Bir 4x4 üm Yok Diyenler....

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ejdereristi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,211
Ynt: Bir 4x4 üm Yok Diyenler....

Ejder bey, Maalesef maddiyat hepimizin sorunu. Ben de arabamı satıp, onca borca girerek aldım kocaoğlanı. Maddi sıkıntılarınızın en kısa zamanda sona ermesini dilerim. Bu sıkıntıları aştıktan sonra önce içinizdeki sabotöre bir dur diyin. Başta müdürüm, şimdi beni en çok sabote edenlerin kıskanç bakışlarına maruz kalıyorum. Arabamı değil, içimdeki çocuğu kıskanıyorlar. Sabah 8 - akşam 8 eşek gibi çalışıyorum ama her haftasonunu çocuk gibi iple çekiyorum.
Bu duyguyu çocukken dayımın ingiltereden getirdiği uzaktan kumandalı arabamla oynarken yaşamıştım en son. Sene 1982, öyle bir oyuncak bir tek bende vardı. Ama sadece haftasonları izin vardı ve Sabah 6'da kalkar başlardım oynamaya. Şimdiki gibi, bi tek haftasonlarım içimdeki çocuğun ortaya çıkması için ama tamamı benim.
Dilerim siz de en kısa zamanda hayallerinizi yeniden gerçekleştirirsiniz. Kalın sağlıcakla.

Etiketler

Elbette Mete hocam, benim yaptğımda bir çeşit tarih çalışması, sadece yazılmış tarihten önce yani tarihöncesi, prehistorya :smiley:
Ejder Bey girişimi ile açılan bu forumda başlangıçta yaşanılan yanılış anlaşılma için üzgünüm, Ejder Bey umarım beni yanlış anlamadınız, sizin bakış açısınızda büyük bir değer olduğuna inanıyorum. Araçlar, nesneler bizleri hayallerimize ulaşmamızda yardımcı olan unsurlar. Bunun için elbette 4x4 sahibi olmak gerekmiyor, bazen bir bisiklete bazende ata binmek aslında doğada 4x4 ile ilerlemekten daha güzel... Herşeyin yeri ayrı, ancak sizleirn de belirttiğiniz gibi yaşam şartları bazen zorluyor, Güney Amerikalı Samoa yerli lideri büyük şehirlere Büyük Duman demiş, şehirler aslında büyük bir dumandan ibaret, ve bu yaşam biçimi bizi şehire hapsediyor. Cihat Bey'in haftasonlarını iple çekmesinin nedeni belkide hepimizin aradığı özgürlük, hayal ettiğimiz özgürlük isteği. Belkide 4x4 sahip olma isteği, bize dayatılan tutsaklıktan büyük bir güç ile kaçma isteğidir...

Yahu topik altındaki konu tamamen değişti...

Evet benim 4x4 düm yokk. Ben uzun yıllar enduro motosiklet kullandım ve hemen hemen her hafta sonu kamplarla gezilerle doğayla iç içe yaşama şansı edindim. Şu an motorum yok bunun acısını da kendi buggy mi yaparak çıkartmaya çalışıyorum. Hayalim unimog ama büyük ihtimal ile defender almayı düşünüyorum.. Sadece çekimser olduğum konu şu enduronun verdiği tadı 4x4 olsa dahi 4 tekerle alabilecekmiyim???

Çocukluk, gençlik yıllarım hiç olmazsa yaz tatillerinde de olsa hep köyde, taşrada geçti...

Köyde doğduğum için olsa gerek... Toprağı, hayvanları, bitkileri hep sevdim... gidişat belliydi ve... Ziraat mühendisi oldum, hatta lisans üstü çalışmalar...vs. Şimdi organik-ekolojik tarım üzerine çalışıyorum...

Oyuncaklarım hep traktördü :smiley: ve ilkokula giderken traktör sürücülüğüm başladı... sonra üniversite yıllarında traktör dışında da arazi araçları, 4x4'ler olduğunu fark ettim :smiley: Ama aklımda hep traktörün yeri tırmalayışı-sesi-gidişi var...

Tüm 4x4'ler ilgimi çekmekle beraber... Niva hem fiyatı, hem garip görüntüsüyle hem de 3 vites koluyla yıllar öncesinden aklımda yer etmişti...

Okul bitti ve iş, para kazanma derken bu sefer internetten Niva hakkında bulabildiğim herşeyi tekrar tekrar inceledim... İçimde hep "acaba?" sorusu vardı, nede olsa İLK-TEK araç olcak... sonra NivaTr.com'a rastladım, daha çok sordum öğrendim...

Ardından 2008'de... 5 dakika bile olsa ilk denem sürüşümü İstanbul'da yaptım... Daha aracın içindeyken kesin kararı verdim; NİVA.

O zaman bekar olduğum için hanıma danışmak, ikna etmek zorunda kalmadım, evdekiler ise aldıktan sonra bahçede gördüler zaten :smiley: ... garip, farklı, komik ama genelde olumsuz tepkiler aldım çevreden... ama kim bilecekti ki hala bir traktör gördüğümde çoçukluğuma gittiğimi... ve dağlara kaçmanın, hatta kendinden kaçmanın en iyi, en kestirme yolunun, adının bir yerde 4x4 olduğunu...

Böylece 31 yaşında, Nivayı ilk gördüğümden yıllar sonra... 2008 yılında 2007 model bir Niva aldık... beraber 45-50 bin Km yapmışız... Büyük ihtimalle satarsam bile model yükseltmek için olur...

Sonra günlerden birgün (2009'un güzüydü) bu siteyi keşfettim... iyi de oldu, bazen okuyoruz, bazen de yazıyoruz...

Ama esas olan araç sahibi olmakta değil, 4x4 sahibi olmakta derim... ve kesinlikle "araçla" "amacı" sapla-samanı karıştırmamalı insan diye inanıyorum... adı üstünde araç :smiley:

Konuyla ne alakası var demeyin, ben de anlamadım... :smiley: İçimden geldi öyle yazdım...

"niva" ve erkan bey teşekkür ederim öncelikle..bu başlığı açttığımda canımızı acıtan içimizde ki bize dur yapma diyen o kocaman yaratığı çocukluk silahlarımızla vurmaktı gayem..amacıma ulaşıyorum yavaş yavaş..hatırlarmısınız her erkek çocuğun muhakkak bi 4x4 oyuncağı olurdu enazından bende vardı..nissan dı galiba pickup evet evet kırmızıydı hemde..demirden araba sahibi olmak hemde ozaman çok zordu kocaman "tırtıklı" tekerleri vardı:smiley:) acayip havam vardı mahallede..bigün kocaman abilerimizden bitanesi zorla aldı benden herşeyimi aldı yani..karşı koyamadım küçüktüm....nedirki şu kısacık hayattan beklentimiz, hep bir koşturmaca yarış yarış..çocukluğunda kocaman abileri yenemeyen bizler şimdi eskilere inat birer birer tırtıklı tekerli araçlara sahip oluyoruz..ne mutlu bizlere ki kocaman abilerimizi kocaman yüreğimizle yeniyoruz.............

ejdereristi' Alıntı:
bu konuyu açmak istedim...çünkü hergün forumu baştan sona hatmeden,her çamura offf diyen,,ah şu makina bende olsa neler yaparım diyen, bizamanlar 4x4 tutkusunu yaşayıp yada hiç sahip olmadan bu duygunun mükemmel olduğunu düşünen kaç kişi var diye düşündüm...kısacası cj xj zj wj tj kj ciler kaçkişiyiz, landçiler buraya değil bu..hayal kuranlar kaç kişiyiz???
1-ejder erişti

Off Ooff Ooooffff ...
diye ilk konuyu actiginiz mesajdaki anlatiminiza uygun bir giris yapayim :smiley:

Aslinda hakikaten off yani,
yas 36,
Kendi Yolumun yarisini;
Beton yiginlari arasinda, suni yaratilmis kaplama cim bahceler,
omru 1-2 haftalik mevsimlik cicekler icinde,
7-8km cam gibi asfalt yolu dahi 1 - 1,5 saatte robot gibi gidip gelerek,
Cevre yolunda - sehrin gobeginde - aracinda bi problem oldugunda, odeyecegin onca paraya,
etrafindaki bunca kalabaligin ragmen - en az 1 kac saatini Yalniz birsekilde yardim bekleyerek,
Gunde 8-9 saat uyusan dahi, sabah uykunu bile alamamis bir sekilde uyanarak,
Oksijen diye envai cesit sanayi atigi, egsoz dumani vb... gazi hava diye teneffus ederek,
Icecegin temiz suyu bile ozel damacanayla filtre edilmis olarak almak durumunda oldugun,
pis, abuk sabuk, huzursuz, sinirli, stresli .... bir sehirli, Istanbul'lu olarak yasadim.

Bunlari yasarkenden hayalim, kocaman bir 4x4 sahibi olup, sehirde yada dogada kukreye kukreye aslan gibi dolasmak degildi.

3ay, 1 yil yada 4 yil sonra gittigim ayni rotada ayni cesmeden o saf / buz gibi suyu icebilmek,
o gecen sefer konakladigim kavaklarin golgesinde, nane, kekik, papatya - etrafta otlayan koyun kokulu dogal cimde 1 saat kestirebilmek,
Dagin basinda aracimda bir sorun yasayip saplansam kalsamda, bir iki dostun karsiliksiz kalkip gelecegini bilmek,
yada daha once yuzyuze tanismamis olsamda, birlikte cikilan bir gezide diger katilimcilarla teklifsiz yiyecegini paylasabilmek,
birbirini agirlayabilmek, guvenmek, sırtını donebilmek....

Yukarida bahsettigim bu hayallerimin, Geziler yada diger konu basliklari altinda aslinda birileri tarafindan buyuk bir keyifle yasandigini
bu forum araciligiyla gorebilmek beni cok mutlu etti.
Ankaradan Mustafa beyin dedigi gibi bu birlikteligi, bu keyfi yasayabilmek icinde illaki 4x4 sahibi olmakta gerekmiyor.
(Konuyu bolecegim ama Not olarak duseyim, Merak edenler icin benimde halen 4x4'umyok, malum kriz, maddı problemler vs vs ...
Avatarim hayalimdeki WJ'den. ama okudukca daha cok basinda oldugumu goruyorum,
Bu keyifli yolculugumda bana eslik edecek 4x4 ile ilgili suan icin araclarin ozelliklerinden, yapacagim eklemelere,
olmazsa olmaz ekipmanlara vs vs bilgi ediniyor, yasanan tecrubelerden notlar tutuyorum.)

Neyse, konuya donersem,
Onemli olan ise sadece sozde degil, uygulamadada dogayi, hayvanlari, insani sevebilmek,
onlara gosterecegin saygi paralelindede sana verecekleri hazdan, nimetlerden alabildigince keyif almak...
Ha buarad bu yolculuk esnasindada guvenli, guclu bir 4x4'te sana eslik ederse, tadindan yenmez :smiley:

Yani diyecegim o ki, oncelikle konuyu acan kisi olarak Ejder Kardesime ve diger uyelere,
eger dogru noktadaysam - uygunsam, musadenizle

Hayali kuranlar

1 - Ejder ERISTI
2 - Serkan CAGLAYAN
3 -
4 -
.
.
.
.

saglicakla ...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,756
Kayıtlı Üye Sayımız
166,571
Kaydolan Son Üyemiz
sezginelif09sena@gma

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR