Bende Nivacı Olmayı Düşünüyorum Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan beko1017 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,374
Ynt: Bende Nivacı Olmayı Düşünüyorum Yardım

arkadaşlar şunu sormak isterim sizlere niva dan iyi bir arazi aracı olurmu-yaratılırmı?

bana göre gayet iyi olur gibi ama aksini düsünen arkadaslar varsa sebebi nedir belirtirlerse cok sevinirim

Etiketler

selam ben 88 model bahsigecen aracı aldım işim gereği bir buçuk ay olduğu gibi durucak daha sonra kaporta boya yürür ve döşeme olak üzere özel bir araç yapmaya çalışıcam ama görünüm sadelikden yanayım iç döşeme resimdeki gibi farksız araçta artı olarak hidrolik direksiyon otomatik cam merkezi kilit elektrikli ısıtmalı koltuk ve aynalar tabi yeni kilit defransiyeller birde kendi işim klima ses izalasyonu fotoların hepsini paylaşıcam.

birde ladanın bence güzel tarafı bütcemi sarsmadan herşeyini kendi düşündüğünüz gibi yapabilme imakanı bence bu şekilde bakarsanız ideal bir araç.

xniva352.jpg

[attachment=1]
beko1017' Alıntı:
selam ben 88 model bahsigecen aracı aldım işim gereği bir buçuk ay olduğu gibi durucak daha sonra kaporta boya yürür ve döşeme olak üzere özel bir araç yapmaya çalışıcam ama görünüm sadelikden yanayım iç döşeme resimdeki gibi farksız araçta artı olarak hidrolik direksiyon otomatik cam merkezi kilit elektrikli ısıtmalı koltuk ve aynalar tabi yeni kilit defransiyeller birde kendi işim klima ses izalasyonu fotoların hepsini paylaşıcam.

birde ladanın bence güzel tarafı bütcemi sarsmadan herşeyini kendi düşündüğünüz gibi yapabilme imakanı bence bu şekilde bakarsanız ideal bir araç.

Hayırlı olsun, Güle güle kullan, Allah kaza bela vermesin.

lada için bu lastik çok geniş tabanlı, araba gitmez, 205 i geçmemeye gayret göster. birde çelik jant olmamış. Bunların dışında araba 10 numara.[attachment=1][attachment=2]

keşşaf.jpg

zebra.jpg

foto temsili yüzlerce foto buldum hepsini inceliyorum lastik cok büyük farkındayım daha öncede yazdım abartıyı sevmiyorum selamlar:smiley:

http://www.lada.cc/tech/m11.html bu adreste nivanın şemaları var lazım olan arkadaşlar faydalansın :smiley:

1720_1848_035.jpg

big_22900448ogf.jpg

big_22900448nt8.jpg

lada cı olmayanlar nedense ladaya karsı yokmu objektif olacak arkadaşlar

Niva fayda/masraf ve işletme maliyetleri olarak "rakipsiz"...

2007 LPG'li Nivayla 2 küsür senede 50 bin KM kadar yol yaptım... çoğu arazi-taşra ve kış (Erzurum-Bayburt) yolu-yolculuğu... yerine göre birkaç kere Bayburt-Kocaeli (1.000 KM'den fazla) uzun yol... ve "tek" araç...

Özetle memnunum... özellikle kar-buz gidişi çok çok başaraılı (rakipsiz denebilecek kadar)...

Merhaba,

Nivaları battığında çekerken araca zarar vermemek için neler yapılabilir
Mesela alttan boydan boya bir demir falan takılabilir mi mesela
çekerken şasi görevi görsün diye...

Ustalar daha iyi bilir ama mesela çelik halat yerine gemici halatı (çürümez-kopmaz) gibi esneyici, sentetik vinç halatı tipi şeyler kullanılabilir. Tampon güçlendirilebilir...vs.

Öncelikle Bir lada Alacaksanız Ön takımına dikkat etmelisiniz çünkü ladalarda kemikli bir şase yok Bu araba yawaş bir off road için uygundur yolla hiçbir alakası yoktur
eğer aracınızı çamurda sürecekseniz size ince tabanlı çıkıntılı bir lastik önerirrim eğer ben taşa çıkıcam diyorsanız geniş bir lastik size uygundur arabanızı 4x4 e takarken bir taş veya kayaya zorlayıpta aracınızı arazi vitesine öyle geçirin yardım edebildiysem ne mutlu..:D

mrabalar- bende niva almak niyetindeyim- forumda niva için fazlasıyla yazı olduğundan yeni bir başlık açmak istemedim- mümkünse burdan sormak istiyorum aklımdakileri- nivanın çok nokta enj versiyonlarında LPG ile çalışma problemi olduğu doğru mudur- malum tek araç olacağından LPG ile kullanmak zorundayım- çok nokta enjektörlü motorları karbüratöre çevirmekle ilgili bir konu okuduğumu hatırlıyorum forumda ancak tekrar bulamadım-

samikasap' Alıntı:
mrabalar- bende niva almak niyetindeyim- forumda niva için fazlasıyla yazı olduğundan yeni bir başlık açmak istemedim- mümkünse burdan sormak istiyorum aklımdakileri- nivanın çok nokta enj versiyonlarında LPG ile çalışma problemi olduğu doğru mudur- malum tek araç olacağından LPG ile kullanmak zorundayım- çok nokta enjektörlü motorları karbüratöre çevirmekle ilgili bir konu okuduğumu hatırlıyorum forumda ancak tekrar bulamadım-

hiç düsünmeyin alın derim , hiç bir sorun yaşamadan niva nız siz eskitecektir ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

SON KONULAR

Geri