Bicak bakimi ve bicak uzerindeki lekeler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Ecu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,910

Ecu

Yeni Üye
Yer
Istanbul
Merhaba,

Foruma yeni katildim. Ismim Efe Can Uysal. Bir suredir forumu takip ediyorum cok degerli abilerim, arkadaslarimin yazilarindan cok onemli bilgiler edindim.
Yeni yeni kamp, doga yuruyusleri ve bunun gibi aktivitelerde bulunuyorum. Kamplarda yanimda tasimak icin 2 adet victorinox caki aldim. Lakin 1 tanesi uzerinde kahverengi lekeler olusmaya basladi. Bunun sebebi ne olabilir ?

Cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim. Iyi forumlar.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ImageUploadedByTapatalk1413057560.623629.jpg

ImageUploadedByTapatalk1413057586.803420.jpg

Ynt: Bicak Bakimi Ve Bicak Uzerindeki Lekeler

Sayın Ecu,

Bıçağınız uzun süre neme maruz kaldığından paslanmaya başlamış. WD40 veya muadili bir pas çözücüyle tabiri caizse yıkayıp gene WD40'lı bir bezle paslar çıkıncaya kadar iyice siliniz. Eğer pas lekelerinde herhangi bir azalma olmaz ise 404 metal parlatıcısıyla bir kaç kez siliniz. Daha da olmazsa 2000-3000 numara su zımparası ama çok tavsiye etmiyorum.
Bıçağınızı her kullanımdan sonra silin ve her zaman mutlaka kuru kalmasına özen gösterin.

Ynt: Bicak bakimi ve bicak uzerindeki lekeler

rfm' Alıntı:
Sayın Ecu,

Bıçağınız uzun süre neme maruz kaldığından paslanmaya başlamış. WD40 veya muadili bir pas çözücüyle tabiri caizse yıkayıp gene WD40'lı bir bezle paslar çıkıncaya kadar iyice siliniz. Eğer pas lekelerinde herhangi bir azalma olmaz ise 404 metal parlatıcısıyla bir kaç kez siliniz. Daha da olmazsa 2000-3000 numara su zımparası ama çok tavsiye etmiyorum.
Bıçağınızı her kullanımdan sonra silin ve her zaman mutlaka kuru kalmasına özen gösterin.

Tesekkur ederim cevabiniz icin sayin rmf;

Lakin , bicagimi neredeyse hic kullanmadim 1 hafta icinde bu hale geldi. Neyse ki bicak garanti kapsaminda degisicek. Benim aklima takilan durum surekli kapta durdugu icin boyle bi sikinti yasanmis olabilir mi ? Cunku bicagi kullanmaya firsatim olmadi. Aklima gelen tek sebep bu.

Tesekkur ederim.

Çok kısa sürede bunların başlaması ilginç.

20 yıldır victorinox kullanıyorum. şu anda 3-4 tane var ve bunları kollamıyorum ancak böyle bir karıncalanma (hadi adı böyle olsun) görmedim.

- Akla gelen bir şey "Victorinox'u güvenilir bir yerden mi aldınız?" sorusu.

- Bir diğeri, evde asit vb. sakat kimyasalın ortamında bulunup bulunmadığı.

- Son olarak da cepte bir süre kalıp terin tuzuyla temas edip etmemesi.

Geçenlerde elime geçen ufak markasız bir Çin çakısında sadece cebimde gezmiş olmasına rağmen aynısı olmuştu. Görüntüsünü fazla düşünmeden kola içinde beklettim. Noktaların çevresindeki pas gitti ve kahverengi noktaların yerlerini siyah fosfat aldı.

Bu işlem aslında fosfatlama. Paslanmaz olmayan çeliklerde işe yaraması lazım ancak bu durumda da iş gördü. Demek ki ciddi bir sorunumuz var.

Bu kolada bekletme işini parlak, ayna cilasıyla bitirilmiş bıçaklarda tavsiye etmem. Geri kalan siyahlıkları muhtemelen istemezsiniz. Ancak sizin kumlama bitirişli bıçakta sıkıntı olmayabilir.

Bıçakların pasını çıkarma konusunda benim de denemediğim çok şey var. Bunlar belki daha iyi çıkış yöntemleri olabilir ama denemeden arkasında duramam. Kimi yerde sirke iyidir kimi yerde limon iyidir filan yazılmış. Kimi yerde de bunun aksi.

Bir ara özellikle bir bıçağı bu hale sokup denediğimde sonuçları paylaşırım.

deserteagle' Alıntı:
Çok kısa sürede bunların başlaması ilginç.

20 yıldır victorinox kullanıyorum. şu anda 3-4 tane var ve bunları kollamıyorum ancak böyle bir karıncalanma (hadi adı böyle olsun) görmedim.

- Akla gelen bir şey "Victorinox'u güvenilir bir yerden mi aldınız?" sorusu.

- Bir diğeri, evde asit vb. sakat kimyasalın ortamında bulunup bulunmadığı.

- Son olarak da cepte bir süre kalıp terin tuzuyla temas edip etmemesi.

Geçenlerde elime geçen ufak markasız bir Çin çakısında sadece cebimde gezmiş olmasına rağmen aynısı olmuştu. Görüntüsünü fazla düşünmeden kola içinde beklettim. Noktaların çevresindeki pas gitti ve kahverengi noktaların yerlerini siyah fosfat aldı.

Bu işlem aslında fosfatlama. Paslanmaz olmayan çeliklerde işe yaraması lazım ancak bu durumda da iş gördü. Demek ki ciddi bir sorunumuz var.

Bu kolada bekletme işini parlak, ayna cilasıyla bitirilmiş bıçaklarda tavsiye etmem. Geri kalan siyahlıkları muhtemelen istemezsiniz. Ancak sizin kumlama bitirişli bıçakta sıkıntı olmayabilir.

Bıçakların pasını çıkarma konusunda benim de denemediğim çok şey var. Bunlar belki daha iyi çıkış yöntemleri olabilir ama denemeden arkasında duramam. Kimi yerde sirke iyidir kimi yerde limon iyidir filan yazılmış. Kimi yerde de bunun aksi.

Bir ara özellikle bir bıçağı bu hale sokup denediğimde sonuçları paylaşırım.

Cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Bicagim bugun yenisiyle degistirilicek. Insallah bidaha yasamayiz. Bicagi aldigimda uzerinde hic yag yoktu. Bir sure beklemis gibiydi. Ben ona yordum bu problemi. Bicagi eyuboglu getirdi. Bugunde onlara gidip kuyumcukent istanbul da yenisini alicagim.

Tesekkur ederim.

Victorinox Hunter pro icin bikac sey soylemek istiyorum ;

- Ilk parti piyasaya suruldugunde bicak titriyormus , sallaniyormus. Sikayetler uzerine bu sorun giderilmis.

- Ikinci partide de benim yasadigim sorun yasanmaya baslamis. Bir kac kisi daha bu sikayetle bicagini garantiden degistirmis.

- Bu tip sikintilar devam eder ise bicagin uretimi durdurulabilirmis.

Alicak arkadaslarimizin bilgisine..

Turgut Aydemir ustanın çakılarına bakın.

Bıçak sanatı forumunda paylaştığı çakıların fotoğrafları dışardan görünebilir olsa paylaşacaktım ama maalesef foruma yüklenenler dışardan görülmüyor.

Haliyle raftan seri üretim bıçağı almak kadar ucuz değil ama durmunuz varsa ıskalamayın derim. Kendime bir tanesini babalık hediyesi olarak alacaktım ama hepsi gitti diye bildiğimden alternatif olarak Taner'den hamonlu bir bıçak almıştım. Sonra çakılardan bazılarının hala ustanın elinde olduğunu görünce iş işten geçmişti.

@deserteagle tesekkur ederim cevaplariniz icin. Bir bakicagim tavsiyeniz icin tesekkurler.

Muhtemel o partide kullandıkları çelik kalitesizdir. Paslanmaz çeliklerin bazısı aside mukavemet göstermez, kılıfda asit mevcut ise o'da yapmış olabilir, bulunduğunuz yer deniz kenarı ise oradaki hava bile aynı etkilerileri yapabilir.

YavuzÇ.' Alıntı:
Muhtemel o partide kullandıkları çelik kalitesizdir. Paslanmaz çeliklerin bazısı aside mukavemet göstermez, kılıfda asit mevcut ise o'da yapmış olabilir, bulunduğunuz yer deniz kenarı ise oradaki hava bile aynı etkilerileri yapabilir.

Evet Yavuz Bey bende oyle dusunuyorum o parti bicaklar genel uretim kalitesi altinda kaldi. Neyse ki bicagim garantiden yenilendi. Burda da bicagimizi guvenilir yerden almamiz gerektigini hatirlatmak isterim. Cevabiniz icin tesekkur ederim.

Ben senelerdir kullanıyorum hiç böyle bisey basima gelmedi. Aldığınız yere bir gösterin gerekirse yenisi ile degistirsinler

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Türkiye de yetkili satıcısi varmı diye bir araştırın derim

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bende de kendi yaptığım kamp bıçağımda yer yer bu tür paslanmalar vardı ve çözümü koruyucu patina uygulayarak giderdim, size de öneririm. İnternette araştırırsanız uygulamanın yapılış videosunu bulabilirsiniz.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,906
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
mcanerf

SON KONULAR

Geri