ati35
Ana Kamp
Ynt: Bergama Madra Dağı Ve Allianoi - Çaltıkoru Köyü Gezisi.
Çaltıkoru'lu köylüler bize henüz yeni yaptıkları bu peynirden verdiler. Yeni yapıldığında henüz salamura devresinde oluyor.
Böyle de yenilebiliyor ama gerçek anlamda peynir olması için, en az 6 ay tenekelerde olgunlaşmaya bırakılması, lezzetine lezzet katıyor.
Yeşil tabakta ki peynir henüz salamura denilen, yeni yapılmış peynir.
Kahverengi tepside'ki ise, 7 ay olgunlaşmış olan yemeye hazır peynir. (Önce ki yıl çektiğim bir fotoğraf).
Köylüler bize ocak çayı demleyip, peynir ve bölgede "hayır" denilen pişi ya da lokma türü bir yiyecek ile ikram ettiler. Harika bir lezzet hayır+peynir+çay üçlüsü.
Tüm yorgunluğumuz bir anda yok oldu.
Çaltıkoru'lu köylüler bize henüz yeni yaptıkları bu peynirden verdiler. Yeni yapıldığında henüz salamura devresinde oluyor.
Böyle de yenilebiliyor ama gerçek anlamda peynir olması için, en az 6 ay tenekelerde olgunlaşmaya bırakılması, lezzetine lezzet katıyor.
Yeşil tabakta ki peynir henüz salamura denilen, yeni yapılmış peynir.
Kahverengi tepside'ki ise, 7 ay olgunlaşmış olan yemeye hazır peynir. (Önce ki yıl çektiğim bir fotoğraf).
Köylüler bize ocak çayı demleyip, peynir ve bölgede "hayır" denilen pişi ya da lokma türü bir yiyecek ile ikram ettiler. Harika bir lezzet hayır+peynir+çay üçlüsü.
Tüm yorgunluğumuz bir anda yok oldu.