Bauhaus'dan Mora Biçak

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cank Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,939

cank

Kamp II
Yer
Ankara
Selam arkadaşlar

geçen hafta bauhaus da gezinirken hırdavat bölümünde bir bıçak buldum.
MORA marka bir bıçak. 20 TL civarı birşeydi.

aldım ve biraz kullandım. Fiyat performas olarak oldukca başarılı.

videosu aşağıdadır. video benim değildir. bıçak modelini bulamadığım için videosunu ekledim. video malesef almanca :(

http://www.youtube.com/watch?v=Aimapg9f0BE

Etiketler
Ynt: Bauhaus'dan Mora Biçak

Moranın Clipper adlı modeli bendede bir adet var bundan birkaç ay önce almıştım kullanması zevkli ve scandi ağız yapısından dolayı bilemesi kolay

karaköyde perşembe pazarından hırdavatçılardan BAHCO 2444 diye aynı bıçağı almıştım 17tl ye inanılmaz sağlam 100-200tl lik aynı tip bıçaklar kadar sağlam çelik var....zaten üzerindede made in sweden yazıyor.her keze tavsiye ederim

nuhro' Alıntı:
karaköyde perşembe pazarından hırdavatçılardan BAHCO 2444 diye aynı bıçağı almıştım 17tl ye inanılmaz sağlam 100-200tl lik aynı tip bıçaklar kadar sağlam çelik var....zaten üzerindede made in sweden yazıyor.her keze tavsiye ederim
Mora ve Bahco ortak firma sanıyorum aynı ürünleri değişik markayla çıkıyor. Bıçaklar ise bencede gerçekten fiyat/performans açısından üstün bıçaklar üretiyorlar.

Karbon çeliği olduğu için pırılpırıl paslanmaz bıçaklara alışmış olanlara uygun olmayabilir.
Kullanımdan sonra bakım yapılmazsa(temizleme, yağlama) paslanma yapar ve ne yaparsanız yapın zamanla kararır ve çeliğin tonu griye çalar. Ama kolay bilenir ve dayanımı iyidir. Hele ki bu fiyata kaçırılmaz...

Aslında karbon çelik bıçaklara alışmak için iyi bir tercih olabilir. Hani paslanacaksa da böyle ucuzu paslansın. :smiley:

Benimki paslandı bile.. ama patina mı deniyor.. o şekilde..
Bu paslanmanın bıçak için iyi olduğunu okudum.

Bir beze ya da süngere metal parlatıcı sürüp bastırarak ovalarsanız rengi açılır. Ama "kullanılmış" görüntüsü bence çok daha iyi....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR