Bazı T 3 Soruları ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan recep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 143
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 69,470

recep

Ana Kamp
1.6 TDI 1986 model T3'üm var. Ama ustalara allah selamet versin... Motor turbo olmasına rağmen birisi bana uzun zaman castrol 20 w 50 dizel yağı kullandırttı.. Bir tanıdığın önerisi ile 15 w 40 koyduk.. Doğru yağ nedir allah aşkına?

1.9 caddy motorun aynı yere sorunsuz monte edildiğini duydum (1y caddy motor, enjeksiyon pompada elektrikli tek vana olanı) doğru mudur?
passat vs diğer TDI'ler de sorunsuz uyuyor mu?

Kırsal motorin önerdiler onu kullanıyorum. (km'de 25 kuruş gibi yakıyor şehir içinde.= 100 km'de 10 litre civarı. şehirlerarası yolda 90-95 hızda 100 km'de 7.5 litre) Doğru mazot mudur?

Tahmini kaç kg'lık yük römork için uygundur? (tekne ve motosiklet taşımayı düşünüyorum)

lastik havaları için uygunu nedir? (michelin kargo taktırdım) ön ve arka?

TUV'e girmeden önerebileceğiniz bir fren-far servisi var mı?

bilgisini paylaşan dostlara şimdiden teşekkürler...

Etiketler
Ynt: Bazı T 3 Soruları ?..

Selamlar. Bende de 83 t3 var. Daha yeni aldım 2 hafta kadar oldu. Bende yağı yeni değiştirdim. Önceden ne vardı bilemiyorum fakat
10-40 Koyduk sanki makina biraz daha rahatladı.
Bildiğim kadarıyla 1.9 ve 2 .0 Passat motoru konuluyor. Koyanlar var.

recep' Alıntı:
hangisi doğru bunların?

10w 40 mı 15w 40 mı?

öncelikle herkese merhaba. çok uzun süredir gezenbilir i takip ediyorum fakat bu ilk mesajım olacak.

Recep Hocam, t3 ü tüvden geçirdiğini biliyorum. fakat yağ konusunu öğrenebildin mi? Merak ettim. Benim t3 ü aldığım arkadaşta 15w 40 yağ koy demişti.

evet.. ben de 15W 40 kullanmaya başladım. yaygın kanaat bu yönde.. Ama doğrusu nedir hala bilen yok..

Dursun sen sanırım 20W 50 diesel kullanacaksın. "düz dizel" diye tabir edilener bu yağı kullanıyor bildiğim kadarıyla... Turbo yüksek ısılara çıktığından 15W 40 koyuluyor(muş).

Senin dediğin de doğru olabilir. Bilen birine rastlamadım henüz...

recep' Alıntı:
1.6 TDI 1986 model T3'üm var. Ama ustalara allah selamet versin... Motor turbo olmasına rağmen birisi bana uzun zaman castrol 20 w 50 dizel yağı kullandırttı.. Bir tanıdığın önerisi ile 15 w 40 koyduk.. Doğru yağ nedir allah aşkına?

1.9 caddy motorun aynı yere sorunsuz monte edildiğini duydum (1y caddy motor, enjeksiyon pompada elektrikli tek vana olanı) doğru mudur?
passat vs diğer TDI'ler de sorunsuz uyuyor mu?

Kırsal motorin önerdiler onu kullanıyorum. (km'de 25 kuruş gibi yakıyor şehir içinde.= 100 km'de 10 litre civarı. şehirlerarası yolda 90-95 hızda 100 km'de 7.5 litre) Doğru mazot mudur?

Tahmini kaç kg'lık yük römork için uygundur? (tekne ve motosiklet taşımayı düşünüyorum)

lastik havaları için uygunu nedir? (michelin kargo taktırdım) ön ve arka?

TUV'e girmeden önerebileceğiniz bir fren-far servisi var mı?

bilgisini paylaşan dostlara şimdiden teşekkürler...
castrol turbomax 15/40 en iyi verim alınan yağ
cady motoru ile ugraşmak yerine motorunuz sıhatli ise 1,9 larda kullanılan enjektörleri kütükleri ile birlikte (çift yaylı olanlardan) takın 1,6 neler yapabiliyor görün,teknoloji eski oldugundan kırsal motorin kullanmanız yakıt ekonomisi,pompa ömrü,enjöktör ömrü olarak daha dogrudur,55 litre ile 900 km yol yapmanız gerekiyor 90 110 aralıgı uzun yolda,şehir içi 8 litreyi pek aşmaması gerek,kargo tipi lastikler yapıları geregi oldukca serttir bu yüzden telleri kırılmayacak kadar havayı az tutmanız süspansiyonun yükünü azaltacaktır.

teşekkürler cem50. sağolasın.

şimdi, bu dediğin işi yapabilecek ustanın adresini veya telefonunu ya bana özel mesaj ya da buraya yazmanız mmkün mü?

lastikler arka 45, önler 35 olarak kullanıyorum. bir sorun yok görünüyor.

Bir de turbo'da sorun varmış. baktırmam gerekiyor. uygun bir turbocu biliyor musunuz?

önümüzdeki yağ değişiminde castrol 15/40 turbomax'ı deneyeceğim. izlenimleri yazarım.

T3'lerin deposu 55 litre midir? hiç depoyu sonuna kadar kullanmadım. 30-40 litrede fullerim...

Bu arada Tuv'dan kolay geçtik.. sorun çıkmadı...

son bir soru: Tuv'de transporter makbuzu veriyorlar ama muayeneyi de 1 yıllık kaşeliyorlar. oysa transporterler 2 yılda bir. Tuv'de "karavan" diye bir seçenek yok... kurcalansa iki yıla çıkar mı?

Enjektör degişimini her hangi bir pompacıda yaptıra bilirsin enjektör lokman varsa kendin bile degiştirebilirsin çünki kütükleri ile komle alman gerekiyor,(450-600 gibi bir fiyatı vardı yanlış hatırlamıyorsam)mevcut enjektörlerinizin ayarlarınıda düzgün yaptırarar kullana bilirsiniz,depo 60 litre
turboda ne gibi bir sorun var ıslık sesimi var,egsoza yagmı basıyo,wastage demi sorun var,
tüv de muayeniz eger aracınızın ruhsatında minübüs yazıyorsa 2 yıllık yapılır transporterlerin büyük kısmı ruhsatta camlı sıra koltuklu kamyonet kayıtlıdır bunlar 1 yıllık muayeneye tabii.

Pallerin arasındaki yatak burçları aşınmıştır,
hangi şehirdesiniz bilmiyorum ancak tamir ve düzgün çıkma arasındaki fiyat farkına göre hareket edin
(T 3 lerde iki tip turbo vardır küçük kafa ve büyük kafa olarak tanımlanır çıkma alacaksanız buna dikkat edin)

Merhaba

Benim T-2 westfaliam var .Ama VKOD derneğinden Zekeriya Bey'in 3 adet T-3 var.Kendisi motor otomatik sübop ayarlı ise 10/40 veya 15/40 değilse 20/50 kullandığını belirtti.

Ayrıca vosdostların VKOD derneğimizede bekleriz.

Göral Ünal' Alıntı:
Merhaba

Benim T-2 westfaliam var .Ama VKOD derneğinden Zekeriya Bey'in 3 adet T-3 var.Kendisi motor otomatik sübop ayarlı ise 10/40 veya 15/40 değilse 20/50 kullandığını belirtti.

Ayrıca vosdostların VKOD derneğimizede bekleriz.
T 3 dizellerin turbo orjinal olanlar lifterlidir turbo yatakları ve lifterler için en uygun yag 15/40 tır yag kalınlaşma veya kirlenme durumunda aracı iyi tanıyorsanız lifterlerin sesinden ve turbonun performansından anlarsınız.

cem50 teşekkürler.. kısmetse önümüzdeki hafta sonu turboyu söktürüp baktıracağım. yağ atıyor. en açık kanıtı da arka kaput leke içinde kalıyor. teşhis sorunu en önemlisi... yağ atmayı "motor yağ yakıyor" sanıyorduk. değilmiş... ben istanbul'dayım. sarıyer tarafında...

Turbo'yu söktürüp baktırdığım anda sizin bir öneriniz var mı, ya da paylaşmayı düşündüğünüz bir tecrübeniz...

Yakıtın 10 litreye çıkması şehir içinde enjektörlerle mi, pompa ile mi alakalı yoksa başka bir nedenle midir? (benim sürüş tarzımın da etkisi vardır diye düşünüyorum. 3000-3500 devir arası kullanırım genelde.. )

enjektörlerin no'su vs var mı? 1.9 cady enjektörü demek kafi midir?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,630
Kaydolan Son Üyemiz
merceuriii

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR