Ballıkayalar Trekking Parkur Bilgisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan huseyinkavak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,400

huseyinkavak

Yeni Üye
Yer
istanbul
Arkadaşlar herkese merhaba,
İsmim Hüseyin ve gezenbilirin yeni bir üyesiyim.
Birkaç arkadaşımla istanbula yakın bir yerde günübirlik bir trekking yapmak istiyorum, netten birçok yer baktım ama çok ayrıntılı bilgi bulamadım.
Ballıkayalar Kanyonu ile ilgili biraz bilgi buldum ve oraya gitmeyi düşüşünüyorum haftasonu; fakat parkurun başlama ve bitiş yeri ile ilgili bilgim yok, ayrıca aracımızı bırakabileceğimiz yakın bir yer varmı?
Parkurda takip etmem gereken rota ile ilgili birkaç tüyo da verebilirseniz çok sevinirim.

Şimdiden herkese teşekkürler...

Etiketler
Hüseyin (huseyinkavak ) Gezenbilir Ailemize ve Trekking Bölümümüze hoşgeldin :smiley:

Seni daha iyi tanıya bilmemiz için Tanışma Platformu (Trekking) Köşemize bekliyoruz, linkini veriyorum

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=11862.60

Ballıkayalar Marmara bölgesinin en güzel parkurlarından biridir. Başlangıcı Tavşanlı köyünün biraz altındandır ve dere kenarından itibaren Denizli köyüne kadar gidebilirsiniz. Yolun büyük kısmını dere kenarından ve hatta içinden takip edebilirsiniz. Yolun ortasında büyük bir şelaleyle karşılaşacaksınız ama derenin ve şelalenin son durumunu bilmiyorum. Aracınızı parkur başlangıcında yer alan tesisin otoparkına bırakabilirsiniz.

Ynt: Ballıkayalar Trekking Parkur Bilgisi

Başlık eskimesin diye ben de bir kaç foto ekleyeyim, geçtiğimiz haftasonu ben de sırf keşif amaçlı kısa bir tur yaptım eşimle, havalar daha iyi olduğunda uzunca bir yürüyüş planlıyoruz. Şelale de varmış demek bir dahaki gidişimizde o şelaleyi bulmak lazım. Gerçekten daha önce gitmemiş herkese rahatlıkla tavsiye edilebilecek bir yer. Kaya tırmanışçıları için de ders filan veriliyor bölgede, zaten daha tesisin oradan görebiliyorsunuz tırmanıcıları.
Çektiğimiz fotoğraflardan bazılarını paylaşayım da bunca sözün desteği olsunlar. Merak edenlere de bir fikir olsun. Bu fotolar sadece Ballıkayalar Kanyonunun tesise yakın başlangıç kısmından. Kimbiir devamında ne güzellikler var. Önümüzdeki günlerde tekrar gidince o fotoları da paylaşırım.
Bilmeyenler için: Ballıkayalar Kocaeli iline bağlı Gebze'nin Tavşanlı Köyü yakınında bir tabiat parkı. İstanbul'dan TEM'den Gebze sapağından çıkıp Tavşanlı Köyü sapağını bulun sonra da köyün içinden geçip devam edin bir süre sonra yolun sağında tahta ve çok belirgin olmayan bir tabela'da Ballıkayalar yazısını göreceksiniz.
Açık söyleyeyim girişte tesis diye yalandan yapılmış olan bir yer var ben beğenmedim ve keşke hiç olmasaymış. Üstelik de otopark diye gösterdikleri yere 12tl para alıyorlar, buradaki amaç doğaya aracın girmemesiyse zaten epeyce dışarıda bir yere bırakmıştık biz arabamızı, oysa yürüyerek tesise girince gördük ki tam dere kısınında pek çok mangalcı aile aracıyla gelmiş oraya kadar. Ya araç ücretini iyice fahiş yapın kimse giremesin, ya o kadar yakına araç almayın ya da tesisin bulunduğu yere en azından 500 - 1000 metre araç yaklaştırmayın. Ama amaç para olunca sanırım uzakta araç park ettirmek işlerine gelmiyor. Neyse, benim gibi o park ücretinden ve tesisten rahatsız olabilecek tiplerdenseniz aracınızı daha tesise gelmeden biraz önce hatta yolun başında harap bir kulübe bozuntusu var orada ücretler filan yazıyor ama tesise en az 500 metre uzak orada bırakıp yürüyün en güzeli, paranızla da çay filan içersiniz en azından. Hem de aracınız kanyon bölgesinden uzakta kalmış olur. (Kanyona yazık araca değil.)

DSCF3359.jpg

DSCF3399.jpg

DSCF3369.png

DSCF3389.jpg

DSCF3381.jpg

DSCF3400.jpg

DSCF3402.jpg

Ynt: Ballıkayalar Trekking Parkur Bilgisi

Mükerrer mesaj olmuş özür, siliniz lütfen!

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri