Bakım Bilgileri, Tecrübeleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sefa55 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,153
Ynt: Bakım Bilgileri, Tecrübeleri

Ön ve arka diferansiyel yağlarını değiştirdim. Diferansiyel yağları 30.000 km'de bir değiştirilir. 80W-90 numaralı yağ koyuldu. Oto yıkama yağlama servisinde işçilik dahil 30 tl'ye yaptırdım.

Arka diferansiyel yağı değişimi.jpg

On diferansiyel yağ değişimi.jpg

Etiketler

bende 3 temmuzda trabzon daihatsu servisinde bakıma soktum aracı.buji,yağ ve hava filtresi,bujiler,difransiyel yağları,bilgisayarlı kontrol ve genel bakım vs 300tl

sefa55' Alıntı:
Denso marka bujiler yenillendi. 4 tanesi 46 tl.

Bujileri değiştirdikten sonra beyinle alakalı bir ayar falan yapıldı mı?
Ben kendim değiştirdim. Herhangi bir yere de ayar falan için gitmedim. Tabii benimki 2003 model 1,3 olduğundan sizinki gibi iridium buji değil 3 tırnaklı normal buji NGK marka.
Bu arada yakıtın çok azaldığını hissediyorum.

hakman ustam ben sanayideki ustaya yaptırdım. Beyin ile ilgili bir işlem yaptırmadım. Bujilerim iridyım buji değil. İridyum bujinin tanesi 40 tl idi ben de normal buji aldım.

Daihatsu internet sitesinde/satış sonrası/periyodik bakım bölümünde resimdeki tabloyu gördüm. Buna göre yağ değişimi her 7.500 km'de bir olmalı. Halbuki kullanma klavuzunda 15.000 km'de bir yağ değişim aralığı görünüyor. 2008 model Terios'un yağ değişim periyodu nedir?

PERÄ°YODÄ°K BAKIM T..jpg

Arkadaşlar fotoğrafta görülen yerde aracı santim santim ileri geri çok zorladım ve debriyaj balatası sıyırdı. Kendi başıma da kurtulamadım, zirvede Turkcell vericisi var. Görevli arkadaş Mitsubishi L200 ile bakıma gelmiş, 4'lü flaşörlerimi yaktım ve yardım istedim. Araçlara halat bağladık Terios'u çekti ve kurtardı. Neyse konuyu saptırmayalım, 2-3 belirti ile balatanın sıyırdığını anladım. Yokuş çıkarken hangi vites olursa olsun, gaza sonuna kadar basınca devir 5000-6000'e geliyor ama araç hızlanmak istemiyor, Vites atıp debriyajdan ayağımı sonuna kadar çekince kavrıyor, normalde pedalın yarı seviyesinde tekere güç gitmeli. Peki 2008 model Terios'ta debriyaj balata maliyeti, işçiliği kaç tl eder?

DÜTMEN DAĞI ZİRVESİ.jpg

DÜTMEN DAĞI ZİRVESİ (5).jpg

Merhaba Sefa Bey
Öncelikle geçmiş olsun diyorum. Bir arkadaşım 2 hafta önce debriyaj balatalarını değiştirdi. Servisinde daha yüksek bir maliyet çıkartıldığı için Kastamonuda bir ustaya yaptırdı. ve işçilik ve malzeme dahil 800,00 TL ye mal oldu.
İyi günler

Yarin bende izmire servise gostermeye gitcem. Merak ettigim ise, degismesi gereken parcalarin zamaninda degisip degismedigini nasil ogrenirim? Yada servis direkt soyler mi? Daha yeni aldimda heycanliyim :smiley: problemsiz binmek istiyorum :smiley:

Bahadır bey hoşgeldiniz. http://www.daihatsu.com.tr/periyodik-bakim.html adresindeki periyodik bakım tablosunu bilgisayarınıza kaydedin. Aracınızın kilometresine bakarak ihtiyaç duyduğunuz parçaları belirleyin.Sipariş listesini yedek parça bölümündeki görevliye verin parçalar 2-3 gün sonra gelir. Bazı parçalar İstanbul'dan geliyor. Servis görevlisi değişmesi gereken parçaları bilemez. Örneğin standart bujiler her 30.000 km'de, iridyum bujiler 90.000 km'de bir değiştir değiştirilir. Aracınız 60000 km'de ise standart bujileri değiştirin.
Bir de Profil/Kimlik Bilgisi bölümünden imza ve araç fotoğrafı koyarsanız aracınız hakkında daha geçerli yorumlar yaparız.

sefa55' Alıntı:
Bahadır bey hoşgeldiniz. http://www.daihatsu.com.tr/periyodik-bakim.html adresindeki periyodik bakım tablosunu bilgisayarınıza kaydedin. Aracınızın kilometresine bakarak ihtiyaç duyduğunuz parçaları belirleyin.Sipariş listesini yedek parça bölümündeki görevliye verin parçalar 2-3 gün sonra gelir. Bazı parçalar İstanbul'dan geliyor. Servis görevlisi değişmesi gereken parçaları bilemez. Örneğin standart bujiler her 30.000 km'de, iridyum bujiler 90.000 km'de bir değiştir değiştirilir. Aracınız 60000 km'de ise standart bujileri değiştirin.
Bir de Profil/Kimlik Bilgisi bölümünden imza ve araç fotoğrafı koyarsanız aracınız hakkında daha geçerli yorumlar yaparız.
İlginiz için teşekkürler.
Malesef dün izmire götürdüm. Sonuç oldukça olumsuz... Aracı iade ettim (Bu konuda çok şanslıyım, helal süt emmiş birine denk geldim :smiley:
Aracı çok sevmiştim... Şimdi ne yaparım hiç bilmiyorum. Freelander konusunda da çok istekliyim aslında. Kronik problemler duymuştum neler acaba?

Bafra yetkili servise debriyaj seti siparişi verdim. 2 gün sonra yedek parça geldi. 480 Tl ödeme yaptım. Özel bir servis de işçilik için 140 tl aldı. 65 tl'ye motor yağı, 55 Tl'ye power up nano yağlayıcı da kattım. Yaz mevsiminde almış olduğum yağ filtresi de takıldı. Bu ay Terios için yaklaşık 800 tl harcama yaptım. Ama araç kendine geldi. Aralık ayında tekrar kar maceralarına girmek istiyoruz. :smiley:

ESKÄ° BALATA.jpg

YENÄ° DEBRÄ°YAJ BALATASI KOD NUMARASI.jpg

ESKÄ° BASKI (2).jpg

eski yağ filtresi.jpg

Yeni yağ filtresi.jpg

Gittim gene terios aldim. 2009 silver at. Cok keyifli :smiley: yanliz sormak istedigim bisey var.. Aracim 38000 km de. Ve bakima sokcam. Ancak hangi yag kullanilacak? Kaputun altinda farkli biseyler yaziyor ama anlamadim? Yardimci olursaniz sevinirim. Fotografi da simdi cekip yuklicem ;-)

Iste resim. Profil resmi yukleyemedim yanliz...

20120114_155240.jpg

20120114_155050.jpg

Bahadır ustam Terios ailesine hoş geldiniz. Motor yağı konusunda hava sıcaklığı -18 dereceden düşük bölgeler(Rusya,İskandinav ülkeleri) için 5w-30 numara yağ. Hava sıcaklığı -18 ve 40 derece arası bölgeler için 10w 30, 10w 40 numara yağ tavsiye ederim. Ben 10 w 40 no yağ koydurdum yağ eksiltme vb. hiçbir olumsuzluk yok.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.