Küçük Dede
Discovery II 4.0 V8
Ynt: Balta mı, Bıçak mı?
İki yüzü de keskin mi ?
Balta olarak nasıl kullanılacak ?
İki yüzü de keskin mi ?
Balta olarak nasıl kullanılacak ?
san Talha bey ozel bı fotagraflama zahmetıne gerek yok cok tesekurederım yınede ,sanırım zaten sıtandart sekıldır ben bı nalburda sapsız sekılde gormustum sn Deserteagle ın ekledıgı resımdekı gıbıydı ,daha once arkadasımın gıresundan getırdı dıye bahsettıgım bıraz daha etlı sayılır ama o daha cok nacak tarzıydı resmıde genel bı kıyaslama yapabılmek adına mevcutsa eklıyebılırmısınız anlamında sordum ama sanırım deserteagle ın ekledıgı standart olan ,bundan artık almak sart oldu yavv bıcak gıbıde kullanılacak keskınlıgıde varsa kukrının bıle pabucu dama atılmıs demektır hem fıyat hem ıs gorurluk acısından bakılınca tahra kesınlıkle tadarık edılmelı dıyorum yanlız bızım buradakıler acaba basıt bı taklıt teneke olabılırlermı bıde fıyatta ucuz olunca tahra dıye gıdıp teneke bır sey almıyayımSÜVARİ' Alıntı:Malesef yanımda fotoğraf makinam yoktu. Narmal tahranın 32--33 cm. olanını yapmışlar. Ben tekrar gördüğümde fotoğraflamaya çalışacağım.
o dahabir ay gibidir kısa otlar için kullanıyorlar.assuva' Alıntı:Giresunda kullanılan daha çok nacağa benzer, adı da sanırım girebi ya da gilebi, aklımda öyle kalmış
Talha abı bende sızın gıbı dusunuyorum ama secım hakkımız tek olursa sızcede bıcak gıbıde kullanılabılmesı acısından TAHRA avantajlı olmazmı ? (tahranın sırt cantasında da agırlık acısından cok fazla bı fark yapmıyacagını dusunuyorum ;saglıyacagı faydayla kıyaslandıgında )SÜVARİ' Alıntı:Sn, İlbeğ kardeşim, sadece sıt çantasına konup dağlarada vs. kullanılacaksa.
Kısa küt fakat kalın, iyi çelikten mamül bir bıçak tavsiye ederim. Üzerinize taşınacağından açılır-kapanır olmalı. Balık bıçağı gibi ince uzun ve esnek bıçaklar (Bunlar açılıp kapanmaz)
yetersiz kalır. Araçta mutlaka küçük bir nacak veya tahra olmalı.