlamadan önce pencere kısımlarına ve bazı bölgelere tahta cıta dönme prosesi var. bu ahşap çıtaları Dayson mastik ile yapıstırıyorsunuz diye anlıyorum hem okumamdan hemde resimlerden.
Sadece Dayson mastik mukavvemeti yeterli oluyormu abi daha sonraki kaplama ahşaplarını taşımasına yada dolapların montajına..
Acaba Başaka bir malzemede varmı bu çıtaların montajında.

Saygılarımla.

KağanÖner' Alıntı:
Syn Atilla Abi Ben size soracağım bu Karavan iç kaplamasına başlamadan önce pencere kısımlarına ve bazı bölgelere tahta cıta dönme prosesi var. bu ahşap çıtaları Dayson mastik ile yapıstırıyorsunuz diye anlıyorum hem okumamdan hemde resimlerden.
Sadece Dayson mastik mukavvemeti yeterli oluyormu abi daha sonraki kaplama ahşaplarını taşımasına yada dolapların montajına..
Acaba Başaka bir malzemede varmı bu çıtaların montajında.

Saygılarımla.

Mümkün olduğu kadar her montajda mastik kullanıyorum, çünkü panelvan araçlar sac kasalı olduğu için yaz-kış dönüşümünde genleşme yapıyor, asvalt yollardaki kasislerde ve yayla yollarındaki burulmalarda komple mastik kullanmanın büyük avantajı var, çoğunlukla vida kullanımında yoldan kaynaklanan burulmalarda oynama ve sonrasında oluşan bollaşmalarda zamanla ahşaplarda gıcırtılar çıkıyor, mastik kullanımında iki malzeme arasında 1-2 mm kuruyan mastik burulmalarda esnemelere ayak uydurduğu için daha dayanıklı oluyor, gıcırtıda yapmıyor.. İmalat kademe kademe kurutularak yapılıyor, vidalama ile yapılan imalata göre zaman biraz uzuyor, özellikle kış aylarında bu süre biraz daha uzun oluyor...

atiladi' Alıntı:
Mümkün olduğu kadar her montajda mastik kullanıyorum, çünkü panelvan araçlar sac kasalı olduğu için yaz-kış dönüşümünde genleşme yapıyor, asvalt yollardaki kasislerde ve yayla yollarındaki burulmalarda komple mastik kullanmanın büyük avantajı var, çoğunlukla vida kullanımında yoldan kaynaklanan burulmalarda oynama ve sonrasında oluşan bollaşmalarda zamanla ahşaplarda gıcırtılar çıkıyor, mastik kullanımında iki malzeme arasında 1-2 mm kuruyan mastik burulmalarda esnemelere ayak uydurduğu için daha dayanıklı oluyor, gıcırtıda yapmıyor.. İmalat kademe kademe kurutularak yapılıyor, vidalama ile yapılan imalata göre zaman biraz uzuyor, özellikle kış aylarında bu süre biraz daha uzun oluyor...

Çok Teşekkür ederim abi..

Karavanlarda ve otomobillerde siyah plastik aksamların (Tanpon, aynalar, kapı kolları vb.)renk solmasın gibi görünen grileşmiş şekillerini hafif nemli süngere arap sabunu sürüp silin yeni gibi simsiyah olduğunu göreceksiniz. Pahalı özel kimyasallar almaya gerek yok, lastiklerde de kullanabilirsiniz.

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=107197.360#ixzz3fcoccSlG

Aracımın sol kapı cam motoru arızalıydı parçacıda yenisinin olmadığını söylediler çıkma cam motoruna da 250 tl istediler. Kaportacı motoru değişim için cam kirkosunu sökerken motoru tutan iki adet yıldız vidayı hafif gevşetip motora tornavidanın sapıyla bir kaç kez hafifçe vurdu ve motor çalıştı. Bu motorlar zamanla sıkışma yaparmış maalesef çalışmayan motoru çok iyi ustalar hemen değiştiriyor. Kaportacı 30 tl istedi ben 40 tl verdim 250tl den kurtuldum. Başınıza gelirse aklınızda bulunsun.

Destan06' Alıntı:
Aracımın sol kapı cam motoru arızalıydı parçacıda yenisinin olmadığını söylediler çıkma cam motoruna da 250 tl istediler. Kaportacı motoru değişim için cam kirkosunu sökerken motoru tutan iki adet yıldız vidayı hafif gevşetip motora tornavidanın sapıyla bir kaç kez hafifçe vurdu ve motor çalıştı. Bu motorlar zamanla sıkışma yaparmış maalesef çalışmayan motoru çok iyi ustalar hemen değiştiriyor. Kaportacı 30 tl istedi ben 40 tl verdim 250tl den kurtuldum. Başınıza gelirse aklınızda bulunsun.

sizden çıkan motoru da aynı taktik ile yenisi yok çıkma takalım diye başka bir vatandaşa takacaklardı herhalde.

Ynt: Bir Bilene Soralım; Ucuz ve Pratik Tamiratlar

Araniza yeni katildin. Atilla bey basta size ve bilgi paylasan herkeze sonsuz tesekkurler. Hepinize mutlu bayranlar.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Destan06' Alıntı:
Karavanlarda ve otomobillerde siyah plastik aksamların (Tanpon, aynalar, kapı kolları vb.)renk solmasın gibi görünen grileşmiş şekillerini hafif nemli süngere arap sabunu sürüp silin yeni gibi simsiyah olduğunu göreceksiniz. Pahalı özel kimyasallar almaya gerek yok, lastiklerde de kullanabilirsiniz.

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=107197.360#ixzz3fcoccSlG

Vahit Bey, iki yıl kadar önce Alman karavanforumda tuvalete kimyasal yerine biraz arap sabunu koyun tavsiyesini okuyunca bu sabundan bir kutu almıştım. Şimdi sizin tavsiyenizi okuyunca evin bodrumunda unuttuğum sabun aklıma geldi ve aracın konsolunda ilk denemeyi yaptım. Hakikaten fadyası büyük. Solan yerler tekrar parlamaya başladı. Bilgilendirmeniz için çok teşekkürler.

Vahit Bey, iki yıl kadar önce Alman karavanforumda tuvalete kimyasal yerine biraz arap sabunu koyun tavsiyesini okuyunca bu sabundan bir kutu almıştım. Şimdi sizin tavsiyenizi okuyunca evin bodrumunda unuttuğum sabun aklıma geldi ve aracın konsolunda ilk denemeyi yaptım. Hakikaten fadyası büyük. Solan yerler tekrar parlamaya başladı. Bilgilendirmeniz için çok teşekkürler.

Arap sabunu kullanıldığında yüzeyler çok çabuk tozlanıyor. Temizlemek daha zor oluyor. Arap sabunu bence ideal bir ürün değil.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,652
Kayıtlı Üye Sayımız
166,518
Kaydolan Son Üyemiz
panelhizmetleri123

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR