Bugün ben de 245 / 65 / 17 KO2 siparişi verdim. Orijinal ölçülerim 235 / 65 / 17. Araçta sıkıntı yaşamamak için Yanak yükseklik oranını değiştirmedim. Sadece taban genişliğini yükselttim. Bu sayede ölçüde %1,9 oranında bir artış oldu. %2,5 sınırının geçilmesini pek tavsiye etmediler. Kullananların hepsi memnun. Ben de memnun olacağımı düşünüyorum.ko2 kullanıyorum. en önemli artısı kar ve kış işareti olması. asfaltta bir sorun yok. 150 km ve üstü hıza çıktığım oluyor. 90-100 arası hızlarda çok hafif uğultu olsa da 120 ve üstünde bu uğultu kayboluyor. şimdilik frenleme sorunu yaşamadım.
kar ve buzlu yollarda sorun yaşamadım. gittiğim yüksek rakım yerde 4-5 cm' lik buz tabakası üstünde çok iyi tutunmasına şaşırmıştım.
çamurdan ziyade yüksek rakım taşlı kayalı yollarda kullanıyorum. sonrasında arabayı yıkamak bir bela olduğu için derin çamur sevmiyorum. o nedenle derin çamurda ne yapar bilemem ama girdiğim çamurlarda beni bırakmadı.
2500- 3000 metrede yüksek rakımlı traktör yolu ya da yol bile denmeyecek aşırı sivri taşlı dik ve kayalı yollarda kullanıyorum. tutunma ya da delinme sorunu yaşamadım.
sevmediğim bir noktası var. alalı 30.000 km' yi biraz geçti. kış lastiği özelliği olsun diye hamuru galiba biraz yumuşak. o nedenle yanaklarda 5-6 yerde kauçuğunda 1-2 mm derinliğinde sıyrılmalar oldu. sıyrılınca alttan sarı sert tabaka görünüyor. bir de sırt deseninde 1-2 cm 'lik kopan parçalar var. lastik çok yumuşak ve dayanıksız mı.. yoksa benim kullandığım aşırı taşlı kayalı yollara mı bağlı karar veremedim. anlayacağın 30.000 km'de lastik fena eskidi..
bENDE bU DURUmu yaşadım ama çamur yapısı ile ilgili sanırım o tarz çamurda çoğu lastik sıkıntı yaşıyor diye biliyorum.Yapışkan killi tarzda.bugün ben de gözlemledim. yapışkan ve kıvamlı çamurda ( derin bir çamur olmasa da ) çamur dişlerin arasına ve lastiğin üstüne sıvanıyor. sanki duvara sıva yapmış gibi... kabak ve pürüzsüz bir lastik gibi davranıyor. bir de yokuş yukarı olunca buzda kayar gibi sağa sola kayıyor. bu çamurun yapısı ile de ilgili. çok cıvık ve daha derin çamurlardan daha kolay geçmiştim. kıvamlı çamurda çuvallıyor. aynı çamurda mt lastik ne kadar iş yapar ya da mt' ye çamur sıvanmaz mı bilmiyorum.