Benzinli Seri lll'ü 5 İleri Vites Yapmak Mümkünmüdür?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mete Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 48
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,498

mete

Zirve
1974 model benzinli seri lll üm var ancak 4 ileri vitesi 5 ileri vites haline getirilebilirse çok rahat bir kullanımı olacak gibi geliyor. Üstadlar bu mümkünmüdür? Mümkünse takip edilmesi gereken yol nedir?

Etiketler
Ynt: Benzinli Seri lll'ü 5 İleri Vites Yapmak Mümkünmüdür?

lt77 şanzıman ve lt230 transfer kutusuyla bu mümkün. Dediğiniz gibi bir olay yapmak için transfer kutusu (arazi) da değişmeli. Bu da aracınızın sürekli 4 çekere geçmesi demek. O zaman da yakıt sarfiyatınız artacaktır. Gerçek manada verim almak için defransiyeldi aksdı vs. derken size bir araba parasına patlayacaktır.

Diğer bir seçenek de overdrive kullanmak fakat bunun da uygulamasını memlekette hiç görmedim. Hoş o da ucuz değil :smiley:

Benim şahsi fikrim series'lerin hiç ellenmeye ihtiyacı olmayan; amacına uygun üretilmiş taş gibi araçlar olduğu.

Tabiki başka çözümlerde vardır uydurma şanzıman vs, tutabilir de tutmayabilirde. Bu işlerin sonu yok ne de olsa :smiley:

Tam aşağıdakileri yazmıştım ki, cevap gelmiş ;D

Mete abi,

ana şanzımanı değiştirmen lazım... LT77 şanzımana geçebilirsin. ama bu iş hem maliyetli hem de sakat. Defender arazi şanzımanını da alman gerekebilir. bu durumda şaseye sığdırman, gerekirse motorun kulakları ile oynayıp motoru kaydırman gerekebilir. Şaftların boyları tutmayabilir. Eğer motor ağzı LT77'nin ağzına uymuyorsa, flanş yaptırman gerekebilir. vs vs...

Kısaca, tavsiye etmiyorum.

Fikrine önem verdiğim iki arkdaşımda bunu söylüyorsa bu düşüncenin kafadan silinmesi gerekiyor demektir. Araştırmaktan bile vazgeçtim teşekkür ederim.

Overdrive denilen olayi acikliyabilir misiniz?

Over-drive şanzımana eklenen bir mekanizma ve son dişli oranlarını değiştirmeye yarıyor. Ayrı bir kolu var ve örneğin 4. viteste 1:1 se oranınız bu kolla devreye soktuğunuz dişliler bu oranı0.8 ler civarına getirebiliyor. Diğer viteslerde de bu kol vasıtası ile dişli oranı değiştirmeniz mümkün. Araç 8 ileri 2 geri oluyor. Kol yerine elektrikle işleyenleri de var. size bir iki link vereyim:

http://www.landrover.net/overdrive/
http://www.overdrives.co.uk/howod.htm
http://www.nickslandrover.co.uk/archives/619 (resimli)
(özür dilerim türkçeleri yok)

acemi80' Alıntı:
Fikrine önem verdiğim iki arkdaşımda bunu söylüyorsa bu düşüncenin kafadan silinmesi gerekiyor demektir. Araştırmaktan bile vazgeçtim teşekkür ederim.

Mete Bey; bu araçlarla uğraşmak ayrı bir zevk ayrıca çok da geniş bir dünya bu, şahsım adına konuşmak gerekirse söylediğim benim için doğru olsada sizin için olmayabilir. Hani demek istediğim yarın öbürgün bir series araç alıp şanzımanını değiştirmeyeceğimin garantisi yok :smiley: Peşin hüküm sahibi yapmayayım sizi.

Saygılar;

Burak

Tesekkkurler,
Bu sistem agir araclardaki takviyeye benziyor olmali.

vosdost' Alıntı:
Tesekkkurler,
Bu sistem agir araclardaki takviyeye benziyor olmali.
Bildiğin takviye
bir tanıdığım ford minibüse takmiştı 8 ileri 2 geri :smiley: bizim arabalara gitmez

Mete hocam baştan söyleyeyim hiç bulaşma
motor bağlantısı flanş yapılacak
iç taban uygun bişekilde kesilecek
alt travest şaseler kesilip uydurulcak
şaftlar kesilip mesafeleri ayarlanacak

ama eger lt 77 takılmış olsa çokda güzel olur sürekli 4x4 orta kilit seri 3 :smiley:
kesinlikle yakıtı arttırmaz azaltacagınada idda ederim
Ama izmirdendi galiba seri 3 e defender 2,5 dizel motoru şanzımanıile birlikte koyduran var

2500 duz dizele sonradan turbo baglan aracsa ben biliyorum o araci.
Cesmede uzum cifligi sahibinin araci. Bir ara satilikti. Sonradan ne oldu bilmiyorum.

Aslinda takviye yapilabilse guzel olur.benzinli landta 1-2-3-4 viteslerde motor devri 1000 devir dusuyor. 4 ten 5 e 500 devir dusme var.
Ara takviye olsa nereye baglanabilir.dif desek iki tane ayni zamanda devreye girip cikma sorunu var. Sanziman cikisi desek cift saft. En mantiklisi motor sanziman arasina 1 e 2 oranli duz yolda 1 vitesle 40 yapariz artik :smiley:
Vites devirlerini agirlastiracagimiza artirsak daha iyi olur. Nede olsa agir devire aldikmi guc sIkIntIsI yok. :smiley:

Aslında benzinliyi tam bilmiyorum ama 2,5 dizelde sadece 5, videste sorun var birazdaha uzun olsa 90-100 giderken motor rahatlamış olur
arazi 1,videste de birazdaha kısa olsa çok yavaş gitmek gerektiğinde seri geliyor

ben arazı birin uzun olmasından hiç şikayet etmedim. kalkış torku yeteri kadar yüksek. kaptırıp geçmek içinde bana yeterli geliyor.
dizel motorun devri az olduğu için 5 te motor devri kurtarmıyor olabilir. 5 vitesi uzatılsa bu sefer motor gücü yetmiyebilir. benzinlide 4 viteste 90-100 yapabiliyor. 5 vites yalnızca devir düsürmeye ve birazdaha hızın artırmaya yarıyor.

en iyisi hiç dokunmadan üreticinin verdiğiyle yetinmek. deviri artır motor gücü yetmesin, motor gücüne artır devir yetmesin. ikisinide artır bu sefer dif sorun yaratsın. :smiley: bu böyle uzayıp gidiyor.
fakat eğer benim aracı satabilirsem unimogu hızlandırmak için birseyler düsünüyorum. basadabılırmıyım bilmem.
bir satalım hayırlısıyla :smiley:

vosdost' Alıntı:
ben arazı birin uzun olmasından hiç şikayet etmedim. kalkış torku yeteri kadar yüksek. kaptırıp geçmek içinde bana yeterli geliyor.
dizel motorun devri az olduğu için 5 te motor devri kurtarmıyor olabilir. 5 vitesi uzatılsa bu sefer motor gücü yetmiyebilir. benzinlide 4 viteste 90-100 yapabiliyor. 5 vites yalnızca devir düsürmeye ve birazdaha hızın artırmaya yarıyor.
Arazi 1 bizdeki eski seri 2 ye nazaran daha seri geliyor o bakımdan demek istediğim çok engebeli bir arazide çok yavaş gitmek gerektiğinde

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,522
Kaydolan Son Üyemiz
Melihsuzuki

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR