Merhaba,eğer kampta kullanmak için balta tercih edilecekse;Kershaw,Gerber,Mtech,Buck gibi markaların özellikle seyahatlerde (camp,hiking vs.)kullanmak için üretilmiş modelleri tercih edilmeli diye düşünüyorum.
Evet tam braveheart tarzı sağ ele bundan sol ele de zincirli topuz
Baltanın görevini rahatlıkla yapabilen busse bıçaklarının imha testlerini www.knifetests.com adresinden inceleyebilirsiniz,
Bir de kamyon makaslarından yapılan bıçaklar iyi bir balta görevi görebilir, tabi bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa biz de daha net bir bilgiye sahip oluruz...
Kullanım ve taşıma kolaylığı açısından ne kadar bıçak da desem, baltanın da her zaman ayrı bir yeri vardır...
Tahra ile rahatlıkla ağaç kesebilirsiniz. Ayrıca çalı--çırpı her aletle doğranmaz tahra gerekir. (Satır olmaz, çalı--çırpı dorarken satır kullanırsanız, kopan parçalar çok kötü bir şekilde yüzünüze seker ve Allah korusun yaralanmalara yol açar.)
Bıçak olmadığı zaman bıçak yerini alabiliyor. Sık çalılıkların arasından düzgün bie dalı kesip sonra o dalı tahranın çengeli vasıtası ile çekip alabiliyorsunuz. Birde çok iyi kalın dal yontabiliyorsunuz, bıçak dal budaklarına takılıyor ve gücü yetmiyor. Yani tahranın kullanım alanı bihayli fazla. Ben traktörümde mutlaka bulunduruyorum, çok gerekli oluyor.
Tağranın uzun sapını ağza yakın yerden daha dengeli bir şekilde tutabilir ve bıçak gibi daha rahat kullanabilirsiniz. Yada uçtan tutup kuvvetli vuruşlarla dal kesebilirsiniz.