Balkanlar gezisi planı ve vize, uluslararası ehliyet konusu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan muratungor Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,147
Ynt: Balkanlar Gezisi Planı Ve Vize, Uluslararası Ehliyet Konusu

Yunanistan'ın 6 aylık vize verip vermeyeceğini bilmiyorum. Konsoloslukların sağı solu belli olmuyor. Aynı koşullara sahip olan ve aynı dönemde başvuran bir kişiye 10 günlük, diğerine 10 yıllık vize verilebiliyor. Sizin göstereceğiniz belgelerle (gelir durumu, tapu, iş durumu gibi) ilgili olarak konsolosluk uzun süreli ve çok girişli vize verebilir. Şansınızı denemekte fayda var.

Etiketler

muratungor' Alıntı:
Önerileriniz sonucu ben de Yunanistan üzerinden gitmeyi planladım. Blogunuzu okudum Bünyamin bey teşekkür ederim. Ilk defa başvuracağım ... Yunanistandan çok girişli 6 aylık vize alabilmek mümkün müdür ? adamlara hem ramazan bayramında hem kurban bayramında gelmek istiyorum dersem verirler mi acaba ?
Yunanistan vize başvurusu istanbul'da harbiyede bulunan cosmo isimli firma aracılığı ile yapılabiliyor,ilk kez schengen alacak olanların randevu günü kendilerinin orada olması isteniyor,gelir durumunuzu belirten belgelerin yanında ,beynelmilel ehliyetinizi almış olmanız ,planladığınız seyahat süresi kadar araç yeşil sigortasını yaptırmış olmanız,kendi seyahat sigortanızın yapılmış olması en önemliside yunanistanda kalacakmış gibi birkaç konaklama rezervasyonu göstermeniz vize alabilme adına şans arttırıyor.Karavanla planladığım yunanistan-italya-slovenya-hırvatistan -yunanistan(Schengen gerekli ülkeler)Arada bosna-karadağ-kosova-makedonya (vizesiz) rotası için geçen hafta verilen vize 2 aylık 20 gün kalmalı multi schengen ,başvurudaki görevli, yunanistan rezervasyonlarını ısrarla sorduğunda,karavan seyahatinin özgürlüğü ifade ettiğini,önceden rezervasyon yerine beğendiğim yerde dilediğim kadar kalabilmek adına bir programa kendimi sokmak istemediğimi ,Yunanistan'da lçok sayıda karavan alanı olduğundan yer sorunu yaşamıyacağımı ifade ettiysemde,mimiklerinden rezervasyon olsa daha iyiydi demek istediğini anladım,hatta italya feribot rezervasyonumu bile çıkarttı başvuru dosyamdan.Bünyamin arkadaşımızın dediği gibi vize verilirken belli bir standart yok,pasaportları aldığım gün gelen bir vatandaşın şikayeti şu şekilde idi ;iki çocuklu bir aile babaya bir yıllık 3 ay kalmalı,anne altı aylık 1 ay kalmalı çocuk birtanesi 2 aylık 20 gün kalmalı diğeri 10 gün kalmalı :Dburadaki yıldırıcı durumu atlatınca seyahat gününü beklemek ,yapılacak seyahatin tadına varmak kalıyor...sizde öyle yapın :smiley:

1-bulgaristan'dan giden biri olarak.hırsızlık çok yok...en az 10 kez gittim.aracım çalınmadı...bulgaristan güvenli bir yer...araban pahalı olursa her yerde çalınır.
2-Yunanistan.uluslararası ehliyet istiyor.onun için söyle yapınız.bulgara girin.bulgardan 5 km sonra yunanistan a gidin...olmadı bana bir kez sorun çıkardılar...yine almazlarsa sofya'ya kadar gidin sofyadan yunanistan a dönün.bu kapılarda Uluslararası ehliyet istemiyorlar.

urtdışına arabayla çıkış yapmak isteyenler için Yeşil sigorta (uluslar arası trafik sigortası) ucuza yaptırmak için özel msj atın daha ucuzu türkiyede yok.

Otomobil : 3 aylık 90 Euro 1 aylık 65 Euro
kamyonet: 1 aylık 65 euro 3 aylık 100 euro
motorsiklet : 1 aylık 37 euro

Sigorta yaptırmak isteyen arkadaşlar özel msj atabilir, sigorta yaptırdıktan sonra en geç 2 gün içinde adresinize gelecektir.

watsapp: 05055496507
Konuşma Sonu
Görüldü (Cum 09:26)

Yeni çipli ehliyetler uluslararası nitelikte. Ehliyetinizi çipli ehliyetle değiştirmeniz yeterli. Turing'e bir sürü para vermeye gerek yok. Bilginize

Yeni çipli ehliyetler uluslararası nitelikte. Ehliyetinizi çipli ehliyetle değiştirmeniz yeterli. Turing'e bir sürü para vermeye gerek yok. Bilginize
Bahsettiğiniz tipten yeni ehliyet nasıl birşeydir? Ben çoook evvelden aldığım sürücü belgesini OCAK ayında değiştirdim ama baktığım, incelediğim kadarı ile sürücü belgesinde Çip diye adlandırılacak bir şey göremedim ,bulamadım.
Acaba 2016 ocak ayından sonra verilen veya değiştirilen sürücü belgeleride Çip li Çipsiz diye farklı 2 türdemiveriliyor?

ilk önce çipli üretileceği şeklinde duyuruldu , sonra vazgeçildi , çipsiz olarak verilmeye başlandı. 1 sene sonra yeöiden çipli ye döndürürler se şaşırmayın.

Bu sürücü belgelerinin değişeceği konusu 2013 den bu güne kadar bir kaç türlü rivayet olarak süre gelmiş. Denmişki sürüücü belgeleri çipli olacak,ve bunu tarif ederken " YENİ SÜRÜCÜ BELGESİ" diye bir deyim kullanılımış.Hep bu deyim üstünden yazılış çizilmiş hep yeni sürücü belgesi çipli olacak diye üstüne basılmış, bu masal devam etmiş yıl gelmiş 2016 ya ama sürücü belgelerimiz hani bu hep anlatılan çipli sürücü belgesi ile değişecek durumu olmadan yani elimizde daha çiplisi ile değiştirilememiş, alıştığımız sürücü belgelerimiz varken devlet baba sürücü belgelerini en yeni sürücü belgesi ile değiştirince vede adıda yeni sürücü belgesi olunca sanki bu değişim işi ÇİP li değişimin devamı gibi zannedilmiş.Belgelerde Ç;P olduğu düşünülmüş.
Anladığım kadarı ile evvelki senelerde düşünülen ÇİP li sürücü belgesi şu an için rafa kaldırılmış.
Saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR