BENZİN DEPOSU YARDIM ARKADAŞLAR

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ÇAAKIR Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,201

ÇAAKIR

ÇAAKIR
Yer
istanbul
HERKESE SELAM ARKADAŞLAR 1960 MODEL WHİLLYS im VAR ARACIMIN BEZİN DEPOSUNDA SIZINTI VAR YANILMIYORSAM BENZİN DEPOSUNUN YERİ ŞOFÖR KOLTUĞUNUN ALTINDA ORJİNAL YERİNDE ARACIN İÇİN DE ÇALIŞIŞTIRINCA ÖZELLİKLE YOĞUN BİR BENZİN KOKUSU SARIYOR ARACI SAHİBİNDEN.COMDAN ARAŞTIRIYORUM YENİ BENZİN DEPOSU BULAMIYORUM :'( - ANADOL BENZİN DEPOSUDA BULAMIYORUM ELİNDE ORJİNAL DEPO OLAN VARMI YADA BU BENZİN DEPOSUNDAN YADA BAŞKA MODELDEN KOLTUK ALTINA MONTE EDEBİLECEĞİM BİR BENZİN DEPOSU VARMI BİLEN VARSA BANA YARDIM ETSİN ETSİN ARACIN ALT TARAFINDA NEMLENME YAPIYOR AMA PARK HALİNDEYKEN YOĞUN BİR SIZINTI FALAN KISACASI SORUNUM NEMLENME VE BENZİN KOKUSU ÇEVRENİZDE -ÇALIŞTIĞINIZ USTALARIN ELİNDE SATILIK BENZİN DEPOSU VARSA HABERLERİNİZİ BEKLİYORUM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER HERKESE

Etiketler
Ynt: BENZİN DEPOSU YARDIM ARKADAŞLAR

ÇAAKIR' Alıntı:
HERKESE SELAM ARKADAŞLAR 1960 MODEL WHİLLYS im VAR ARACIMIN BEZİN DEPOSUNDA SIZINTI VAR YANILMIYORSAM BENZİN DEPOSUNUN YERİ ŞOFÖR KOLTUĞUNUN ALTINDA ORJİNAL YERİNDE ARACIN İÇİN DE ÇALIŞIŞTIRINCA ÖZELLİKLE YOĞUN BİR BENZİN KOKUSU SARIYOR ARACI SAHİBİNDEN.COMDAN ARAŞTIRIYORUM YENİ BENZİN DEPOSU BULAMIYORUM :'( - ANADOL BENZİN DEPOSUDA BULAMIYORUM ELİNDE ORJİNAL DEPO OLAN VARMI YADA BU BENZİN DEPOSUNDAN YADA BAŞKA MODELDEN KOLTUK ALTINA MONTE EDEBİLECEĞİM BİR BENZİN DEPOSU VARMI BİLEN VARSA BANA YARDIM ETSİN ETSİN ARACIN ALT TARAFINDA NEMLENME YAPIYOR AMA PARK HALİNDEYKEN YOĞUN BİR SIZINTI FALAN KISACASI SORUNUM NEMLENME VE BENZİN KOKUSU ÇEVRENİZDE -ÇALIŞTIĞINIZ USTALARIN ELİNDE SATILIK BENZİN DEPOSU VARSA HABERLERİNİZİ BEKLİYORUM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER HERKESE

Aracı çalıştırınca koku geliyor diyorsunuz; bu durum araç çalıştırılıp henüz hiç hareket etmemişken mi geliyor yoksa hareket ettikten sonra mı geliyor?
Şayet aracı çalıştırıp henüz hiç hareket etmemişken geliyorsa bu durum depodan çok karbüratör taşma yapıyor ve vantilatör pervanesi arkaya doğru üflediği hava ile benzinin kokusunu içeriye getiriyor olduğundan veya benzin otomatiği yada diğer benzin boru/hortum sistemlerinde bir sızıntı,kaçak vs den kaynaklanıp aynı şekilde vantilatör pervanesi tarafından içeri taşındığından kaynaklanıyor olabilir.Aracı çalıştırıp motor bölümünde böyle bir yaşarma,sızıntı,taşma olup olmadığını kontrol edin.
İçeride hareket halınde yada dururken bir koku ve sızıntı varsa önce depo üzerindeki şamandra flanşı dibindeki mantar contayı kontrol edin.(Şofor koltuğunun hemen altında)
Ayrıca aracın altına şofor tarafından başınızı eğip bakın,tabanda bulunan bir delikten benzin borusunun aracın alt kısmına çıkış yaptığını görürsünüz.Oradaki rakor ve civarında yaşarma var mı? inceleyin.
Sonuç olarak depo taban kısmı çürümüş ise kaynatmak çok tehlikeli olduğu için özel kimyasal madde ile iç temizliğini yapmak suretiyle benzin deposuna kaynak yapacak ve elinde özel kimyasal maddeyi bulunduracak çok az insan bulursunuz.Lehim yapmak ise uzun süreli bir çözüm olmıyacak ve bir süre sonra o lehim çatlayacak ve yine sızıntı başlayacaktır.Yenisini almak en iyi çözüm yoludur.
Depoyu yeni olarak ise pek çok Willys yedek parça satıcısından bulabilirsiniz.
Bu koku jeep'in içinde sürekli varsa ve altında çürük ve sızıntı yoksa yine şamandra flanşı dibinde sızıntı ve yaşarma olup olmadığını öncelikle kontrol ettikten sonra hiç göz ardı etmemeniz gereken bir diğer yer ise depo kapağıdır.
AMC dönemi jeep lerde yakıt sistemine oluşan benzin buharını ve yoğunlaştıktan sonra oluşacak benzini toplayacak farklı bölümler ilave edildi.Fakat Willys ve Kaiser dönemleri üretimlerde böyle bir sistem yok.Ancak kaliteli bir depo kapağı havalandırma yapacak şekilde tasarlanmıştır.Isınma sonucu genleşen benzinin oluşturduğu buhar kapaktaki bu sistem sayesinde dışarı atılır.
Şayet sizin depo kapağınız kaliteli bir kapak deyilse;
1.Dışarı atılamayan benzin buharı havalandırılamayan depo içinde basınç oluşturur.Bu da zayıf bulduğu yerleri zorlıyacağı anlamına gelir-şamandra dibindeki mantar conta biraz bozulmuş sa oradan yaşarma yapar yada başka bir yerden.
2.Kapak etrafında oluşacak sızıntı dolum boğazı boyunca aşağı doğru ve aracın içine doğru akacaktır.
Bunlar ise araç içerisinde o benzin kokusunun ana nedenleridir.
Benzin şakaya gelmez bu sızıntı ve yaşarma nerede ise bir an önce bulup giderilmesi gerekir.

teşekkürler seyit bey çok açıklayıcı bilgiler oldu benim için. benzin deposunun boğum kısmı iç tarafta nemlenme var zeminde ve araç çalışınca koku daha yoğun bir şekilde artıyor inanın kokudan ve korkudan hareket edemiyorum araçla egsozt susturucu malum tam deponun altından gidiyor ısıdan dolayı bir şey olur diye aracı çalıştırıp uzun yol kat edemiyorum hemen söktürmem lazım galiba tekrardan teşekkürler seyit bey

ÇAAKIR' Alıntı:
teşekkürler seyit bey çok açıklayıcı bilgiler oldu benim için. benzin deposunun boğum kısmı iç tarafta nemlenme var zeminde ve araç çalışınca koku daha yoğun bir şekilde artıyor inanın kokudan ve korkudan hareket edemiyorum araçla egsozt susturucu malum tam deponun altından gidiyor ısıdan dolayı bir şey olur diye aracı çalıştırıp uzun yol kat edemiyorum hemen söktürmem lazım galiba tekrardan teşekkürler seyit bey

Benzin deposu boğum kısmı demekle tam olarak nereyi kastettiğinizi anlamadım.İçerideki nemlenme olan yere gecikmeden müdahale elbetteki şart.
Ancak konu bana hala farklı görülüyor.Bakın siz araç çalıştırılınca diyorsunuz.Depo,şamandra,kapak ve dolum boğazı ile ilgili bir sorun olsa bu koku hep bulunur.Çalıştırdıktan sonra gelmeye başlıyan bu koku içerden çok motor bölümünden kaynaklanıyor.
Siz orasını burasını söktürmeden önce araç birkaç saat çalışmadan bekledikten sonra şu motor kaputunu kaldırıp karbüratörün alt kısmında benzin sızıntısı var mı?Benzin otomatiği yaşarma veya sızıntı yapmış mı? benzin boru ve hortumlarında yaşarma ve sızıntı var mı bir defa onu kontrol edin.Şayet araç bir süre bekledikten sonra buralarda böyle bir sorun görünmüyorsa o zaman motoru çalıştırıp biraz relantide çalıştırdıktan sonra yine bu saydığım yerleri birkez de çalışırken (pervaneden kendinizi uzak tutarak) kontrol edin.Motor çalıştıktan sonra içeriye gelmeye başlayan koku motor bölümündeki benzin kaçağının pervane tarafından içeriye ve geriye doğru üflenmesinden kaynaklanıyordur.

BOĞUMDAN KASTIM İÇ TARAFA DOĞRU DEPO DOLDURMA BOĞUMUNDAN BAHSETTİM BU GÜN ŞOFÖR KOLTUĞUNU SÖKTÜM DEPONUN ŞAMANDIRA BAĞLANTI CONTASINI KONTROL ETTİM SORUN YOK NEMLENME FALAN YOK DEPONUN SAĞINA SOLUNA BAKTIM HERHANGİ BİR ÖENMLİ BULGUYA RASTLAMADIM DEPONUN ALTTAN MOTORA DOĞRU GİDEN HORTUM ÇIKIŞ BORULARINI KNTROL ETTİM SORUN YOK DEPO DOLDURMA BOĞUMUNDADA HERHANGİ BİR NEM YADA KAÇAĞA RASTLAMADIM YA DEDİĞİNİZİ YAPICAM MOTORU ÇALIŞTIRIP DENİYCEM KARBURATÖRÜ KONTROL EDİCEM YADA BENZİN KAPAĞINDAN DEPO İÇİNDE OLUŞAN BENZİN BUHARINI ATAMIYOR ODA ÜST ŞAMANDIRA ETRAFINDAN KOKU YAYIYOR BİR İKİ DENEME DAHA YAPICAM SONRA USTAMA GÖTÜRCEM ARACI SEYİT ABİ PAYLAŞIMLARIN İÇİN VE YARDIMIN İÇİN TEŞEKKÜRLER

ÇAAKIR' Alıntı:
BOĞUMDAN KASTIM İÇ TARAFA DOĞRU DEPO DOLDURMA BOĞUMUNDAN BAHSETTİM BU GÜN ŞOFÖR KOLTUĞUNU SÖKTÜM DEPONUN ŞAMANDIRA BAĞLANTI CONTASINI KONTROL ETTİM SORUN YOK NEMLENME FALAN YOK DEPONUN SAĞINA SOLUNA BAKTIM HERHANGİ BİR ÖENMLİ BULGUYA RASTLAMADIM DEPONUN ALTTAN MOTORA DOĞRU GİDEN HORTUM ÇIKIŞ BORULARINI KNTROL ETTİM SORUN YOK DEPO DOLDURMA BOĞUMUNDADA HERHANGİ BİR NEM YADA KAÇAĞA RASTLAMADIM YA DEDİĞİNİZİ YAPICAM MOTORU ÇALIŞTIRIP DENİYCEM KARBURATÖRÜ KONTROL EDİCEM YADA BENZİN KAPAĞINDAN DEPO İÇİNDE OLUŞAN BENZİN BUHARINI ATAMIYOR ODA ÜST ŞAMANDIRA ETRAFINDAN KOKU YAYIYOR BİR İKİ DENEME DAHA YAPICAM SONRA USTAMA GÖTÜRCEM ARACI SEYİT ABİ PAYLAŞIMLARIN İÇİN VE YARDIMIN İÇİN TEŞEKKÜRLER

Sorunun anlatılanlara ve eldeki verilere göre içeriden çok motor bölümünden kaynaklandığını ve orasını burasını boşu boşuna sökmeden karbüratör taşırma yapıyor mu yada alt kısmında kaçak,sızıntı varmı?,benzin otomatiği , benzin boru ve hortumlarını kontrol etmenizi söylemiştim.Sizin benzin kaçağınız buralarda ve motor pervanesinin geriye doğru üflediği hava o kokuyu önüne katıp aracın içerisine getiriyor.
Ve aracın çalışmasıyla yoğunlaşan o koku özellikle karbüratör şamandra ayarının yüksek oluşuna ve taşırma yaptığına işaret ediyor.
Tabii bazı kaçak ve sızıntı ihtimalini göz ardı etmemek gerekiyor.

Bilmiyorum sorun halloldu mu ama elimde var cikma benzin deposu ama samandirasinin bozuk olma ihtimali var,

Ynt: Benzin Deposu Yardım Arkadaşlar

selam benimde aynı depo sorunum vardı istanbul ulus jeep te buldum sanırım onlarda var[attachimg=1]

Ynt: Benzin Deposu Yardım Arkadaşlar

sorununuz çözülmediyse size yeni sıfır jeep deposu temin edebilirim ararsanız yardımcı olabilirim 0535 324 94 22

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,872
Kayıtlı Üye Sayımız
166,659
Kaydolan Son Üyemiz
Mustafa Tunçer

Geri