Balkan Turu Hakkında Sorularım (mk/al/mne/bıh/srb/rks)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sinansolmaz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,927

sinansolmaz

Yeni Üye
Yer
İstanbul
Web
500px.com
Arkadaşlar merhabalar. Eylül ayı başında bir balkan turu yapmayı planlıyorum.
Bu planımda rotamdaki ülkeler sırasıyla; MAKEDONYA, ARNAVUTLUK, KARADAĞ, BOSNA-HERSEK, SIRBİSTAN, KOSOVA şeklinde.
İlk olarak İstanbul'dan Makedonya'ya (Üsküp) uçakla geçip oradan start vermek istiyorum. Planım Üsküp'ten araç kiralamak ve bu rota için max. 14 gün ayırmak. Son olarak Kosova'dan tekrar Makedonya'ya giriş yaparak kiraladığım aracı teslim edip, havayolu ile İstanbul'a dönmeyi düşünüyorum.

Sorularımı izninizle sıralandırmak istiyorum.
1. Üsküp'e indiğimde herhangi bir kalacak yerin önceden rezervasyonunu vs. bulundurmasam bir sıkıntı yaşar mıyım? Çünkü bir yere bağlı kalmayıp spontane bir tatil istiyorum.
2. Araç kiralamak istiyorum max. iki hafta süre için. Uluslararası sürücü ehliyetimin olması şart mı? Kiralama şirketi ya da yollardaki bir polis çevirmesi için?
3. Kiraladığım Makedonya plakalı bu araçla bu ülkelere sorunsuz giriş yapabilir miyim?
4. Umuma mahsus bordo pasaporta sahibim. Yukarıda sırasıyla yazmış olduğum ülkelere sorunsuz giriş yapabilir miyim? (Hepsinin vizesiz olduğunu biliyorum, yanlışım yoksa.)
5. Yazdığım bu ülkeler arası geçişlerimde sıkıntı yaratacak bir sınır kapısı var mı? Ayrıca Dışişleri Bakanlığı'nın şöyle bir yazısına rastlamam da düşündürdü. (Yayınlanma tarihini bilmiyorum) http://www.mfa.gov.tr/makedonya-uzerinden-kosova_ya-seyahat-edecek-vatandaslarimizin-dikkatine_.tr.mfa
6. Saymış olduğum bu ülkeler kendi içinde herhangi bir tehdit veya olumsuz unsur içeren bir haldeler mi pek bilgim yok. Güven konusunda sıkıntı yaşar mıyım?

Şimdiden teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Balkan Turu Hakkında Sorularım (mk/al/mne/bıh/srb/rks)

Kiralik arac ile diğer ulkelere gidebilmeyi iyi arastirmanizi öneririm... Arac vekaletinin gideceginiz tum ulke dillerinde ve ingilizce olmasina dikkat edin ki gümrük gecişlerin de sorun yasamayin... uluslararasi ehliyeti yunan gümrük girişlerinde soruyorlar (pazarkule-ipsala), ormenio sinir kapisinda (bulgar-yunan) uluslararasi ehliyeti sormadiklarini ve hep kullandigini iddaa eden kayinpederimle gittigimizde bizi uluslararasi ehliyet yok diye geri çevirmişti yunan gümrük memuru. Karavan ile gezi yazilarinda sorulmadigini belirtenler var tamamen gümrük görevlisine kalmis birşey gibi gorulse de tatili zehir etmektense, yaptirmak daha mantikli... Seyahat sigortaniza kadar herşeyi tam yapmanizda fayda var...

tapatalk by discovery

Ynt: Balkan Turu Hakkında Sorularım (mk/al/mne/bıh/srb/rks)

İlhan Bey'in dediği gibi öncesinde kiralayacağınız firma ile görüşüp komsu ülkelere geçeğinizi belirtmelisiniz. Eğer araçlarının yurt dışında kullanılmasına olumlu bakıyorlarsa bunun için de firmadan adınıza bir yetki belgesi almasınız.
Uluslararası ehliyeti Yunanistan ve Bulgaristan soruyor başka ülkenin sorduğuna rastlamadım. Avrupa ülkelerinde araç kiraladığımda hiç kullanmadım. Ama orada şengen olduğundan gümrük geçişi yok. Risk almamak için çıkarttırabilirsiniz. :-\
Kalacak yer rezervasyonu vize için gerekiyor. Ülkeye girerken memur size de nerede kalacağınızı soracaktır. Araç kiralayıp ülkede gezeceğiniz yerlerin isimlerini söylerseniz bence bir sorun olmaz. Gümrük memurunun şüphelendiği kişiyi vize bile olsa ülkeye almama yetkisi var, şirin görünmeye çalışın.
Kotor sonrası sanırım doğrudan Bosna Hersek düşünüyorsunuz. Hırvatistan vize uyguluyor.
Kosova'ya hiç girmedim. Makedonya geçişi sorunu bilemiyorum. Sorun yaşarsanız da rotayı değiştirip biraz geri gidip tekrar Sırbistan'a geçer ve Kumonovo üzerinden Makedonya'ya girersiniz. ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR