Basit bir Yöntemle Aracınızı Takip Edin.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Gültekin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,749

Gültekin

Bindik bi alâmete, gediyoz seyahate...
Yer
İstanbul
Merhabalar.

Daha önce, başka bir topiğe yazmıştım bu mesajı.
Ancak çalıntı araç başlıklarını görünce, daha bilinir olması için ayrı bir sayfa açmaya karar verdim.

3-4 yıldır motosikletlerimde kullandığım bir uygulamayı aktarmak istiyorum. Belki birilerine faydası dokunur.

Motorumuzun ya da arabamızın bir yerine küçük bir cep telefonu sokuşturup, kapanmamasını sağlarsak, kullandığımız hat, aracımızın çalınması durumunda %100 olmasa da nerede olduğuna dair bir fikir verebilir.
Zaman kaybetmeden o bölgenin karakolu ile temasa geçilebilir, 2-3 kişi çaktırmadan bölgeyi kolaçan edebilir, vs.

AVEA'nın sağladığı KimNerede hizmeti ve açıklamalar;

http://kimnerede.avea.com.tr/fafweb/help_tr.html

Bunlar da, kullandığım sistemin görselleri;

2i9i0pe.jpg

Sorgulama yaptığımda, yukarıdaki gibi bir sonuç çıkıyor ortaya.
Nokta atışı yapamasa da, kabul edilebilir bir bölge sunuyor.

20r5k53.jpg

34s19v7.jpg

GG Sitesinden 15-20 Liraya aldığım iki adet motorola c113a telefon kullanıyorum.
Haftada bir kez şarj edip yuvalarına gömüyorum.

Otomobillerde daha kolay saklanabilir elbette.
Sürekli enerji (şarj) işini de, elektronik bilgisine sahip dostlar anlatsın bi zahmet. :smiley:

Kimseye lazım olmaması dileklerimle...

Etiketler

Aylık toplam maliyeti:
5 Lira Kimnerede servisi + 2 Lira 2 adet kontörlü hattın "telsiz kullanım bilmemnesi" =7 Lira.

cok guzel fıkır 10 numara

fakat telefonun kapanmamasını nasıl sağlayacagız

mserdemir' Alıntı:
fakat telefonun kapanmamasını nasıl sağlayacagız

Ben her hafta çıkarıp, şarj edip yerine koyuyorum. Usandım artık.
Araç şarj cihazına direk bağlasam, telefona, belki de tesisata sıkıntı verir endişesi taşıyorum.

Bu konuda bilgi verecek dostların katkılarını bekliyorum.

güzel fikir, eski telefonlar zaten her ailede mevcut, eminim şarz için arkadaşlar bir çözüm üretirler, bilgi için teşekkürler :smiley:

kabasakal73' Alıntı:
telefona aylık kontör mü yüklüyorsunuz hattın faal olması için?

İzlediğim hatlara 7 ayda bir 5-10 Lira yüklüyorum, hatlar kapanmıyor.
Her ay 1.1 Lira telsiz kullanım bedeli kesiliyor.
İzleyen hattıma her ay 5 TL ekleniyor. (Günlük kullandığım hattım)
O kadar.

Gültekin' Alıntı:
Ben her hafta çıkarıp, şarj edip yerine koyuyorum. Usandım artık.
Araç şarj cihazına direk bağlasam, telefona, belki de tesisata sıkıntı verir endişesi taşıyorum.

Bu konuda bilgi verecek dostların katkılarını bekliyorum.
Çoğu telefon şarj sistemini kendisi kontrol eder. Yani bir şarj cihazı takılıysa, pil biterken devreye girip şarj eder. Bunu denemek için telefonunuza 12V çakmak şarj cihazı alın ve telefonununa bağlayın. Farkedilmesini istemiyorsanız bir yerden 12V alıp çakmak şarj ünitesine verin. Birkaç hafta boyunca telefonununuz halen çalışıyorsa, şarj sorununuzu çözdünüz demektir. Yoksa dışarıdan pili şarj etmekten başka çare yok. Ya da telefonu değiştirmek lazım. :-\

Almanyada bu sistem hirsizliga karsi uygulaniyor. Oradan gelen bir alman arkadasim anlatti. Aracin en ufak bir yer degistirmesinde bile telefonuna mesaj geliyormus. Calinirsa aracin yeri bulunuyormus. baz istasyonlari ile takip edilebiliyor ve yeri tebpit edilebiliyormus. Yani bir istirakci ile bu is cozulur. Hatta bir arkadasim bu isle ilgilendi belki ileride bu isi Turkiye'de uygulayan o olur. Bu teknolojik gelisme ile arac hirsizligi cok dusmus. Zira herkes almasa bile hirsiz hangi arabada olmadigini bilmeden araclari calmiyormus.

fsirin' Alıntı:
Çoğu telefon şarj sistemini kendisi kontrol eder. Yani bir şarj cihazı takılıysa, pil biterken devreye girip şarj eder. Bunu denemek için telefonunuza 12V çakmak şarj cihazı alın ve telefonununa bağlayın. Farkedilmesini istemiyorsanız bir yerden 12V alıp çakmak şarj ünitesine verin. Birkaç hafta boyunca telefonununuz halen çalışıyorsa, şarj sorununuzu çözdünüz demektir. Yoksa dışarıdan pili şarj etmekten başka çare yok. Ya da telefonu değiştirmek lazım.

Bunu deneyeceğim artık Ferhat bey..
Tesisata zarar verir diye korktuğumdan yapmıyordum. Yoksa telefon umrumda değil.
Teşekkürler.

insel' Alıntı:
Almanyada bu sistem hirsizliga karsi uygulaniyor. Oradan gelen bir alman arkadasim anlatti. Aracin en ufak bir yer degistirmesinde bile telefonuna mesaj geliyormus. Calinirsa aracin yeri bulunuyormus. baz istasyonlari ile takip edilebiliyor ve yeri tebpit edilebiliyormus. Yani bir istirakci ile bu is cozulur. Hatta bir arkadasim bu isle ilgilendi belki ileride bu isi Turkiye'de uygulayan o olur. Bu teknolojik gelisme ile arac hirsizligi cok dusmus. Zira herkes almasa bile hirsiz hangi arabada olmadigini bilmeden araclari calmiyormus.

Sn. İnsel;
Kullandığım bu sistemde de SMS ve mail var.
Geniş veya dar çaplı bir bölge belirliyorsunuz, araç o bölgeyi her geçtiğinde SMS ve mail alıyorsunuz.

hoıcam işini bilen bi elektrikçiye yaptırıldığında sorun olacağını sanmıyorum tesisat açısından,telefon tamamen gövde sacı ile kapalı bir ortamda nisbeten zayıf çeker,kolay ulaşılamayacak, çok da etraqfı kapalı olmayan bi yer olmalı, kaput alrında uygun bi yer bulunabilir sanırım,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,793
Kayıtlı Üye Sayımız
166,607
Kaydolan Son Üyemiz
yoldakiDeli

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR