Başlangıç Motosikleti Tavsiyesi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SUVARİ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 96
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 74,713
S

SUVARİ

Ziyaretçi
Selamünaleyküm arkadaşlar.

Ben uzun yıllar motor bindim. Şu an motorum yok fakat henüz lise 1'e giden oğlum motora çok hevesli..............Hatta kendisi küçük bir motor sitesi bile kurmuş. Motor sporları ağırlıklı.

Ona bir motor almak istiyorum. Biraz hız merakı var bu beni korkutuyor. Kendisi Honda 125 istiyor.
Bu motordan..............Ben bunu almak istemiyorum, en azından şimdilik.






Benim aklımdan geçen ise Mondial 125 UKT


Tabiki içinizde bu işi çok iyi anlayan arkadaşlarım var, biz onların yanında motorcu sayılmayız. Görüşlerinizi bekliyorum.

10855789 lzx


Honda CBR125R 2007 rouge stgz
 

Etiketler
SUVARİ' Alıntı:
Selamünaleyküm arkadaşlar.

Ben uzun yıllar motor bindim. Şu an motorum yok fakat henüz lise 1'e giden oğlum motora çok hevesli..............Hatta kendisi küçük bir motor sitesi bile kurmuş. Motor sporları ağırlıklı.

Ona bir motor almak istiyorum. Biraz hız merakı var bu beni korkutuyor. Kendisi Honda 125 istiyor.
Bu motordan..............Ben bunu almak istemiyorum, en azından şimdilik.

Benim aklımdan geçen ise Mondial 125 UKT


Tabiki içinizde bu işi çok iyi anlayan arkadaşlarım var, biz onların yanında motorcu sayılmayız. Görüşlerinizi bekliyorum.



sakın ne alırsan al honda cbralma hondada alınacak tek motor yeni başlayan için honda cbf150 dir hem 2 .eli olan hemde kullanışlılıgı olan ve dayanıklı .göze hitap eden güzel bir başlangıç motorudur cbr 125 le hemen hemen aynı hızlara ulaşabilir fakat daha ucuz ve daha kullanışlıdır bu yüzden cbf150 başlangıç idealdir honda gurubu için yamaha içinsede ybr 125 başlangıç için çok saglam ve ucuz bir motosiklettir bu ikisinden hangisini isterseniz alabilirsiniz
 

Honda CBR125 Virajlarda arkadan salmaya yani virajda kaymaya çok müsait, alanların çoğu motoru yatırıp ya tarlaya girmiştir yada mağaza vitrinine. Bana göre HONDA'nın en büyük üretim hatalarından biri zaten bu modeller pek tutmadı iş olsun diye piyasaya çıkmış bir model hiç kullanışlı değil, nefessiz makina, virajlarda çok tehlikeli. Motor devri yüksek olduğu için motor kendini çok yıpratıyor. Şehir içinde kullanımı hiç rahat değil, uzun yol yapacak kapasitesi zaten yok. Oturma pozisyonu çok rahatsız, benim gibi kısa boylu biri için bile çok rahatsız ( Ben CBR 600F Kullanıyordum bi aralar ) yarım saatlik kısa bir kullanımda bile bel ağrısı yapıyor bu model. Şase hafif, amortisör sert bu sebepten dolayı yoldaki pürüzleri kayıpsız belinizde ve böbreklerinizde hissediyorsunuz zaten oturma pozisyonu yeterince rahatsız ediyor insanı. İtiraf etmek gerekirse bu kadar motosiklet tecrübem olmasına rağmen CBR125 e kesinlikle binmem

Ben Racing model motosiklette kullandım, Chopper'de Enduro'da Oğlunuza almak istediğiniz model, oğlunuzun istediği model yanında aşırı sönük kalıyor. .Gösterişsiz, sessiz, al benizi yok, sürat yok, havası yok ( Oğlunuza göre ) Kurosçunun tavsiye ettiği modeller fena değil, iş görebilecek sağlam moorlar fakat Enduro tipi bir makina oğlunuzun isteklerini karşılayabilecek bir model diye düşünüyorum. Hem ona heyecan yaşatacak bir model, hemde her yolda gidebilecek bir model ayrıca düşme ve tepelenmede en az hasar görülebilecek bir şekilde tasarlanmış, Türkiye yollarına da en uygunu. Sizin önerdiğiniz ve oğlunuzun istediği modeller biraz narin. CBR125 i 1 kere yanlışlıkla yatırdınız, motorun yarı parası sadece granaja gider.
ben şu an Endruro kullanıyorum ve müthiş eğleniyorum. oğlunuz yaşı itibariyle gösterişli havalı bir motosiklet istiyor haklı olarak fakat siz bir Motosikletçi baba olarak ta gerçek motosiklet kültürü hakkında biraz birşeyler anlatmanız gerekir diye düşünüyorum.

Selamlar
 

Değerli Murat kardeşim ve kurosçu kardeşim. Beni bu konuda çok aydınlattınız.
"Atalarımız bin bilsen de, bir bilene sor" diye boşuna dememişler. Ben kendi adıma 125'lik honda küçük olduğundan küçüklere göre tasarlanmıştır diye düşündüm, ama yanılmışım. Şimdi anlıyorum, bir tanıdık bu Honda' dan aldı ve kısa bir zaman sonra düz yolda düştü. Biz buna bir anlam verememiştik.

Bu önerilerinizi dikkate alacağim. Yukarıda kurosçu arkadaşımın tavsiye ettiği modeli de araştırayım.
Allah razı olsun.
 

Motosiklet, iki tekerden oluşur, fizik kanunları gereği düzme kaçınılmazdır bu sebepten dolayı kılık kıyafet, eldiven ve kaska daha çok önem verilmeli. Diğer bir konu ise temel sürüş teknikleri, virajlar, araç takip mesafeleri, sollamaya girmeler, geçiş üstünlükleri gidi. Mesela motosikletlerin geçiş üstünlüğü, önceliği olmasına rağmen hiçkimse yol vermemekte. Bu konularda da delikanlıyı yetiştirmek lazım hocam.

Allah kaza bela vermesin
 



Çok doğru Murat arkadaşım.

Motordan önce Motorcu olmak gerek.....

Bu söylediklerinin hayati önemi var.
Diğer yandan ybr 125'e baktım. Bir kez bu motora binme imkanım olmuştu. Sayfada 2.4 litre benzin ile 100 km. diyor, eğer doğru ise
oldukça iyi sayılır.
 

Normal şartlarda ve kullanmda az yakıyor gerçekten, gaz basarsanız yakıyor biraz ama dokunmaz kimseye. CBR'ye göre çok daha rahattır, şehir içi manevra kabiliyeti daha iyidir. Motosikleti aldığınızda eğer arka lastik biraz aşınmış ise ölçü daha kalını ile değiştirirseniz yol tutuşu daha da artar, viraz güvenliği de konforu da arttırır. tavsiye olunur.
 

Murat arkadaşım işte 2010 model YBR 125

[attachment=1]

Ben görünüşünü beğendim.

Yamaha20ybr125edvermelha1
 





Yamaha ve Honda arasında bir seçim yaparken servis ulaşılabilirliğini de göz önünde bulundurmanızı öneririm. Çünkü Krosçunun dediği gibi önerdikleri markalar aşağı yukarı aynı istekleri karşılıyor olabilir. Ama motor için servis bakımı oldukça önemli hele yeni kullanmaya başlayan biri için öğrenecek çok fazla detay var. Bunları öğrenmenin en basit yolu servisten geçer.

Murat arkadaşımızın dediğine canı gönülden katılıyorum. Motor kullanan birinin öncelikli alması gerek malzeme motor ve motorcu korumalarıdır. Düşmenin binlerce nedeni olabilir ama hayata tutunabilmenin tek yolu koruma giymektir. Aman kardeşim bakkala bile gidiyor olsa üşenmeyecek tam koruma ile yola çıkacak... Ben de babayım sizi en iyi ben anlarım, motora binecekler biz nasıl biniyorsak ama korumasız asla....


Sevgiler Selim
 

Çok doğru selim kardeşim, iyi motorcu olmak hızlı motor kullanmak değildir. Servis ve bakım da önemli bir konu...
 

Başlangıç için 2. el motor alacağım fakat siz tecrübelilere de danısmak istedim bütçem max. 3.500Tl fakat daha ucuz olrsa süper olur. naked/roadster tipi bir motor arıyorum yamaha ybr 125 uygun geldi şu anda fakat alternetif arıyorum. bir de 2. el alırken nelere dikkat etmeli? değerli bilgileriniz için şimdiden teşekkürler.

Barış
 


Honda Cbf150 Parçası uygun 2.eli peynir ekmek gibi giden oldukça seri bir motordur.. tavsiye olunur..

ayrıca biraz dikkat çekmek ama aynı özelliklerde başka bir motora binmek istersen Yamaha XT 125R veya Yamaha XT125X de şiddetle tavsiye ederim..
 



honda cbf 150 oldukça uygun geldi şuanda hem motoru büyük hem daha güzel görünüyor fiyatıda hemen hemen aynı. biraz araştırdım ve ybr-125 den caydım denilebilir. peki 2. el alırken nesine bakıyım? ehliyeti daha yeni alıcaz pek bi fikrim yok o yüzden. birde ruhsat işlemleri ne kadar tutuyor? motorla aynı parayı vermeyelim sonra : )
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,519
Mesajlar
1,519,183
Kayıtlı Üye Sayımız
172,177
Kaydolan Son Üyemiz
cengoboy

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst