abdullah tepe
Kamp III
Ynt: Benim Karavanım Mercedes-Hymermobil
Hayırlı olsun. Güzel gezilerde kullanın.
Hayırlı olsun. Güzel gezilerde kullanın.
theta' Alıntı:Mustafa Bey hayırlı olsun yeni aracınız öncelikle...
Bu konudaki tecrübelerimi paylaşayım:
Tavan klimasını inverter, akü ve güçlü şarj dinamosu üzerinden çalıştırmak pek verimli değil bana göre.
Motor gücünden de 2HP kaybediyorsunuz.
Inverter in verimi %90 olsa, klimanız da 1000W ise, 12V da yaklaşık 90A çekecektir. İlk kalkışta çekilecek yüksek akımı da dikkate alırsak sistem orada zorlanıyor sanırım.
Uzun süreli olarak 90A çekilecek kablolarda ısınma olmaması için kesitlerinin oldukça kalın olması lazım tabii ki. Bir kesit hesabı var kablo direncine bağlı olarak ama tam bilmiyorum hesabını.
Bizim karavanımızda Elektrolux ün B1901 kliması var, sizinkine çok benziyor; soğutma sırasında 915W güç harcıyor. Honda EU10i çanta jeneratör ile çalışıyor, ancak güce göre jeneratör motor devrini ayarlayan akıllı gaz sistemini kapatıp jeneratörü tam güçte çalıştırmanız gerekiyor. Aksi halde kalkış akımını sağlayamadığından jeneratör akımı kesiyor.
Jeneratörü alternatif güç kaynağı olarak hazırda bulundurma lüksünüz de cabası...
Motosiklet sehpasına eklediğim aşağıdaki tablayı kullanıyorum yolda taşımak için.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=47726.0
insel' Alıntı:Kesinlikle jenerötör. Serdar oyle kullanıyordu tavan klimasini.Gule gule kullanın. Kac model acaba aracinız. Motor ve yürür parcaları bulunuyor mu? Tavan su allmis sanirim. Yalitimi yapilmis mi? Bence kontrol edin. Kazasız surusler.
theta' Alıntı:Jeneratör konusunda yakıtı dert etmiyorum. Çünkü motosikletim ve dıştan takma motorum benzinli zaten, o yüzden her zaman benzinimiz var
Honda EU serisini seçmemin nedeni bildiğim kadarıyla halen güç ağırlık oranı daha iyi bir seçenek olmaması.
12kg kadar ağırlığı var ve yarım güçte 0.33l/h, tam güçte 0.52l/h yakıt harcıyor. Portatif olması da sabit tipe göre avantaj bence. Lazım değilse taşımıyorsunuz ya da isterseniz evde/arazide de kullanabiliyorsunuz.
Alet mühendislik açısından bir sanat eseri...
(Honda ile ticari ilişkim yoktur )
TUGAY58' Alıntı:Öncelikle hoşgeldiniz. 35 KRV 88 plakada kendine uygun cok güzel güleee güleee sağlıkla kullanın kardeşim
gezmen' Alıntı:Güle güle, güzel gezi ve dinlencelerde kullanmanız dileğiyle!...
Cavid Sezen
Not: Hızlı olduğunuzu söylemeliyim.