Ynt: Bergama Madra Dağı Ve Allianoi - Çaltıkoru Köyü Gezisi.
Çaltıkoru'lu köylüler bize henüz yeni yaptıkları bu peynirden verdiler. Yeni yapıldığında henüz salamura devresinde oluyor.
Böyle de yenilebiliyor ama gerçek anlamda peynir olması için, en az 6 ay tenekelerde olgunlaşmaya bırakılması, lezzetine lezzet katıyor.
Yeşil tabakta ki peynir henüz salamura denilen, yeni yapılmış peynir.
Kahverengi tepside'ki ise, 7 ay olgunlaşmış olan yemeye hazır peynir. (Önce ki yıl çektiğim bir fotoğraf).
Köylüler bize ocak çayı demleyip, peynir ve bölgede "hayır" denilen pişi ya da lokma türü bir yiyecek ile ikram ettiler. Harika bir lezzet hayır+peynir+çay üçlüsü.
Tüm tüm gezi dostlarına merhaba güzel bir tanıtım yazısı olmuş 10yıldır düzenli olarak bu peyniri yiyen biri olarak size son Çaltıkorulunun numarasını paylaşmak istiyorum peyniri adresinize kadar gönderiyor saygılarımla...05389865327
Atilla Bey çok detaylı ve güzel bir keşif anlatımı olmuş. Bir keşifçi olarak teşekkürediyorum sizlere. Umarım bu güzelliklerimizi çocuklarımıza bırakabiliriz.