Batırdı Bu Araç Beni..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan lynx255 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,958
Ynt: Batırdı Bu Araç Beni..

Diferansiyel yağı değişecek. (Araziye ve Kilide Özel denildi.) bu pahalı olabilir, ama yağcılarda servisin yarın fiyatına alabilirsin
senin için 300tl diim, bu kadar yoktur bence

Geçen ankara'da bir serviste ikinci el bir aracın servis kayıtlarına bakarken gördüm, yanlış hatılamıyorsam 29 lira civarı tutmuş değişimi (hangi yıl hatırlamıyorum ama en fazla birkaç sene öncedir). Araç daihatsu terios. Bir sıfır eksik yazmadım, 290 değil, 29ytl gibi birşeydi, hadi belki 39'dur ya da en kötü ihtimal 49, tam hatırlayamadım.

Yıllar önce aynı bakımı şanzıman yağı değişimi ile beraber toyota servisine yaptırdığımda rav4 için 600 küsür tutmuştu, detayını hatırlamıyorum malesef, sanırım orjinal şanzıman yağı biraz pahalıydı.

Etiketler

Aracı henüz teslim almadım. Bir buçuk yıldır araç bende. Ondan önce kısmen hor kullanılmış olduğunu düşünüyorum. Ben aldıktan sonra epey masraf ettim. Aldığımda 110.000'deydi (doğruysa). Araç 2007 model. Şu anda da 125.000'de zaten. Alırken piyasadan oldukça uyguna aldık. Farkı da masrafa verdik bu süre içerisinde. Biz de çok fazla zorlamadan kullanıyoruz halen.
Tüm yaptığım masraflar birazda benden kaynaklanıyor. Araçta çalışmayan bir şey gördüm mü dayanamıyorum. Yada idare eder dense bile rahatsız oluyorum. Araç her şeyi ile illa şıkır şıkır olacak. Bu yüzden masrafların çoğu erken yapılıyor. Tabi ki bu durumda yan sanayi parça da gözüme batıyor.

Aracı bilen biliyor ama bilmeyenlere hem araç hakkında hem de dolayısı ile kendim hakkında bilgi vermesi adına biraz araçtan bahsedeyim:
Adı: Atıl Kurt (O böyle denilmesinden çok hoşlanıyor) ;)
Eski sahibi tarafından 2" Becce Yükseltme Kiti ve Cooper STT 235.75.15 Lastik uygulanmış. O kadar.
Ben aldıktan sonra, ön camda ve yan camlarda bulunan filmleri söktüm. Arka yanlarda ve arka camdaki duruyor.
Dört çekere geçen düğme bozuktu. Açtım, düzelttim (Düğme altında ki kauçuk bozulmuştu. Kumanda düğmesi ile değiştirdik. Elektronikçi bir arkadaş lehim attı).
Anten kırıktı. Tamirledim. Sonra yeniden kırıldı. ;D
Ön konsolu sökerek. Aşınan metalik renkli yerlere karbon desenli folyo uygulaması yaptım.
Hazır açmışken teybin arka bağlantısına mp3 çalar bağladım.
Arkada Lpg tüpü yüzünden yer yoktu. Oraya tüp üzerine bir sehpa yaptım.
Orjinal korna yerine Hella marka ikili korna taktırdık.
Ayna-Mahrutileri değiştirdik.
Arkaya Becce kilit taktırdık.
Ön camda taş vuruğu vardı. Değişmese değişmezdi ama beni artık tanıyorsunuz. ;D Camı komple değiştirdik.
Sağ kapı cam açma düğmesi bozuldu. Japonya'dan sipariş. Değiştirildi.
Camlarda boşluk vardı. Giderildi.
Bir sene içerisinde 2 defa baskı balata değiştirildi. (Aldığımda yeni değiştirdik denilmişti. Sonra ustan yan sanayi ile değiştirdi. Altı ay içerisinde yekili serviste orijinal ile değiştirildi.) Yenilemek gerektiği zaman, yarış tipi ile değiştirilecek.
10.000 lb Warn marka vinç takıldı. (Biliyorum bizim arabalara biraz büyük ve lüks bir vinç oldu ama dayanamadım..)
Arkaya çeki demiri. Öne vinç tamponu yaptırdım.
Her şey bittiği zaman, Çift kademe ısıtmalı, hakiki deri koltuk. Deri direksiyon kılıfı. Yaptırdım. Kapılardaki kumaş kaplamaları da deri kaplattım. Koltuklara Vito tarzı deri kolçak taktırdım. İki adet, dar.
Kauçuk paspasları değiştirdim.
Eski sahibi jantlara offset yaptırmıştı. Onları kullanmadım. Yeni jant yaptırdım.
Şanzıman kuyruk bilyesi değiştirildi.
Frenler değiştirildi.
Akü değiştirildi.
Özetle durum bu şekilde..
"Servisi sev, koru ve yaşat." Sloganı ile off-road'a devam etmekteyiz..

Bence yaşına göre aracın km'si normal. Normal şartlarda böyle masraf çıkarmaması lazımdı. Eski sahibi biraz fazla zorlamış olabilir. Problemler dediğiniz gibi offroad kaynaklı gözüküyor.

Zevkler ve renkler tartışılmaz ama bence sırf spor olsun diye araçları bu kadar zorlamaya gerek yok. Hani normalde binek araçlarla rahatça gidemediğiniz yerler var ya, ya yolu bozuktur, ya da kışın kar yağmıştır binek aracın altı oturur, ya da aşırı dik bir karlı tepeyi çıkamaz patinaj yapar. Bu tür daha makul engelleri aşmak için kullanılan araçlar problem çıkarmıyor.

meraba günay bey jimny den şaşmayın yorgun olmayan 2004 veya2005 model tercih edin çok sağlam arabalar bunlar

Aracı teslim aldık sonunda. Yapılan masrafları yarın itibariyle madde madde tartışmak üzere paylaşacağım..

lynx255' Alıntı:
Aracı teslim aldık sonunda. Yapılan masrafları yarın itibariyle madde madde tartışmak üzere paylaşacağım..
sevgılı abım yazılarını bır bır okudum aslında bıraz gozum korkmadı degıl lada nıva uzerıne bır konu acmıstım suandakı aracımı satıp(ford fusıon) hem sehır ıcı hem sehır dısı hem arazı kullanacagım bır arac almak ıstıyorm suandada jımnylerı kafaya takmıs durumdayım yılda 25 bın km yı cok rahat devırıyorum ayrıca haftanın ıkı gunude mutlaka av sezonu ıse avdayım degılse gene dagda tasta gecırıyorum suzukı jımny sızce bana uyarmı uzun yolculuklar yapılırmı(memleket ıle ıkametım arası 850 km) her sekılde bana hıtap edermı bır bu arac cok kucuk ben arka koltukları katlayarak kullancam bagaj ıcın koltuklar katlanıyormu veya komple sokulebılıyormu kolayca...yardımcı olursan sevınırım saygılarımla

850 km. binek otoyla bile çekilmez.. ;D
Jimny ile hiç gidilmez. Hele kitli, yükseltilmiş ve arazi tekerleği takılmışsa, 100 km. bile gitmeyin..

lynx255' Alıntı:
850 km. binek otoyla bile çekilmez.. ;D
Jimny ile hiç gidilmez. Hele kitli, yükseltilmiş ve arazi tekerleği takılmışsa, 100 km. bile gitmeyin..
benım amacım ıkı takım lastık seklındeydı abı arazı tekerleklı takım ve normal asfalt takımı ben arka koltukları ıptal ederek ıkı kısılık hem sehır ıcı hem sehır dısı hem arazı kullanmak ıstedm ve buna uygun bır arac aramaktayım abım :D suzukıyıde yukseltmeden cok da boyle camura daha batmadan ama hafıf arazı de kullanılcak dıyelım artık :D

bozyazılı' Alıntı:
benım amacım ıkı takım lastık seklındeydı abı arazı tekerleklı takım ve normal asfalt takımı ben arka koltukları ıptal ederek ıkı kısılık hem sehır ıcı hem sehır dısı hem arazı kullanmak ıstedm ve buna uygun bır arac aramaktayım abım :D suzukıyıde yukseltmeden cok da boyle camura daha batmadan ama hafıf arazı de kullanılcak dıyelım artık :D
Hayaller güzel.. Jimny zaten iki kişiliktir. Arka koltukta bir yetişkinin uzun yolculuk yapması mümkün değildir. İptal edilirse, oldukça tatminkar bir bagaj alanı ortaya çıkar. Zaten biz de bu şekilde kullanıyoruz.
Arazi kabiliyeti çok yüksek bir araçtır Jimny. Bahsettiğiniz şekilde kullanımlarda takılacağı hiçbir engel yoktur. Ama yinede hızlı kullanılmaz. Rehaveti hiç affetmez. Her an dikkatli ve temkinli kullanmak gereklidir. Ayrıca, boyuna göre çok yakar. Ama alınabilecek en ama en şirin araçtır da kendisi. Aşık olursunuz. Onun verdiği tadı hiç bir araçta bulamazsınız. Bunu "Jimny vs. Honda City" de, Jimny vs. Bmw 116i" de ve "Jimny vs. Volvo XC70" de aynen yaşadık..
Tavsiyem alabileceğiniz kadar yüksek ve temiz bir araç almanız şeklinde olacaktır. Derin çamura girilmeyecekse (4 parmaktan daha derin mesela) güzel standart lastiklerle de sıkıntı yaşamazsınız..

anladım sayın abım bılgılerın ıcın cok sagol sanırım benım ısteklerımı aynı anda karsılayacak bır arac yok var ama fıyat yakıt masraf olarak oda benı asar sanırım :(

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,747
Kayıtlı Üye Sayımız
166,563
Kaydolan Son Üyemiz
Efe Kurt

SON KONULAR

Geri