Benzinli araca daha küçük cc'li motor takmak

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan prof_facia Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,032

prof_facia

Kamp II
Yer
Ankara
Benzinli araçlara dizel motor taktırmanın onaylanmadığını okumuştum bir yerde. Sanırım motor hacmi düştüğü için vergi kaybı olacağından takılmasına izin verilmiyormuş. Acaba yüksek hacimli benzinli motor yerine düşük hacimli motor taktırsak ruhsat işletmede, muayenede vs problem çıkarır mı?

Aklımdaki fikir eski bir CJ alıp üzerine yeni model 4 silindirli motor taktırmak. Ancak bunun yapılması teknik ve yasal olarak mümkün mü?

Düzeltme: Bu arada ben PrometheusTR, yanlışlıkla kuzenin üyeliğinden açmışım konuyu :smiley:

Etiketler
Ynt: Benzinli araca daha küçük cc'li motor takmak

evet soruyu soran "ben" yine geldim :smiley:

çok mu zor oldu acaba soru ???

Birkaç forumda "aynı motorla değiştirilebilir" yazıyordu. Ama sahibinden.com'da bir sürü araç var, farklı hacimde motor takılmış olan. 2000 yılından önce benzinli araçlara dizel motor bile takılabiliniyormuş sanırım.

Selamlar

cj ye V 8 bile taktıran var teknik olarak mümkün kulaklar ve şanzıman tam karşılıyorsa neden olmasın yasal prosedür tadilat projesi çizimi ve iyi bir trafik muamelecisi ile mümkün görünüyor.
yasal prosedür zamanımızda çok kolaylaştı kaybolan plakamı çıkarmam 10 dakika sürdü 10 Tl maliyeti oldu basılan plakanın kurumasını 15 dakika bekledim bu işlem eskiden hayaldi şimdi gerçek oldu. işlemi kendim yaptırdım. önce teknik konuyu hallet bu arada bir trafik muamelecisi ile görüş fazla zorluk çıkacağını sanmam.

saygılar.

Aynı ya da büyük cc'li motor elbette takılıyor ama vergiden dolayı devlet düşük cc takılmasını yasaklıyor diye tahmin ediyorum. Nasıl emin olabiliriz bu işe? Kime sormalı sizce?

Selamlar

iyi bir trafik muamelecisi halleder. Türkiye de yedek parça dükkanlarında her marka ve yaşta aracın motoru satılmıyorki noter satışı ile çıkmacıdan yada pert olmuş bir aractan fatura yada noter satışı ile almanız lazım cj için sandık kırma orjinal motor isteyen antikacı dükkanına baksın :smiley: ne bulursanız yani düşük cc onu işleticeksiniz bunuda trafik muamelecisi ayarlıycak.
sahibinden.com da bir zamanlar diesel hyundai motorlu 1993 zj satılıyordu ilanını görmüştüm

saygılar.

Arkadaşlar yasal olarak yönetmelikte benzinli motorlarda + - %30'a kadar olan güç farkı dahilinde, aynı model veya daha yeni model bir motor takılabilir. Ancak bizim denizlide bu konuda yaşadığımız olayıda ekliyeyim 2000cc tempra ya 1600cc motor takmak istediğimizde TSE yetkili mühendisi kabul etmedi vergi dilimi değişiyor diye ancak aydın da aynı araca proje hazırlayıp onaylattılar. Teknik olarak mümkün olan bir konuda TSE yetkili mühendisleri bazen kendi yaorumlarını koyup böyle işleri yapmaya biliyor. Örnek verdiğimi konuda aydın mühendisi bana ne maliyenin işinden teknik olarak yönetmelik izin vermiş diyor. Ki bencede yönetmeliğin izin verdiği bişeyi yapmamak saçmalık.Ayrıca iyibir takipci demiş bazı arkadaşlar ben uyarmak isterim genelleme yapmaktan kaçarak söylüyorum her işi haledenin yöntemi legal diye bişey yok bilmeden yaptırılacak şeyler ileride baş ağrıta bilir. Çünkü vize eskisi gibi değil trafik eskisi gibi değil fark edildiğinde başağrısı yapar. O yüzden işin ehli olmayan kişilere güvenmeyin bu işleri MMO tarafından Araç Proje konusunda yetkilendirilmiş Makina Mühendisleri yapıyor. Bulunduğunuz ilde MMO şubesini arayarak (4448666) yetkili mühendislerin bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR