Bayram'da Eskişehir (07-10 Aralık 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan penguen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,460

penguen

Zirve
Bayramda gezgincilik oynayalım dedik. Eskişehir'e iki otobüs bileti aldık. Valizlerimizi de alıp koyulduk yola Pazar sabahı saat 5'te...
Rahat bir yolculuğun ardından saat 11,30 gibi bizi Eskişehir terminalde indirdiler otobüsten... Dönüş biletlerimizi almak için uğradığımız yazıhanedeki görevliye kalacağımız otelin adını vererek nasıl gidebileceğimizi sordum ve İstanbul alışkanlığı ile"Taksiye mi binelim?" diye ilave ettim. Görevli bize sizin paranız bol galiba dercesine bakarak "Taksiye falan gerek yok! Bakın hemen şuradan belediye otobüsleri kalkıyor. Şuradaki yeşil kulübeden de bilet alıp binin. Otelin tam önünde durak var." dedi. "Emir demiri keser..." dedik söylenileni yaptık :smiley: İki adım ötede tramvay, üç adım ötede otobüs...Allahım bu ne lükslük :smiley: Üstelik bi de otobüsler bomboş. Annem hayıflanıyor "Vah vah... Bunlar benzin paralarını çıkartamazlar böyle.Yazık, yazık..." E tabi haklı kadıncağız...Doldurucan balık istifi yolcuyu... Şöyle tıkış tıkış... "Arkalara doğru ilerleyelim lütfen! Arkadan binenler biletlerini yollasınlar elden ele..." diye haykıracak şöför, ani bir frende yolcular birbirinin üstüne devrilecek ki tadı çıksın yolculuğun... Böyle bomboş, oturarak zor valla...

otogar.jpg

Otelimize yerleştik. Odamıza "Akşama mutlaka geleceğiz. Bekle bizi..." diyerek vedalaşıp Eskişehir gezimize başladık.
Bayramın 1. günü yağış var dedi meteoroloji... O zaman bugün Odunpazarı'na gidip fotoğraf çekmek gerek diye düşünüp yürüye yürüye yollandık oraya doğru...

Odunpazarı, şehir içinde yaşanan bir nostalji adeta...Yer yer restore edilmiş evler, yer yer yılların yorgunluğunu sırtında taşıyanlar... Beypazarı ve Safranbolu'nun nefesini hissettim burada da...

odunpazarev3-1.jpg

odunpazarev.jpg

odunpazarocuklar2.jpg

virane.jpg

odunpazarev2.jpg

Gezerken bir kalaycıya rastlıyoruz. Sessiz bir saygıyla kabul ediyor fotoğraf çekme isteğimi... Ben çekerken de orada yokmuşuz gibi işine devam ediyor...

kalayc.jpg

Etiketler
Ynt: Bayram'da Eskişehir (07-10 Aralık 2008)

Sokaklarda gezdik, gezdik... İsmail Alkılıçgil Fotoğrafevi'ni ziyaret ettik. Sonra yorulup bir cafede soluklanmak istedik.

fotorafevi.jpg

Çaylarımızı yudumlarken elinde poşeti bir bey geçti yanımızdan..."İyi günler efendim. Afiyet olsun." diyerek... "Ne güzel..." diye düşündük. Büyük şehirlerde unutulan bazı değerler burada hala yaşıyordu. Sonra cafenin sahibi " Bu bey bizim belediye başkanımız. Gezer böyle halkın içinde..." diyince şaşırdık. Hani korumalar, hani zırhlı araçlar, hani o geçerken durdurulacak olan trafik akışı?

Lületaşı çarşısı varmış az ileride... Eskişehir'e gelip de lületaşı almadan dönülür mü? Dönülmez... Biz de "Alalım o zaman..." dedik. Aldık... Üstüne imalatını izledik. Ham hali beyaz değil. Bazı ürünlerde siyah cila kullanılıyormuş. Ama lületaşı deyince benim aklıma hep beyaz geliyor. Ayrıca lületaşı çok hafif. Canım tatlı istediğinden mi bilmiyorum "Tıpkı peynir şekerine benziyor bunlar..." dedim. "Buyurun tadına bakın." deselerdi ne yapardım bilmiyorum tabi :smiley:

kolyeler.jpg

Gece de Porsuk'a bakalım dedik. Hava soğudu. Ama olsun... Gezmek çok güzel...
Tesadüfen gördüğümüz modern gezi teknesine bindik. Her tarafı cam ve kapalı. Artık fotoğraf çekmiyorum ve yolculuğun tadını çıkartıyorum. Onbeş dakika süren bir yolculuk yapıyoruz nehirde...

tepebabelediyesi.jpg

kprtramvay.jpg

IMG_2078.jpg

Ve otelimize dönüp derin bir uyku çekiyoruz.

Bugün bayram :smiley:
Sabah erkenden kalktık. Kar atıştırıyor... Düştük gene yollara...
Yağış durmuş. Rahatına alıştığımız otobüslerden birine bindik. Terminale geldik. Oradan tramvaya atlayıp son durağa kadar gittik. Allahım bu ne güzel bir duygu...İşe yetişme telaşı yok... Trafik yok... Saat desen tamamen unutulmuş durumda... Yaşasın özgürlük...
Dönüşte Porsuk yakınında bir durakta indik... Etraf çok sakin. Mağazalar kapalı... Bayram, bayram gibi yaşanıyor burada...

bosokaklar.jpg

Yağmur başladı... Önünde kovası yaşlı bir balıkçı " Allah rızası için Porsuk Çayını kirletmeyin... " diyor. Kesinlikle dinlemişler onu... Çöpleri çaya değil yerlere atmışlar :smiley:
Aslında bu yaşlı adamın elinde olta varmış eskiden. Ve kovadan balık tutuyormuş. O şekilde çok anlamlı bir mesaj veriyorken şu an oltası yok. Sakın çaya düşürmüş olmasın ;)

allahrzas.jpg

Muhabbet tatlı şeydir... Sanırım gerçekten öyle çünkü bu iki hanım ne zaman önlerinden geçsek sürekli konuşuyorlardı :smiley:

tatleydir.jpg

Hava kasvetli... Işık oyunlar oynuyor binalarla... Bulutlar görünüyor, sağnak yağışın ardından kaybolup gidiyorlar...

yamurdanevvel.jpg

İki çocukla karşılaştık. Benden iyi bayramlar dileyerek ellişer kuruş istediler. Çocukluk ne güzel... Elli kuruş... Onlar için mühim para... Bugün bayram ya sevinsinler... Fazlasını verdim. "Ama bir fotoğrafınızı çekerim. Hatıra kalsın." dedim. "Tamam abla..." deyip poz verdiler hemen... Gösterdim onlara da. Uzaklaşırken... " Güzel çıkmış be... " diyordu biri diğerine :smiley:

ocuklar.jpg

Bir aslanla karşılaşıyoruz köprü kenarında... Biraz sinirli mi ne... ??? "Fotoğrafını çekebilir miyim aslan kardeş?" diyorum. Ses çıkarmıyor. Ben de çekiyorum :smiley:
Bu aslan heykelleri çok eski uygarlıklarda kentin giriş kapılarında bulunur yönetimin otoritesini temsil ederlermiş.

arslan.jpg

Gene rastladık o tekneye... Ücreti 1 YTL. Tekrar bindik. Yağmur var. Renk renk köprülerden ikisini görüntüledim.

yeilkpr.jpg

morkpr-1.jpg

Öğleden sonra hava biraz açıyor ama soğuk...

Gezerken, Osmanlı Devletinin kurucusu Osman Bey'in eşi ve aynı zamanda Şeyh Edebali'nin kızı Malhatun'un heykeliyle karşılaşıyoruz. Büyük bir gururla oturuyor atının üzerinde...

malhatun2.jpg

Bugün biraz daha erken dönüyoruz otele...

Bayramın 2. günü...
Güzel bir kahvaltıdan sonra açık olacağını ümit ederek Odunpazarı'ndaki Türkiye'nin ilk ve tek Çağdaş Cam Sanatları Müzesini ziyaret için yola koyulduk.
Şansımıza açık...

cammzesi2.jpg

cammzesi5.jpg

cammzesi4.jpg

cammzesi3.jpg

Görevli bize çok yardımcı oldu. Çiğ börek yiyebileceğimiz bir yer sorunca tarif etti ve "Yol biraz uzak.Durun size bir taksi çağırayaım" dedi. İstanbul'da uygulansa kesinlikle suistimal edilecek olan bir usulle taksi çağırdı. Gerçekten de çok kısa bir sürede içinde geldi taksi...

taksi.jpg

Ve nihayet çiğ böreklerimize kavuştuk. Mutluyuz, gururluyuz :smiley:

ibrek.jpg

Biz çok aradık iki gün boyunca açık bir çiğ börekçi bulmak için... Her yer kapalıydı. Gidecek olanlara kolaylık olsun diye yazıyorum.

Eskişehir Çibörek Evi
Atatürk Bulvarı H. Polatkan Blv.No.97
Tel: 0222 233 16 16

Ardından Haller Gençlik Merkezi'ne gittik. Burası eski hal binasıymış. Restore edilmiş. İçinde cafeler ve birkaç da hediyelik eşya satan dükkan var.
Sıcacık saleplerimizi yudumlarken mekanın ve müziğin tadını çıkarttık. Huzur veren bir melodi eşlik etti bize...

haller.jpg

Ve 3.gün...
Bugün dönüş var... Otelden ayrıldık. Otobüsümüzün kalkmasını beklerken otogarın hemen karşısındaki Kent Parkı gezdik...

kentpark.jpg

Bizi elinde çiçekle bir bayan karşıladı...

ieki.jpg

Ve masmavi sular... Burada yeşil göründüğüne bakmayın siz ;)

kentpark2.jpg

Artık vedalaşma zamanı... Hoşçakal pisicik... Hoşçakal güzel Eskişehir... Bizleri konuk ettiğin için teşekkürler... Ve teşekkürler Sayın Prof.Dr.Yılmaz Büyükerşen... Yapılmasında katkıda bulunduğunuz herşey için...

pisicik.jpg

Önce Sayın Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen'e Eskişehir güzellikleri için teşekkürler ediyoruz.

Sonra Zeynepcim bu güzellikleri bizlerle paylaştığın için sana teşekkürler ediyoruz, ellerine sağlık...

Elinize, dilinize, gözünüze sağlık. Paylaşım için teşekkürler... ;)

Karnım da açken, bu çiğbörek fotoğrafını görmem iyi olmadı :D

Anlatım da fotoğraflar da çok iyi. Fırsatı bulup gitmek gerek Eskişehir'e.
Ufuk'un dediği gibi elinize, dilinize, gözünüze sağlık. :smiley:

:smiley:
Çok teşekkürler hepinize beğeniniz için...
Eskişehir gerçekten çok güzel bir şehir. Ve hızla da güzelleşmeye devam ediyor. Bir gezi düzenlemek gerek oraya bence de :smiley:

bayramda bende eskişehirdeydim.sayın büyükerşen eskişehir için çok büyük bir şans

fotoğraflar için teşekkür ederim.
birazcık olsun bu kente olan hasretimi gidermiş oldum.
"allah rızası için porsuk çayını kirletmeyin" diyen heykelin önündeki pisliğede anlam veremedim.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,905
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR