Basit bir Yöntemle Aracınızı Takip Edin.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Gültekin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,749
İyi günler
Yaban hayvanlarına (Kuşlar,balinalar vb)takılan ve göç yollarını takip eden sistemler var.
Bu sistemler kuşların tasıyabileceği kadar küçük ve uzun süre enerjiye ihtiyaç hissetmeden bilgi alınabiliyor.
Konu hakkına geniş bilgisi olan varsa bu sistemler kolaylıkla kullanabiliriz.
Saygılar
Batuhan

Etiketler
Merhaba

Fikriniz guzel ve ufak butceler ile yapilabilecek birsey. Daha profesyonel arac takip sistemleri zaten var. Fiyatlarini su anda bilmiyorum ama arac kontagi her acildiginda ve kapatildifgimda tam dogru kordinatlarini kaydediyor. Ve bir cok arac takip sistemi Polis ile kordine calistigi icin polise derdinizi anlatmasi kolay olabilir. Yani telefon koydugunzda polise gidip araca telefon koydum yeri surda bir yerde gozukuyor demektense aracimda arac takip sistemi vardi ve su anda arac su kordinatlarda dediginizde polis direk harekate gececektir. Hatta bazi sistemler internet uzerinden anlik yer, hiz bilgisi verirken istendiginde aracin uzaktan kitlenmesi, calisamayacak sekilde elektrik tesisatinin kesilmesi, korna ve flasorlerin uzaktan calistirilmasi gibi sistemlere sahipler. Eger aracin kaskosu yoksa ve yillar icinde yaptirmayi dusunmuyorsaniz arac takip sistemi bence iyi bir yatirim. Ozellikle sirket araclarinin hemen hemen hepsinde var su siralar. Calisanlarin araclari ne icin kullandiginin takibi yapiliyor daha cok. :smiley:

melihbozkurt' Alıntı:
Merhaba

Fikriniz guzel ve ufak butceler ile yapilabilecek birsey. Daha profesyonel arac takip sistemleri zaten var. Fiyatlarini su anda bilmiyorum ama arac kontagi her acildiginda ve kapatildifgimda tam dogru kordinatlarini kaydediyor. Ve bir cok arac takip sistemi Polis ile kordine calistigi icin polise derdinizi anlatmasi kolay olabilir. Yani telefon koydugunzda polise gidip araca telefon koydum yeri surda bir yerde gozukuyor demektense aracimda arac takip sistemi vardi ve su anda arac su kordinatlarda dediginizde polis direk harekate gececektir. Hatta bazi sistemler internet uzerinden anlik yer, hiz bilgisi verirken istendiginde aracin uzaktan kitlenmesi, calisamayacak sekilde elektrik tesisatinin kesilmesi, korna ve flasorlerin uzaktan calistirilmasi gibi sistemlere sahipler. Eger aracin kaskosu yoksa ve yillar icinde yaptirmayi dusunmuyorsaniz arac takip sistemi bence iyi bir yatirim. Ozellikle sirket araclarinin hemen hemen hepsinde var su siralar. Calisanlarin araclari ne icin kullandiginin takibi yapiliyor daha cok. :smiley:

Haklısınız Melih bey. Çok daha gelişkin ve işe yarar takip sistemleri mevcut.
Benimkini alternatif basit bir yöntem olarak düşünün lütfen.
Başlıkta da belirttiğim gibi "basit bir yöntem"

Ben bu sistemi motosikletlerimde kullanmaya başladım.
O yıllarda kocaman cihazları motosikletin bir yerine saklamak kolay değildi. Şimdi teknolojiye bağlı olarak küçülmüş ve ucuzlamış olabilirler.
Motorlarımdan birini sattım ve ucuz bir araba aldım. Diğer motorumda ucuz bir şey.
Yine de "mal canın yongasıdır" diyerek, bu ucuz alternatifi tercih ediyorum.

Allah göstermesin başlarına bir iş gelirse, yaklaşık olarak nerede olduğunu bilir, ona göre davranırım düşüncesindeyim.

Bilgi için teşekkürler.

Tabiiki haklisiniz. Arac takip sistemi gibi pahali yatirimlari ben daha cok on binlerce lira harcayip karavan yapan arkadaslarimiz icin soylemistim. Nede olsa motokaravanlar pahaliya mal olan uzun zaman ve emek alan aletler, bu yuzden araca o kadar yatirim yapmisken birde arac takip sistemi icin yatirim yapmak mantikli olabilir dedim. Hem bir cok arkadasimiz yurt disina gezmeye gidiyor. Bu sistemler yurt disindada calismaya devam ettikleri icin interneti acip aracinizin konumunu gorebiliyorsunuz. Bu yuzden motokaravanlar icin iyi bir yatirim.

Bu forumlarda bir kac sene oncesinde okudugum bir konuda bir arkadasin son model motokaravani Italyada calinmisti. Polis ilgilenmemis, Italya'da zaten arac calimi tarzi islerin mafyasi var. Araclarin bulamayip ucakla geri donmuslerdi. Bilmiyorum sonradan kaskodan paralarini alabildiler mi? ama aracta boyle bir sistem olsaydi araci elleri ile koymus gibi bulur hatta uzaktan araci durdurup, sinyal ve kornasini calistirarak araci calanlari korkutup araci birakip kacmalarini saglayabilirlerdi bence.

Ynt: Basit Bir Yöntemle Aracınızı Takip Edin.

Fikirler havada uçuyor ,bu işler böyle oluyor profesyonel sistemler maliyetli olunca.Karavanlar için uzun turlarda sevenler için iyi bir köpek klasik yöntemdir bakımı ve ses çıkarması toplu yerleşimde sorun olacaktır.,dışarıdan gaz ile karavan içindekileri uyutarak soygun için bir kaç noktaya konacak sirenli Gaz ve duman dedektörleri ve harekete duyarlı sensörler var 180 derece ve 7 -10 mt mesafeye kadar algılıyor,aracın yan iki kenarına gizleyip yatmadan önce aktif hale getirilebilir,bunların kontak çıkışı bir alarm sistemine bağlanacaktır.Siz yokken karavan güvenliği ,çok uzaklaşıyorsanız GSM telefon mantıklı ,başka bir sistem evinize yakınlık biraz önemli küçük bir anten Walkie Talkie telsiz mantığı ile vinç hareket kumanda sistemlerinde kullanılan radyo dalgaları ile yanınızda bulunan cihaza ses sinyali gelecek,açık arazide 100-250 mt gibi.Tabii bunların bir çoğu amatör kendi içlerinde geliştirilebilir.Farklı uygulamalar çözümler üretilebilir.Zaten parayı verince her şey yapılabilir,amaç az maliyet ile bir şeyler üretmek.
Sensör işini sabit yerde yapmıştım 5 mt uzaklık 180 derece alanda iş görüyor.Uzaktan kumanda kapı zilinden tutunda,eski ev telefonlarından (telsiz telefon)yararlanılabilir...

Bu gun aksam keyfine internete bakarken elim arac takip sistemlerine gitti. Yukarda yazip cizdigimiz duzenegin profesyonel olarak yapilmisini gordum. Linkini asagida paylasiyorum. Urunun temel mantigi ayni. Icerisine bir adet sim kart koyuyorsunuz ve baska bir numara ise eslestiriyorsunuz (ornegin kendi telefonunuz). Bundan sonra aractaki numarayi aradiginizda yada mesaj attiginizda cihaz size aracin konum bilgilerini mesaj olarak gonderiyo ve mesajda googlemaps linkide veriyor. Bu sayede aracin nerde oldugunu kontrol edebiliyorsunuz. Icersinden kendi 12v guc kablosu, GPS anteni, GSM anteni, alarm baglanti kablolari ve motor baglanti rolesi cikiyormus. Yol konum bilgisini GPS uzerinden belirlemesi guzel cunku GPS bazli cihazlar 10metre hata payi ile calisirlar. GSM bazli cihazlarda hata payi daha yuksekmis. Bu cihaz GSM i sadece mesaj cekmek icin kullaniyor. Yukarida bahsettigim temel ozelligin disinda eger diger ozellikleri aktif ederseniz arac yerinden hareket ettiginde yada alarm devreye girdiginde haber veriyor, belli bir hiz sinirini astiginda bilgilendirme yapiyor, ve hatta eger icinde gelen roleyi motora baglarsaniz bir mesajla araci motorunu tamemen durduruyor. Kazaya sebebiyet vermemek icin arac hizi 20km saatin altina dustugunden durduruyormus ve siz araci acma dokunu mesaj cekene kadar arac calismiyor. Ve icine koydugunuz sim kartin internet paketi varsa internetten goruntuleme yapabiliyormus.

Fiyat olarak oldukca uygun bir cihaz. Urunun 100TL gibi bir fiyati var. Bunun disinda aylik 5 TL lik kontor bile harcamaz. Turkiye'eki muadilleri hem daha yuksek fiyatli, bazilari aylik uyelik istiyor. Ve en onemlisi benim amazondan bir urun alirken en baktigim ozellik kullanici yorumlari. Bu urunun kullanici yorum puani oldukca yuksek. Urun cinden geliyormus bu yuzden amazondan siparis verilebilir. Ucuz bir urun oldugu icin gumruge takilacagini sanmiyorum. Amazon garantisinde oldugundan elinize ulasmazsa paranizi geri alirsiniz. Ben Cinden bir cok urun aldim genelde 10 gunde geliyor. Su ana kadar sadece 2 urunde sorun yasadim. Bence denemeye degecek bir urun su anda aracim olmadigindan ben almiyorum ama sizlere bilgi vermek istedim.

http://www.amazon.co.uk/Tracker-Vehicle-Theft-Protection-System-Black/dp/B003XDN58K

Bilgilendirme için teşekkürler Melih Bey.

Sistem güzel ve ucuz siz kullanabilirsiniz ama Türkiye'den biri aldığında IMEI kaydı nedeniyle 1 ay sonunda cihaza ulaşamazsınız. Bu tür cihazları alırken IMEI numarasının BTK'ya kayıtlı olması gerekiyor. ::smiley:

Evet her aracta olmasi gereken bir cihaz.
Biri ithal etse, makul fiyata satsa, biz de sorunsuz kullansak.

ikiz sim kart uygulaması var. mesela ben tablette ve cepte aynı sim kart, ortak internet kullanıyorum.
ikiz kart konabilir.

Ikili kartta soyle bir durum var. En son hangisi ile islem yaptiysaniz onun numarasi sistemde gorunuyor. Dolayisiyla bu sistem calismayacaktir :(

Bu sistemi calistirmanin iki yolu var. Birincisi yurt disina girip cikis yaptiginizda Turkiye dondukten sonra 1 ay icerisinde cihazin IMEI numarasini kydettirmek. 120TL harci bankaya yatiriktan sonra E-devlet sifrenizle internetten hallediyorsunuz ve 12 saat icerisinde cihaz kaydoluyor. Bence bu kesin cozumu.

Ikinci ise yurt disinda aldiginiz bir hat ile kullanmak. Eger cihaza hic Turkiye hatti (Avea, Turkcell, Vodafone) takmazsaniz cihaz kapanmiyor. Ben telefonumu Turkiye'ye geldigimde T-Mobile hattim ile kullanabiliyorum. Rooming olmamasi icin bir cok ulkede gecen ucuz hatlardan secilebilir (Lebara gibi). Internetten kontor yukleme imkaninizda olur. Fakat siz mesaj atarken ve alet size mesaj atarken yurt disi mesaj ucreti alacagi icin biraz pahali olur. Bu yuzden birincisi en garanti ve kesin cozum.

GPS takipcilerden 2011 başında bahsetmişdim,
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=69499.msg846826#msg846826

Umarım keyfinizi bozmam .
Yurdum insanının, elektronikle ilişkisini kestiremesemde, bu aletlerin maalesef antipomadı var ! Konuya öte tarafından ilgilenenler için tiyo olmasın diye bu açık alanda detaya girmemek en doğrusu.

Sizin konuyu gormemisim daha once Mesut bey. Sizin gonderdiginiz alet biraz daha iz takibi yapmak amacli. Benim linkini verdigim cihaz ise aracin icini dinleme ve araci uzaktan kapatma gibi fonksiyonlara sahip. Hatta bunlarin birde video cekenleri var ama kamerayi gorunur bir yere koymak gerektigi icin ben o tarz bir cihazin hirsizi uyarip aracta takip cihazi oldugunu anlamasina sebep olacagi icin sicak bakmiyorum. Kamerali sistem ancak pinhole (sanirim igne deligi) kameralari kullanilirsa fark edilmez olur ve islevsellesir.

Gelelim dediginiz anti pomat olayina. Evet haklisiniz burda konusmamak en dogrusu. Ama bir anti pomadi var diye bu cihazlardan kacmak yanlis cunku zaten hirsiza kilit dayanmaz. Siz onleminizi bir kademe daha oteye tasiyin, mumkun olan en gizli yere monte edin eger hirsiz o kadar becerikliyse yapacak birsey yok. Bu gunlerde TV de yeni bir seri basladi adi "Bait Car" Amerikan polisi bu cihazlari monte ettigi araclari kapilari kilitsiz bir sekilde (yani hirsizlari tesvik edecek sekilde) ortada birakiyor ve hirsiz araci caldiginda hemen butun ekipler peisinde ve bir kac yuz metre sonra aracin motorunu kapatiyorlar. Hirsiz tak diye yakalaniyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,793
Kayıtlı Üye Sayımız
166,607
Kaydolan Son Üyemiz
yoldakiDeli

SON KONULAR

Geri