Basit, Ucuz ve Kullanışlı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Buggy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,876

Etiketler
Ynt: Basit, Ucuz ve Kullanışlı

yukarıdaki soruma yanıt veren bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum, cj im kullanılır hale gelince bu değişiklikleri ben de yapacağım.

Emin bey selamlar..aracınızla ilgili yazıları merakla takip ettiğimi bilmenizi isterim..Seneye okulumu bitirdiğimde şartlar planladığım gibi giderse kapınızı çalacağım :smiley:..

marş kontağı direksiyonun orada değil mi ? Anladığım kadarıyla ön konsolun orada.bunun sebebini sorabilir miyim..teşekkürler

Emin abi ellerinize sağlık çok güzel bir çalışma yapmışsınz.

hsn' Alıntı:
Emin bey selamlar..aracınızla ilgili yazıları merakla takip ettiğimi bilmenizi isterim..Seneye okulumu bitirdiğimde şartlar planladığım gibi giderse kapınızı çalacağım :smiley:..

marş kontağı direksiyonun orada değil mi ? Anladığım kadarıyla ön konsolun orada.bunun sebebini sorabilir miyim..teşekkürler

Orijinal kontak direksiyonda ama sanırım arıza yaptığında ilk sahibi parçalarla uğraşmaktansa ön konsola universal bir kontak koymuş. Orijinal kontak üç parçalı. Kontak silindiri direksiyonda, marş rölesi konsolun arkasında, bir de arada irtibatı sağlayan parça var. Fırsatını bulduğumda direksiyon kolonunu söküp hangi parçanın arızalı olduğunu bulacağım ve ona göre yenileyeceğim. Ben aldığımda traktör kontağını söküp teknelerde kullanılan daha detaylı bir kontak koydum, şimdilik onunla idare ediyorum. Ama orijinal parçaları araştırmalarım da devam ediyor. Kontak silindiri ve marş rölesi parçacılarda var ama ara parça konusunda kimseden bilgi alamadım.

Sen okulu bitirip kapımı çaldığında yenilemiş olurum belki :smiley:

abdi' Alıntı:
Emin abi ellerinize sağlık çok güzel bir çalışma yapmışsınz.

Teşekkürler. Jeep'i fazla kullanmasam da birşeyler yapmak keyif veriyor. Üstelik hem vakit geçiriyorum hem de piyasanın neredeyse onda bir fiyatına parça yeniliyorum. Güzel bir havada yaptığım değişiklikleri fotoğraflayıp detaylı açıklamaları yazarım.

Bu paylaşımlardan memnun oluruz..malum devir ekonomi devri..Buarada kapınızı çaldığımda orjinal kontakla çalıştırmak nasip olur umarım.. :smiley: tabiii hayat herşey nasip herşey kısmet..huzur ve sağlıcakla kolaylıklar diliyorum.

hsn' Alıntı:
Bu paylaşımlardan memnun oluruz..malum devir ekonomi devri..Buarada kapınızı çaldığımda orjinal kontakla çalıştırmak nasip olur umarım.. :smiley: tabiii hayat herşey nasip herşey kısmet..huzur ve sağlıcakla kolaylıklar diliyorum.

http://www.moroutlet.com/Jeep-outdoor-yuruyus-corabi-2-cift,PR-526.html

Parça ile ilgili değil ama bunu da paylaşayım dedim. Lisanslı ürün ve beklediğimden kaliteli çıktı.

bu tarz ürünleri kullanmaktayım ama jeep'in bu alanda ürünü olduğunu şimdi sizden öğrenmiş oldum.Fiyat olarakda uygun geldi.Bu tarz çoraplar gerçekten çok kaliteli. Trabzonda bulunduğum sürece olabildiğince araziyle haşır neşir olmaya çalışıyorum ve bu tarz çoraplar gayet randumanlı..Bunuda bir deneyeceğim..paylaşım için teşekkürler

elinize saglık bende benzin hortumlarını degiştirmeyi düşünüyorum şu kamyonlarda kullanılan rekli hava hortumları uygunmudur birde soguk hava lpg li aracada uygulanırmı teşekkürler

kanatoglu' Alıntı:
elinize saglık bende benzin hortumlarını degiştirmeyi düşünüyorum şu kamyonlarda kullanılan rekli hava hortumları uygunmudur birde soguk hava lpg li aracada uygulanırmı teşekkürler

Kamyonlardaki hortumları görmedim ama parçacılarda satılan plastik hortumların sıcak kaput içinde kullanımı riskli.
Özellikle poliuretan hortum tercih etmenizi öneririm. İlk sayfada poliuretan hortumla ilgili bilgi vermiştim, buraya da yapıştırıyorum.
"Poliurethan hortumlar termoplastiktir. Isıya, darbeye, çekme ve kopmaya dayanımları kauçuk hortuma göre çok fazladır. Benzin, tiner gibi çözücülerden etkilenmezler. Et kalınlıkları kauçuk hortuma göre daha az olmasına rağmen çok uzun ömürlüdürler. Oldukça serttirler, takarken ısıtmak (çıplak alevle değil) gerekir. Yerli imalatı henüz yapılmadığı için biraz pahalılar. Sakın ha et kalınlığı fazla diye oto parçacılarından alacağın yerli şeffaf hortumları kullanma. Poliurethan borular, hidrolik hortum imalatçılarında bulunuyor. Üzerlerinde hiçbir çözücünün çıkaramadığı baskı yazılar var."

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,762
Kayıtlı Üye Sayımız
166,577
Kaydolan Son Üyemiz
suyesili

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR