Binek Araç Tavsiyesi, 25000 Tl, Muhtemel: Vitara 1.6 Jlx

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan glarcin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,116
Ynt: Binek Araç Tavsiyesi, 25000 Tl, Muhtemel: Vitara 1.6 Jlx

Ankaradaysan hiç düşünme Jeep al.Çok daha ucuza çok daha iyi araçları alırsın. Cherokee XJ sana tavsiyem. Motorunun 4.0 lt filan olması korkutmasın, yeri gelir Suzukiden bile az yakar.Usta,parça bunun gibi sıkıntıları yaşamazsın.

Suzuki güzel araç ama piyasası gereğinden fazla yüksek.25 bin TL 1.6 JLX'e verilmez kimse kusura bakmasın. 25 bine alacağın aracın daha masrafı da olacak.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-jeep-cherokee-1996-sport-highoutput-bayram-firsati-son-fiyat-149585326/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-1990-model-cherokee-4.0-kare-kasa-174171292/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-off-road-gormemis-orijinal-kare-kasa-169750157/detay

Etiketler

tenekekutu' Alıntı:
Ankaradaysan hiç düşünme Jeep al.Çok daha ucuza çok daha iyi araçları alırsın. Cherokee XJ sana tavsiyem. Motorunun 4.0 lt filan olması korkutmasın, yeri gelir Suzukiden bile az yakar.Usta,parça bunun gibi sıkıntıları yaşamazsın.

Suzuki güzel araç ama piyasası gereğinden fazla yüksek.25 bin TL 1.6 JLX'e verilmez kimse kusura bakmasın. 25 bine alacağın aracın daha masrafı da olacak.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-jeep-cherokee-1996-sport-highoutput-bayram-firsati-son-fiyat-149585326/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-1990-model-cherokee-4.0-kare-kasa-174171292/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-off-road-gormemis-orijinal-kare-kasa-169750157/detay

Yanıt için teşekkürler öncelikle. Farklı bir tavsiye geldiği için de ayrıca sevindim :smiley:

Kullanım amacımı biraz daha açayım: Araçla karadeniz gezisi gibi, hafta sonları tek gecelik kamp gibi hayallerim var fakat bunun dışında sırf macera amaçlı off road yapmak istemiyorum. Bu yolculuklar dışında da araç Ankara şehir içinde kullanılacak. O yüzden büyük motorlu araçlara çok bakmamıştım. 1.6 jlx'lerin piyasasının yüksek olmasını da ben normal günlük kullanıma da gidiyor olmasına bağlamıştım hatta.

Cherokee öneriniz benim kullanım şeklimi de düşünerek hala geçerli midir acaba?

4x4 camiasına yeni giriş yapıyorsun anladığım kadarı ile bu işlerde genelde ilk alınan araç ile devam edilmez ve ilk araçtan hep zarar edilir. Bu yüzden 20-25 bin TL aralığında bölgen çok olan bir aracı ilk olarak seçmen her şekilde faydana. Ankara Jeep araçlarının en yoğun kullanıldığı yer, Jeepinde en ekonomik aracı XJ Cherokee'dir ondan tavsiye ettim. Bu dünyaya bir adım atma aracı ve ilk gezilerine hep gruplarla gitmeni tavsiye ederim çünkü birçok şey öğrenmen gerekli önce.

Senin dediğin gibi gezilere Dacia Sandero Stepway gibi altı biraz yüksek araç ile bile gidilir illa 4x4 desteği de olsun dersen Toyota Rav4,Subaru Forester,Hyundai Tuscon vs gibi araçlarda sana istediğin gezi imkanı tanır.Çünkü tek kişi araziye çıkılmaz hadi çıktın diyeyim risk alamazsın altında hangi araç olursa olsun. Offroadçularla ( çoğu zaman piknik tadında olur) veya buna benzer gruplar ile geziye çıkman lazım.Eğer illa tek çıkacağım dersen aracın mümkün olduğu kadar yeni olmalı ki en azından arıza riskini azalsın.

Gelelim senin araca, senin aslında alman gereken araç 2004-2005 model Suzuki Grand Vitara 2.0 ama 30-35 bin bandında fiyatları. Eğer tek en fazla iki kişi gideceğim gezilere dersen aynı kasanın 1.6 üç kapılısı var işini görür,sadece bagajı dar biraz daha 4 kapılısından. Neden bunlar diyorsan güncel bir araç alman faydana.Tek gidersen aracına güvenmek zorundasın, ne kadar yeni araç o kadar arıza riski az olur.

Özet ile eğer bu aleme adım atmak istiyorsan Cherokee 4.0 lt al bir sene sonra taşlar yerli yerin oturur ama yok ben tek tabanca takılacağım yapacağım alt tarafı bir kamp dersen 2004-2005 Grand Vitara 1.6lt üç kapılı al bak rahatına.

Bu 4.0 motorlu cheroke önerisine pek katılamadım, hiç ekonomik olacağını sanmıyorum, gerek yakıt gerek çıkartma ihtimali olduğu masraflar açısından pek uygun gözükmedi bana. Ha başka bir binek aracınız vardır, temiz denk gelir sadece hafta sonu kullanırsınız o ayrı konu ama o durumda bile ben olsam şöyle düşünürüm: daha az yakan araç ile aynı fiyata daha çok geziliyor... ;D (bazıları da bu arabanın motor sesi şahane gezmek bahane diyor onlar cheroke alabilir... )

tenekekutu' Alıntı:
4x4 camiasına yeni giriş yapıyorsun anladığım kadarı ile bu işlerde genelde ilk alınan araç ile devam edilmez ve ilk araçtan hep zarar edilir. Bu yüzden 20-25 bin TL aralığında bölgen çok olan bir aracı ilk olarak seçmen her şekilde faydana. Ankara Jeep araçlarının en yoğun kullanıldığı yer, Jeepinde en ekonomik aracı XJ Cherokee'dir ondan tavsiye ettim. Bu dünyaya bir adım atma aracı ve ilk gezilerine hep gruplarla gitmeni tavsiye ederim çünkü birçok şey öğrenmen gerekli önce.

Senin dediğin gibi gezilere Dacia Sandero Stepway gibi altı biraz yüksek araç ile bile gidilir illa 4x4 desteği de olsun dersen Toyota Rav4,Subaru Forester,Hyundai Tuscon vs gibi araçlarda sana istediğin gezi imkanı tanır.Çünkü tek kişi araziye çıkılmaz hadi çıktın diyeyim risk alamazsın altında hangi araç olursa olsun. Offroadçularla ( çoğu zaman piknik tadında olur) veya buna benzer gruplar ile geziye çıkman lazım.Eğer illa tek çıkacağım dersen aracın mümkün olduğu kadar yeni olmalı ki en azından arıza riskini azalsın.

Gelelim senin araca, senin aslında alman gereken araç 2004-2005 model Suzuki Grand Vitara 2.0 ama 30-35 bin bandında fiyatları. Eğer tek en fazla iki kişi gideceğim gezilere dersen aynı kasanın 1.6 üç kapılısı var işini görür,sadece bagajı dar biraz daha 4 kapılısından. Neden bunlar diyorsan güncel bir araç alman faydana.Tek gidersen aracına güvenmek zorundasın, ne kadar yeni araç o kadar arıza riski az olur.

Özet ile eğer bu aleme adım atmak istiyorsan Cherokee 4.0 lt al bir sene sonra taşlar yerli yerin oturur ama yok ben tek tabanca takılacağım yapacağım alt tarafı bir kamp dersen 2004-2005 Grand Vitara 1.6lt üç kapılı al bak rahatına.

Rav4 ve Subaru Forester'a da bakmıştım :smiley:
Dediklerinize ek olarak "geniş olsun ve ilk araba olduğu için 25'i geçmesin" diyerek şu anda 5 kapı vitara bakıyorum ben de.

Sonrasında ya daha büyük bir 4x4'e, ya daha konforlu bir 4x4'e ya da bir station vagona geçebilirim, belli olmaz tabi :smiley: 2000 vitara bana göre bu tasvirlerin hepsine yakın duruyor.

sakyuz' Alıntı:
Bu 4.0 motorlu cheroke önerisine pek katılamadım, hiç ekonomik olacağını sanmıyorum, gerek yakıt gerek çıkartma ihtimali olduğu masraflar açısından pek uygun gözükmedi bana. Ha başka bir binek aracınız vardır, temiz denk gelir sadece hafta sonu kullanırsınız o ayrı konu ama o durumda bile ben olsam şöyle düşünürüm: daha az yakan araç ile aynı fiyata daha çok geziliyor... ;D (bazıları da bu arabanın motor sesi şahane gezmek bahane diyor onlar cheroke alabilir... )

Aynı paraya daha çok gezme tespiti çok iyi :smiley::smiley:

sakyuz' Alıntı:

Bu işe adım atma amaçlı yazdım o aracı. Bir gir işin içine tanı araçları ona göre karar ver, belki ihtiyacın 4x4 bile değil. Ankarada bu işe en mantıklı girilecek araç Jeep'tir.

Suzuki 1.6 lt LPG de ne yakıyor bilmiyorum Suzuki G.V 2.0 lt ve Jimnylerle deneyimim oldu pek az yaktıklarını da söyleyemem özellikle Jimny, 1.3 motor ama 2.0 lt gibi yakıyor ( 10 lt benzin yani 50 krş ortalama yakıtı vardı, 8 lt nin altına pek düşmüyor). Cherokeenin LPG tüketimi 30-50 krş arası. Suzukinin parçası da hiç ucuz değil ayrıca.

İnsanlar 1.3 mü az yakar 4.0 lt çok yakar, 4x4 mü her yere giderim gibi çeşitli ön yargıları var.Ama bu işin işine girince durum farklılaşıyor.Ondan arkadaşa bu işin işine bir gir sonra neye ihtiyacın olursa ona göre kendin bu sefer aracını belirlersin demek istedim.

XJ'yi tavsiye eden arkadaşlar doğru bir yönlendirme yapmış. Fiyat-fayda olarak düşünüldüğünde,ben de XJ'nin tercih edilmesini tavsiye ederim.Hatta fiyat konusunda sağlanabilecek az bir esneklikle WJ ile yola devam edilebilir.

Ankara'ya dair Jeep tespiti gerçekten doğru.Ülkemizin hemen hemen tüm şehirlerine gidip kalan biri olarak diyebilirimki başkent bu konuda ciddi bir kullanıcı profiline sahip.

4lt 5 lt motor tavsiye eden arkadaşlar kmde 300krş demesinler, mümkün değil
hele arazide
suzuki vitara 1,6 karma 250krş ful yapılı 350-400 krş yakar lpg de

arkadaşa tavsiyem yakıtı
vergisi sigortayı iyi araştırması

5 senedir jlx kullanıyorum basit bir enjektör dışında hiç bir arızası çıkmadı
bütün suzuki kullanıcıları size benzer şeyler söyleyebilir
jeep te böylemidir?

+
yükselteceksen suzuki ile uzun yol düşünme derim

tabi 3-5 cm yükseltip 30 at lastik takıp ofset jant vs koyacaksan
belki olabilir.

Arazideki yakıt girilen araziye göre yakar, o yüzden arazi direk bir kıstas değil. Ama maksimum ne yakar derseniz XJ, Niva,Jimny üçününde zorlamada benzer yaktıklarını da gördük.( 75 krş ve 1 TL arası ama araçlar hep dip gaz zorlandığı yerler). Ama normal asfalt,stabilize köy yolu vs şartlarındaki çoğunlukla 2 çeker gidersin zaten XJ 30-50 krş arası yakar.

Suzuki 1.6 JLX' e kötü araç denmiyor yanlış anlaşılmasın fakat fiyatı biraz pahalı kalıyor. Düzgün arıza pek çıkartmayacak olanı 25 binden aşağı değil.Daha da önemlisi temizini bulmak gerçekten sorun, buldun bu sefer 30 bin gibi rakamlar bile isteniyor. Ayrıca Jeep tavsiyesi sadece Ankara için yapıldı, ona dikkat edelim.

WJ güzel araç ama şehir içinde ZJ ve WJ maalesef çok yakıyor.Buna sürekli 4x4 olmaları ağırlıklarının da 2 tona yakın olması gibi etkenler de var.Arkadaş şehir içinde de kullanacağı için onları eledim.

Herkesin kendine göre fikri bütçesi var tabi, ama 4.0 motorlu araçtan binek araba olmaz (bknz. konu başlığı) hele ankarada hiç olmaz trafik malum.

Neyse benden bu kadar.. herkes bildiği gibi yapsın tartışmaya gerek yok.

Biraz konunun başlığındaki kararsızlıktan dolayı bunlar hep yazıldı.Arkadaşa 4x4 dünyasına bi gir demek istiyoruz ilk önce kısacası. Başlığa göre alınacak araç Dacia Stepway,Hyundai Tuscon,Subaru, Kia Sorento,Toyota Rav4 vs vs işte

Konuya yeni bakabildim, baya bir fikir gelmiş, teşekkürler.

İlk başta da yazmaya çalışmıştım; bana lazım olan araç şu an muhtemelen bir vw polo, en fazla bir station wagon... :smiley: Fakat karakterli bir araca binmek istiyorum ve 3-4 kişi arabaya doluşup doğayı tecrübe etmeye olanak versin de istiyorum araç. Ama burada istediğim off road sporu değil, macera gezisi en fazla.

Bu yüzden en fazla 2.0, kasko yapılabilecek, iyi kötü güvenli bir araç bakıyorum. Köşeli tasarımları da beğendiğim için Vitara'yı kestirdim gözüme. Araç üzerinde yapacağım oynamalar da AL1820'nin bahsettiği değişiklikler en fazla.

Başlığa göre diye verilen araç tavsiyelerine de bakacağım. Hatta rav4 ve forester da baktım ama rav4 tasarımdan, forester da turbo motordan kaybetti biraz benim için.

Edit: En fazla yazmayı becerememişim.
Edit 2: Rav4 ve forester baktığımı önceden de söylemişim. Tekrar için kusura bakılmasın.

Senin aradığın gibi bir araç üretilmedi daha ben söyleyeyim o zaman. Suzuki Vitara 1.6 JLX hatasıyla sevabıyla fiyatıyla alıp kabulleneceksin, o araçta tam olarak senin istediği kriterleri sağlamıyor ama en çok sağlayanı yine o.

tenekekutu' Alıntı:
Senin aradığın gibi bir araç üretilmedi daha ben söyleyeyim o zaman. Suzuki Vitara 1.6 JLX hatasıyla sevabıyla fiyatıyla alıp kabulleneceksin, o araçta tam olarak senin istediği kriterleri sağlamıyor ama en çok sağlayanı yine o.

Peki

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,582
Kaydolan Son Üyemiz
kmavi

SON KONULAR

Geri