Baştan Sona İsrail & Filistin ( Batı Şeria-Ramallah-Beytullahim)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan irmscher Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 136
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,898
Ynt: Baştan Sona İsrail & Filistin ( Batı Şeria-Ramallah-Beytullahim)

Dizengoff caddesinde istediğiniz her türlü meyva suyu hazırlayan bir dukkan , ben ; muz,hindistan cevizi,sut karışımı , nişanlımda mango,ananas aldık . Sahibi arkadaşla da baya lafladık Türkleri cok seviyor . Neden gelmiyorsunuz ? gelin!! daha cok gelin!! demeye basladı , para kazanıcak tabi ne de olsa İsrail li kova kıvamında bardaklarımızı alıp 8 dolar verdıkten sonra dukkandan ayrıldık

Etiketler

Bir takım önyargılar nedeniyle İsrail, çok tanınmıyor bizde. Sizin yazınız ve koyduğunuz fotoğraflar, yeni çevrenler açacaktır diye umuyorum.

Paylaşımınız için teşekkürler.

Cavid Sezen

Paylaşımlar için çok teşekkürler.
Diğer kareleri bekliyoruz.

Bauhaus Evler , bu yapılar White City of Tel Aviv olarak Dunya Kultur Mırasları listesıne girmiştir . 1930 larda Alman mimarlar tarafından inşasına başlanmış , bölgenin iklim şartlarına göre tasarlanmışlar . Ozellıkle Dizengoff ve Ben Yehuda caddeleri ve cevresinde yogunlukta bu yapılar . Sehire değişik bir hava katıyor gercekten

Tel Aviv de yogurtcular cok populer , bizim kucuk dondurmacılar konseptınde onlarca cesıt sunuyorlar size , gencler bu dukkanların onunde kuyruk halindeler ozellıkle aksam saatlerinde , bu dukkanda konsept farklıydı , dukkanın içindeki salıncaklarda sallanarak takılıyorsunuz bir yandan yerken hosumuza gitti ilginc ama güzel düşünülmüş

Bir takım önyargılar nedeniyle İsrail, çok tanınmıyor bizde. Sizin yazınız ve koyduğunuz fotoğraflar, yeni çevrenler açacaktır diye umuyorum.

Paylaşımınız için teşekkürler.

Cavid Sezen

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=94163.10#ixzz2HOAMKIJS

Sagolun Cavit Bey maalesef Türkiye de hayali bambaşka bir İsrail yaratılmış herkesin gözünde , ben öyle düşünüyorum .
İyi günler

ve Tel Aviv de ki en mutlu anlarimdan birisi Cok yerde yemisimdir , dondurmayida cok severim . kesinlikle bu fevkaladenin fevkinin fevkinde !!!!

Umarim bakanlarin hosuna gider yada yardimci olabilirim bilgi acisindan , herhangi bir soru olursada elimden geldigi kadar yardimci olurum , bundan sonra Kudus ( Jerusalem)....

Tel Aviv disindaki diger sehir ve bolgelere gunubirlik tur duzenleyen yerel Bein Harim Tours ile gittik. (www.beinharimtours.com) Kesinlikle tavsiye ediyorum , cok profesyoneller , tam denilen saatde otelinizden aliniyor ve denilen saatde geri donuyorsunuz. Rehberlerin hepsi cok bilgili ve hepsi en az 3-4 dil konusabiliyor . Turkce bilen yok malesef ,her konuda yardimci oluyorlar . Lux 20 kisilik minibuslerle yapiliyor yolculuklar , Israil zaten yuzolcumu olarak kucuk bir ulke oldugu icin , en kuzey yani en uzak mesafedeki Golan Tepelerine Tel Aviv den gidis tahmini en fazla 3 saatdir. Jerusalem turu nun ucreti kisibasi sanirim 90dolar di. Her turun fiyati bu civarlarda 60-100dolar arasinda degisiyor. Bosa daha ucuza bulurum diye cok fazla ugrasmayin fiyatlar heryerde ayni . Tabi arac kiralayip kendinizde gidebilirsiniz heryere ama gezdiginiz yerler hakkinda , tarihi hakkinda ne kadar bilgi sahibi olursunuz artik o size kalmis birsey

JERUSALEM :

Tum gun surecek Jerusalem gezisi icin sabah erken saatlerde otelimizden alindik ve yola ciktik . Bu tur icin Kiyafet onemli , erkek icin sort olmamali , kisa kol olabilir . Bayan icinde ayni sekilde normal olculerde kapali bi kiyafet ve basortusu de gerekli . Kudus un tarihi ile ilgili fazla birsey anlatmayacagim . Tarih bilgisi isteyenler zaten netden aninda ulasabilirler , yada gidenler orda da fazlasiyla bilgilendirileceklerdir. Kudus , cok medeniyetlerin , peygamberlerin gelip gectigi , heryerinden tarih fiskiran ve 3 ibrahimi din icinde cok kutsaol sayilan bir sehir. Her kosenin , kapinin , bacanin ... ayrii bir hikayesi var . Ben daha cok gezi ile ilgili ana bilgileri verecegim ;

Jerusalem yolu uzerinde , Filistinliler tarafindan oldurulen Israil askerleri anisina yapilmis bunlar , bu tarz araclardan yol ustunde 7-8 tane gorduk .

Kudus e vardigimizda ilk olarak Scopus Tepesi nde bulunan bir otelden geziye katilacak baska insanlari aldik , bu arada 20 dk da mola verilmis oldu .

Scopus Tepesi daha once Urdun kontrolundeymis , 1967 Alti Gun Savaslarinda Israilin kontrolune geciyor , burada manzara ve fotograf icin ufak bir mola verdikten sonra rotamiz Eski kudus ....

Eski Kudus (Old Jerusalem) 4 bolumden olusuyor , Ermeni ceyregi , Hristiyan ceyregi , Musluman ceyregi ve Yahudi ceyregi , sehir labirent dar yollardan olusuyor , burada yaninizda bilen yada bir tercuman olmazsa isiniz cok zor , kaybolmamak mumkun degil ve birilerine sormakda cok kolay degil , cunku cogunluk siyah kiyafetleriyle dolasan burda yasayam yahudiler ve pek yabancilarla konustuklarini sanmiyorum , musevi ark lar varsa yanlis anlamasin ama , bu kisilerin gosterdikleri vucut dilleri ; gelen turistlerden cok rahatsiz gibi duruyorlar , birsey sorsaniz kufur etcek gibi bir halleri var , cok soguk gorunuyorlar gercekten . BAska yasadigimiz bir iki hadise daha oldu bu konuyla ilgili onlarida paylasicam . Vaktinizde kisitliysa burda bir bilen yada rehber sart ! Bunun disinda yaninizda mutlaka su olsun , Israil de ALTIN KURAL ! her zaman her yerde su sart , ozellikle benim gibi yazin giderseniz , su ve sapka gercekten hayat kurtariyor , ozellikle saglik sorunu olanlar huzursuz olabilir , kucuk ama aslinda buyuk bir ayrinti .

Sehire Ermeni ceyreginden giris yaptik ve labirent sokaklarda merakli gozlerle basladik yurumeye ...