Battaniye Ile Kaç Dereceye Kadar Isınabiliriz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan koseku Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,565
Soğuğa karşı en etkili yöntem iyi bir çadır ve uyku tulumudur. Uyku tulumunun içine iç çamaşırıyla girilmesi gerektiğini söylerler vücut ısısını elbiselerin emmemesi için

Merhaba, doğa ile iç içe olan ve kamplara gitmekten keyif alan birisi olarak yorumum şu şekilde olacak.

Ben 3 mevsim yani ilkbahar yaz ve sonbaharda kamp kurdum. Yaylalara çıktım ve temmuzda gündüz kavurucu sıcak varken gece bacaklarımı titreten eksi dereceleri görmüştüm. Çadırım dandik denecek bir decathlon çadırı ve uyku tulumumda şapkası olan 10 derecelik bir tulumdu. Çadırda hiç bir zaman sorun yaşamadım. Ne yandım ne üşüdüm ve atlet kilot çorap şeklinde yattım hep.

Sorun neden mi yaşamadım birincisi çadırın havalandırmaları hep açıktı ikincisi çadırın tüm ipleri gergin bir çekilde çadır kazıklarıyla çakılmış durumdaydı. Üçüncü en önemli şey ise çadır altına örtü sermemdi. Benim örtüm dandik bimde satılan 6 liraya aldığım ve boyasının çıkmasıyla şikayetçi olduğum bir piknik örtüsüydü ama soğuktan beni harika biçimde korudu. Piknik örtüleri var. Altı naylon yada alüminyum folyo şeklinde içi elyaf üstü pamuklu kumaştan. Örneğin o gibi bir örtü olsaydı kışın bile kesin sorun yaşamazdım. Kısaca benim önerim çadır altına örtü sermen

Merhaba, doğa ile iç içe olan ve kamplara gitmekten keyif alan birisi olarak yorumum şu şekilde olacak.

Ben 3 mevsim yani ilkbahar yaz ve sonbaharda kamp kurdum. Yaylalara çıktım ve temmuzda gündüz kavurucu sıcak varken gece bacaklarımı titreten eksi dereceleri görmüştüm. Çadırım dandik denecek bir decathlon çadırı ve uyku tulumumda şapkası olan 10 derecelik bir tulumdu. Çadırda hiç bir zaman sorun yaşamadım. Ne yandım ne üşüdüm ve atlet kilot çorap şeklinde yattım hep.

Sorun neden mi yaşamadım birincisi çadırın havalandırmaları hep açıktı ikincisi çadırın tüm ipleri gergin bir çekilde çadır kazıklarıyla çakılmış durumdaydı. Üçüncü en önemli şey ise çadır altına örtü sermemdi. Benim örtüm dandik bimde satılan 6 liraya aldığım ve boyasının çıkmasıyla şikayetçi olduğum bir piknik örtüsüydü ama soğuktan beni harika biçimde korudu. Piknik örtüleri var. Altı naylon yada alüminyum folyo şeklinde içi elyaf üstü pamuklu kumaştan. Örneğin o gibi bir örtü olsaydı kışın bile kesin sorun yaşamazdım. Kısaca benim önerim çadır altına örtü sermen

Temmuz sıcağının gecesindeki soğuk hava bacaklarınızı bir kaç saat titretir ve sıcak bir sabaha uyanırsınız.

Maalesef kış aylarında dediğiniz şartlarda kamp atmaya kalkarsanız hipotermiye girmeniz kaçınılmaz. Yanınızda öncelikli olarak uyku tulumu yada bir ısı kaynağı bulundurmak zorundasınız.

Temmuz sıcağının gecesindeki soğuk hava bacaklarınızı bir kaç saat titretir ve sıcak bir sabaha uyanırsınız.

Maalesef kış aylarında dediğiniz şartlarda kamp atmaya kalkarsanız hipotermiye girmeniz kaçınılmaz. Yanınızda öncelikli olarak uyku tulumu yada bir ısı kaynağı bulundurmak zorundasınız.

Ben aksini söylemedim ki, evet kışın soğuk bir havaya uyanırsın ama tulumunda buna uygun olur. Ben iç çamaşırı ile yattım kışın giden içlikle yatar. Hatta tulumunu bile ayak ısıtıcılı modellerden seçer. Ben kış dahi olsa 3 şeyi vurguladım 1 çadırın havalandırmaları her daim açık olmalı 2 çadırın tüm gergi ipleri gerilmiş olmalı 3 zeminden soğuğu matla kesmenin dışında zemine bir örtü sermeli bundan bahsettim. bahsettiğim örtülerde alt naylon orta katman elyaf üst katman pamuklu kumaş veya alt katman alüminyum folyo orta katman elyaf üstü pamuklu kumaş bu otomatikman yerden gelen soğuğu ciddi engelliyor.

kamp malzemelerinin yaygın olmadığı 80 lerde 90 larda izolasyon için zemine ve çadır ile tente arasına küçük ağaç dalları ve yaprak koyardık. şimdi gerek kampçılık gerek karavancılık gerçekten çok kolay. kamp malzemelerine de kamp yerlerine de ulaşmak çok kolay ve ekonomik. yine de arzu ettiğiniz şekilde kamp yapmak için uğraşmayın elinizdeki imkanlara göre kamp yapın daha mutlu olursunuz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR