Benim Karavanım Mercedes-Hymermobil

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zedzestion Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 305
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 126,050

Etiketler

Ynt: Benim Karavanım Mercedes-Hymermobil

Gerçekten çok güzel , eksiği varsa bile keyifle yapabileceğiniz ,yaptığınızda da keyifle binebileceğiniz orjinal bir araç.

hayırlı olsun Hymer'ın çok sevdiğim bir modeli kazasız belasız geziler dilerim ama önce bir tavanıa baktırmanızı öneririm. Zamanında su almış. Tamiratı yapıldıysa sorun yok ama yapılmadıysa siz yaptırın.

Saygılar
Özgür

Yeni Motorkaravaniniz hayirli olsun,Saglikli ve Güzel gezilerde kullanin.Fakat Tavana kompile bir baktirin,üstdeki yatagin oralardada nem izleri var.

Selamlar.

Öncelikle hoşgeldiniz. 35 KRV 88 plakada kendine uygun cok güzel güleee güleee sağlıkla kullanın kardeşim

Hayirli olsun dileklerinde bulunan herkese cok tesekkur ederim.

Tavanla ilgili endise edilecek bisey yok satin aldigim arkadas bu konuda bana garanti verdi.havalandirma yagmurlu bir gunde acik kalmis o yuzden bir miktar kenarlardan su almis.Yalitimla ilgili problem yasayacagimi sanmiyorum ama yinede ustunu ozellikle kendim yikamak istiyorum nevar ne yok gormek icin..

Bugun bosch marka 12V 150A sarj dinomosu yerine ufak bir tadilat ile oldu.
Son derece iyi calismakta.Ama yinede klimayi saglikli calistirmiyor.Inverter uyari veriyor ve klima kapaniyor.Yarin Bosch 105 Amper 2 adet sifir aku aldik onlar takilacak.Birde akulerle inverter arasindaki kabloyu Termosa'nin ustasi cok ince kullanmis onu kalin bir kablo ile degistirecegim. Sonuc umarim basarili olur.

Motor bakimlari (yag, filtreler, balatalar, diskler, on takim vs) tamami bitti.4 adet c tipi good year 195x75x14 UG lastik aldik fakat sanirim donuste kis icin taktiracagim uzerindeki lastikler gayet iyi durumda..

Arkada merdivenimiz yoktu simdilik idareten bir otobus ustasina yaptiriyorum resmini ceker sizinle paylasirim.

Simdilik bu kadar

Mustafa Bey hayırlı olsun yeni aracınız öncelikle...

Bu konudaki tecrübelerimi paylaşayım:
Tavan klimasını inverter, akü ve güçlü şarj dinamosu üzerinden çalıştırmak pek verimli değil bana göre.
Motor gücünden de 2HP kaybediyorsunuz.
Inverter in verimi %90 olsa, klimanız da 1000W ise, 12V da yaklaşık 90A çekecektir. İlk kalkışta çekilecek yüksek akımı da dikkate alırsak sistem orada zorlanıyor sanırım.
Uzun süreli olarak 90A çekilecek kablolarda ısınma olmaması için kesitlerinin oldukça kalın olması lazım tabii ki. Bir kesit hesabı var kablo direncine bağlı olarak ama tam bilmiyorum hesabını.

Bizim karavanımızda Elektrolux ün B1901 kliması var, sizinkine çok benziyor; soğutma sırasında 915W güç harcıyor. Honda EU10i çanta jeneratör ile çalışıyor, ancak güce göre jeneratör motor devrini ayarlayan akıllı gaz sistemini kapatıp jeneratörü tam güçte çalıştırmanız gerekiyor. Aksi halde kalkış akımını sağlayamadığından jeneratör akımı kesiyor.
Jeneratörü alternatif güç kaynağı olarak hazırda bulundurma lüksünüz de cabası...

Motosiklet sehpasına eklediğim aşağıdaki tablayı kullanıyorum yolda taşımak için.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=47726.0

theta' Alıntı:
Mustafa Bey hayırlı olsun yeni aracınız öncelikle...

Bu konudaki tecrübelerimi paylaşayım:
Tavan klimasını inverter, akü ve güçlü şarj dinamosu üzerinden çalıştırmak pek verimli değil bana göre.
Motor gücünden de 2HP kaybediyorsunuz.
Inverter in verimi %90 olsa, klimanız da 1000W ise, 12V da yaklaşık 90A çekecektir. İlk kalkışta çekilecek yüksek akımı da dikkate alırsak sistem orada zorlanıyor sanırım.
Uzun süreli olarak 90A çekilecek kablolarda ısınma olmaması için kesitlerinin oldukça kalın olması lazım tabii ki. Bir kesit hesabı var kablo direncine bağlı olarak ama tam bilmiyorum hesabını.

Bizim karavanımızda Elektrolux ün B1901 kliması var, sizinkine çok benziyor; soğutma sırasında 915W güç harcıyor. Honda EU10i çanta jeneratör ile çalışıyor, ancak güce göre jeneratör motor devrini ayarlayan akıllı gaz sistemini kapatıp jeneratörü tam güçte çalıştırmanız gerekiyor. Aksi halde kalkış akımını sağlayamadığından jeneratör akımı kesiyor.
Jeneratörü alternatif güç kaynağı olarak hazırda bulundurma lüksünüz de cabası...

Motosiklet sehpasına eklediğim aşağıdaki tablayı kullanıyorum yolda taşımak için.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=47726.0

Serdar Bey

Bilgiler icin cok tesekkur ederim.Aynen dediginiz gibi bende ilk once kalkista yukleme olacagi icin zorlanacagini dusundugumden inverteri 3000 Watt tam sinus aldim.O yuzden kalkis problemimiz yok.Problem suan bir onceki mesajda da belirttigim gibi ya inverter aku arasi kablo ya da akuler.

Jenerator icin LPG li http://www.reimo.com/de/912802-dometic_tec_29_lpg_fuer_fluessiggas/ bunu dusunuyorum.Hem ses acisindan, hem boyutlari acisindan, hemde LPG li olusu benim icin ideal ayrica yakit dert etmeyecegim 4 lu lpg vanalarimdan biri bosta ebat olarakta bir yer bulurum diye dusunuyorum eger iceriden manuel birde start stop yapabilirsem keyfinden yenmez.

Solar paneli arastirmam lazim ama henuz vakit bulamadim.

Bu arada sizin motorsiklet tasiyicisi cok guzel gorunuyor.Benimde ihtiyacim olacak.

Jeneratör konusunda yakıtı dert etmiyorum. Çünkü motosikletim ve dıştan takma motorum benzinli zaten, o yüzden her zaman benzinimiz var :smiley:

Honda EU serisini seçmemin nedeni bildiğim kadarıyla halen güç ağırlık oranı daha iyi bir seçenek olmaması.
12kg kadar ağırlığı var ve yarım güçte 0.33l/h, tam güçte 0.52l/h yakıt harcıyor. Portatif olması da sabit tipe göre avantaj bence. Lazım değilse taşımıyorsunuz ya da isterseniz evde/arazide de kullanabiliyorsunuz.

Alet mühendislik açısından bir sanat eseri...
(Honda ile ticari ilişkim yoktur :smiley: )

insel' Alıntı:
Kesinlikle jenerötör. Serdar oyle kullanıyordu tavan klimasini.Gule gule kullanın. Kac model acaba aracinız. Motor ve yürür parcaları bulunuyor mu? Tavan su allmis sanirim. Yalitimi yapilmis mi? Bence kontrol edin. Kazasız surusler.

Sayin Insel gec cevap icin kusura bakmayin modeli ve motor durumunu sordugunuzu mesajlara bastan itibaren tekrar bakinca gordum.Model 1984 motor 150 bin km de ve ustalarin demesiyle gayet iyi durumda enaz 500 bin yapar dediler.Fren sistemi onler disk arkalar kampana, motor duz dizel uzerinde mercedesin efsane motoru 300D 5 silindirli bulunmakta, 5 ileri sanziman, hidrolik direksiyon, 210NM/2400RPM tork.Eger benim gibi upgrade dusunmuyorsaniz yedek parcalari neredeyse bakkalda satiliyor.

Tavani evet kontrol edecegim umarim bisey cikmaz..

theta' Alıntı:
Jeneratör konusunda yakıtı dert etmiyorum. Çünkü motosikletim ve dıştan takma motorum benzinli zaten, o yüzden her zaman benzinimiz var :smiley:

Honda EU serisini seçmemin nedeni bildiğim kadarıyla halen güç ağırlık oranı daha iyi bir seçenek olmaması.
12kg kadar ağırlığı var ve yarım güçte 0.33l/h, tam güçte 0.52l/h yakıt harcıyor. Portatif olması da sabit tipe göre avantaj bence. Lazım değilse taşımıyorsunuz ya da isterseniz evde/arazide de kullanabiliyorsunuz.

Alet mühendislik açısından bir sanat eseri...
(Honda ile ticari ilişkim yoktur :smiley: )

Sevgili Serdar Bey

Aslinda bugun Bursadaki honda jenerator bayi murbay a ugradim gercekten goruntu acisindan muhtesem alet.Bahsetmis oldugunuz elde tasinabilen jeneratorlerin 2 KWsi icin 2.500 TL 1 KWsi icin 2100 gibi bir fiyat soylediler.Yalniz bu iki modelin beni encok iten ozellikleri DB leri oldu birinin 87 birinin 89 db gurultusu vardi.

Elbette senin icin benzin tanki derdi olmayisi buyuk avantaj ama ben dizel ve lpg tankinin yanina birde benzin tanki tasimak istemem:smiley:

TUGAY58' Alıntı:
Öncelikle hoşgeldiniz. 35 KRV 88 plakada kendine uygun cok güzel güleee güleee sağlıkla kullanın kardeşim

Hosbulduk ve cok tesekkur ederim sevgili kardesim.Bursa'da ikamet etmemize ragmen ozellikle plakanin degismesini istemedik ve bu sekilde kaldi..:smiley:

gezmen' Alıntı:
Güle güle, güzel gezi ve dinlencelerde kullanmanız dileğiyle!... :smiley:

Cavid Sezen
Not: Hızlı olduğunuzu söylemeliyim. ;)

Cavid Bey cok tesekkur ederim..Cok mu hizli davrandim bilemiyorum.Acaba sizleri biraz daha dinleyip bu satin alma surecini size mi birakmaliydim??

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR