Benzinli VX80 Kullananlara !..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan umutcelikel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,064

umutcelikel

No pain no gain...
Yer
Ankara
Web
landroverseries3umutcelikel.blogspot.com
Bugün Ankara Şaşmazdaki servisime uğradım. Hasarlı, hurdaya çıkmış VX100 sanırım, gelmiş...4.5 V8 benzinli ;D Motor, şanzıman ve tüm tesisat sapasağlam...6 silindir benzinli VX80'e takılsa çok manyak olmaz mı sıralı LPG ile ;D ;D Varsa rahat batan gidip baksın:smiley:)) Fiziksel olarak sığıyormuş motor zaten 80 kasaya....

Etiketler
Ynt: Benzinli VX80 Kullananlara !..

umutcelikel' Alıntı:
Bugün Ankara Şaşmazdaki servisime uğradım. Hasarlı, hurdaya çıkmış VX100 sanırım, gelmiş...4.5 V8 benzinli ;D Motor, şanzıman ve tüm tesisat sapasağlam...6 silindir benzinli VX80'e takılsa çok manyak olmaz mı sıralı LPG ile ;D ;D Varsa rahat batan gidip baksın:smiley:)) Fiziksel olarak sığıyormuş motor zaten 80 kasaya....
Fiyata dair; motor+şanzıma bir konuşma geçti mi? İzlenimin nedir, ne isterler?

Umutcum,bilgin için çok teşekkürler.Ben bu araştırmayı aracımı aldıkdan sonra yapmıştım.Motor+şanzuman yaklaşık 10.000 TL istemişlerdi ozaman.(Sene 2004).Elektrik tesisatı+motor,şanzuman işçiliği 2.000 TL.Elektrik tesisatının gösterge paneline monte edilmesi ve vx100 deki donanımın(yükselme alçalma sistemi,aydınlatma sistemi,ateşleme sistemi vb)vx80 e adapte edilmesi.Kısaca 10/15 bin TL verip uğraşmadan yerine hazır VX100 almak çok daha mantıklı.Bu arada araziye eğer çok giriliyorsa az elektronik donanım olması daha iyi bence.VX100 bu açıdan çok fazla elektronik.Yurtdışında off-road yapılacaksa genelde boş olanlarını alıyorlar,mümkünse camlar bile manuel.Fakat Türkiyede olan modellerin hepsi full donanımlı.

Arada inanılmaz güç farkı var,yaklaşık 35 HP ve tabiki V8 makina ama dün senden sonra gene ufak araştırdım maliyet 15/20 bin tl civarları.Şuan benim aracımdan 25 bin tl ye alsan,2000/2001 model v8 LC max 40 bin tl.Hiç uğraşmadan al bin. ;D ;D ;D

Ama bu arada unutmayalım 80 kasa efsane kasaların sonuncusu. 8)

vx 80 lerde hangi modellerde standart 3 kilit mevcut yada dıştan kasa olarak nasıl anlayabiliriz. tuğsan bey direksiyonun sol tarafında olan bir düğmeden kontrol edildiğinden bahsetmişti. sene olarak veya kasa olarak anlarmıyız dıştan teşekkürler...

1995 den sonra üretilen,arkasında VX80 yazan,arka bagaj kapağı aşağı doğru açılan,sunruff+otomatik vites+deri koltuk gibi aksesuarlarda bulunan LC lerde 3 adet kilit mevcut.Fakat tekrar belirteyim,Toyotanın inanılmaz kombinasyonları var.İstisnalar kaideyi bozmaz.80 kasa alırken bu özellikleri olan araçda muhakkak 3 kilit var.Tabiki direksiyonun sol arkasındaki diff-lock düğmelerinide kontrol edin.Hem düğmenin olup olmadığına,hemde çalışıp çalışmadığına.Kullanım ve kontrol açıklaması Toyota araçlar bölümünde 19998 vx80(yani kendi aracımın)başlığında bulabilirsiniz.

Evet diff-lock düğmesi şart.Ben bu şekilde donanımlı manuel vitesli vx80 görmedim.Tavan açılır+2 adet airbag+deri koltuk(ısıtmalı)+arka 3.sıra koltuklar+abs+klima olacak araçda.Ama bu araçlar genelde yurtdışından Türkiyeye giriş yaptıkları için bir ihtimal donanımı daha az model olabilir.

Bilinen Adları:Toyota Burbuja (Colombia Ver.)
Toyota Autana
Lexus LX

Üretim Yılları: 1990-1997

Üretildiği ülkeler:
ARACO
Toyota City,Aichi, Japan
Cumaná, Venezuela
Body style(s) 4-door SUV
Motor Seçenekleri / four-wheel drive
Engine(s)
4.0 L I6 3F petrol
4.5 L I6 1FZ petrol
4.2 L I6 1HD diesel turbo
4.2 L I6 1HZ diesel
3.0 L I4 KZ diesel turbo
2.7 L I4 3RZ petrol
3.4 L I6 5VZ petrol

Transmission(s) 4-speed automatic
5-speed manual

Wheelbase 2850 mm (112.2 in)

Length 4780 mm (188.2 in) (1990-94)
4820 mm (189.8 in) (1995-97)

Width 1830 mm (72 in) (1990-91)
1930 mm (76 in) (1992-97)

Height 1785 mm (70.3 in) (1990-91)
1860 mm (73.2 in) (1992-94)
1870 mm (73.6 in) (1995-97)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,612
Kaydolan Son Üyemiz
erdemkiramer

Çevrimiçi üyeler

Geri