Ynt: BENZİN DEPOSU YARDIM ARKADAŞLAR
ÇAAKIR' Alıntı:
HERKESE SELAM ARKADAŞLAR 1960 MODEL WHİLLYS im VAR ARACIMIN BEZİN DEPOSUNDA SIZINTI VAR YANILMIYORSAM BENZİN DEPOSUNUN YERİ ŞOFÖR KOLTUĞUNUN ALTINDA ORJİNAL YERİNDE ARACIN İÇİN DE ÇALIŞIŞTIRINCA ÖZELLİKLE YOĞUN BİR BENZİN KOKUSU SARIYOR ARACI SAHİBİNDEN.COMDAN ARAŞTIRIYORUM YENİ BENZİN DEPOSU BULAMIYORUM :'( - ANADOL BENZİN DEPOSUDA BULAMIYORUM ELİNDE ORJİNAL DEPO OLAN VARMI YADA BU BENZİN DEPOSUNDAN YADA BAŞKA MODELDEN KOLTUK ALTINA MONTE EDEBİLECEĞİM BİR BENZİN DEPOSU VARMI BİLEN VARSA BANA YARDIM ETSİN ETSİN ARACIN ALT TARAFINDA NEMLENME YAPIYOR AMA PARK HALİNDEYKEN YOĞUN BİR SIZINTI FALAN KISACASI SORUNUM NEMLENME VE BENZİN KOKUSU ÇEVRENİZDE -ÇALIŞTIĞINIZ USTALARIN ELİNDE SATILIK BENZİN DEPOSU VARSA HABERLERİNİZİ BEKLİYORUM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER HERKESE
Aracı çalıştırınca koku geliyor diyorsunuz; bu durum araç çalıştırılıp henüz hiç hareket etmemişken mi geliyor yoksa hareket ettikten sonra mı geliyor?
Şayet aracı çalıştırıp henüz hiç hareket etmemişken geliyorsa bu durum depodan çok karbüratör taşma yapıyor ve vantilatör pervanesi arkaya doğru üflediği hava ile benzinin kokusunu içeriye getiriyor olduğundan veya benzin otomatiği yada diğer benzin boru/hortum sistemlerinde bir sızıntı,kaçak vs den kaynaklanıp aynı şekilde vantilatör pervanesi tarafından içeri taşındığından kaynaklanıyor olabilir.Aracı çalıştırıp motor bölümünde böyle bir yaşarma,sızıntı,taşma olup olmadığını kontrol edin.
İçeride hareket halınde yada dururken bir koku ve sızıntı varsa önce depo üzerindeki şamandra flanşı dibindeki mantar contayı kontrol edin.(Şofor koltuğunun hemen altında)
Ayrıca aracın altına şofor tarafından başınızı eğip bakın,tabanda bulunan bir delikten benzin borusunun aracın alt kısmına çıkış yaptığını görürsünüz.Oradaki rakor ve civarında yaşarma var mı? inceleyin.
Sonuç olarak depo taban kısmı çürümüş ise kaynatmak çok tehlikeli olduğu için özel kimyasal madde ile iç temizliğini yapmak suretiyle benzin deposuna kaynak yapacak ve elinde özel kimyasal maddeyi bulunduracak çok az insan bulursunuz.Lehim yapmak ise uzun süreli bir çözüm olmıyacak ve bir süre sonra o lehim çatlayacak ve yine sızıntı başlayacaktır.Yenisini almak en iyi çözüm yoludur.
Depoyu yeni olarak ise pek çok Willys yedek parça satıcısından bulabilirsiniz.
Bu koku jeep'in içinde sürekli varsa ve altında çürük ve sızıntı yoksa yine şamandra flanşı dibinde sızıntı ve yaşarma olup olmadığını öncelikle kontrol ettikten sonra hiç göz ardı etmemeniz gereken bir diğer yer ise depo kapağıdır.
AMC dönemi jeep lerde yakıt sistemine oluşan benzin buharını ve yoğunlaştıktan sonra oluşacak benzini toplayacak farklı bölümler ilave edildi.Fakat Willys ve Kaiser dönemleri üretimlerde böyle bir sistem yok.Ancak kaliteli bir depo kapağı havalandırma yapacak şekilde tasarlanmıştır.Isınma sonucu genleşen benzinin oluşturduğu buhar kapaktaki bu sistem sayesinde dışarı atılır.
Şayet sizin depo kapağınız kaliteli bir kapak deyilse;
1.Dışarı atılamayan benzin buharı havalandırılamayan depo içinde basınç oluşturur.Bu da zayıf bulduğu yerleri zorlıyacağı anlamına gelir-şamandra dibindeki mantar conta biraz bozulmuş sa oradan yaşarma yapar yada başka bir yerden.
2.Kapak etrafında oluşacak sızıntı dolum boğazı boyunca aşağı doğru ve aracın içine doğru akacaktır.
Bunlar ise araç içerisinde o benzin kokusunun ana nedenleridir.
Benzin şakaya gelmez bu sızıntı ve yaşarma nerede ise bir an önce bulup giderilmesi gerekir.