Benzinli Pajero'ya Dizel Motor Takmak İstiyorum?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan coskunkizrmak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,985

coskunkizrmak

Yeni Üye
Yer
istanbul
selamlar yeni üyenizim bende pajero kullanıcısıyım 93 model benzinli ama benzin motorunda prob var elimde 98 model palerodan çıkma diye bildigim 2500 turbo dizel intercol motor var ona bi baktırıp araca takmayı düşünüyorum nerde nasıl olcak bilmiyorum acil yardıma ihtiyacım var ilgilenirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.

Etiketler

Ynt: Benzinli Pajero'ya Dizel Motor Takmak İstiyorum?

yeni çıkan kanunlarla benzinli dizele,dizel benzinliye dönmüyor.

selamlar pajero araçların 8 tanesini dizele çevirdim bir ara trafik değişikliğe izin vermedi ama şu an işlene biliyor ama fiyat olarak biraz maliyetli olyor çünkü projesini çizan makina mühendisi istanbul için duyduğuma göre 3 arkadaş bu raporu veriyormuş hal böyle olunca 1000 ytl gibi bir para alıyorlar ruhsat masraflarıda eklenince baya bir tuzluya mal oluyor. ama birde şöyle bir durum varmesala trafik şubesi daha az olan bir ile plaka değişikliği yapıyorsunuz mesala düzce yalova gibi küçük illere orada bu işlemler daha düşük maliyetle hallediliyor

işin ilginç yanı böyle bişeyle bende şahit oldum

CJ ye dizel atalım demiştik istanbulda olmadığı biliyodum istanbul dışında yapıldığını duydum
sakarya da okuyodum o sıralar gittim tarfiğe sordum
polis değişiklik mümkün ancak bi makine mühendisine gideceksin proje çizecek ve takacağın motorun araca uygun olduğuna dair onay alcaksın dedi

istanbulda olmayan orada nasıl oluyo diye kafama pek yatmadı ve o işi yapacak mühendisi nereden bulacağım ve semerinle sekseni geçeceği için ben vazgeçmiştim
paşalar gibi de 6 silindirin sesiyle gazlamıştım ;)

sayın rehabey ford puma motorunu işletebiliyor muyuz bilginiz var mı bununla ilgili yönetmelik veya kanun var mı defendere defender motoru mu takılıyo diye biliyorum şu an ford puma takılı ruhsata işletmedim

slm makine mühendisleri odasında hangi araca hangi motorları takılabilir liste var
ona göre bilgi alırsanız onu takabilirsiniz
mesala 1996 model araca 1995 modelden çıkma bir motoruda işlemiyorlar
bilginiz olsun

bildiğim kadarıyla yani liste varmı diye çok araştırmadım internette
sadece muamele işlemi yapan arkadaşlardan aldığım bilgi dir

merhaba serkan bey benim 1992 model vitara 1.6 benzinli aracıma hangi dizel motorlar uygundur bilginiz varmı. 1.3 multijet uygulama şansımız varmı. birde aracımın kaportasını elden geçirmek istiyorum.fakat internette parça fiyatlarına ulaşamadım .yardımcı olabilirseniz sevinirim.şimdiden teşekkürler

ona tatbik edilecek dizel burada yok hem boşuna uğraşmış olursunuz
hemde birsürü para harcayıp randıman almazsınız
vitarada dizeli kafanızdan silin bence

serkan bey teşekkürler. kaporta saçları ile ilgili yardımcı olma şansınız varmı acaba.

size neler lazım yada aracın nerelerinde çürükler var benim elimde 7-8 adet vitara dağıttım muhtelif parçaları var elimde

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR