Bad Coolant Sensor Uyarısı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan miralay Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,872
Ynt: Bad Coolant Sensor Uyarısı?

buradaki asl amacımız doğru bilgileri, tecrübeleri birbirimizle paylaşarak en az hatayı yaparak birbirimizi kollamaktır, çıkarını gözetmektir, paylaşımda bulunmak ve bu işin tadını arttıracak eylemlerde bulunmaktır. belki aracınızda ki arıza 3-5 gün sonra bu sensörü değiştirerek sonuca ulaşamamış arkadaşlarımızdan birine yardımcı olacaktır. saygılar...

Etiketler

Levent bey bu sorunu ben ilk yaşamıyorum biliyosunuz nickimdende anlaşıldığı gibi daha önce suzuki sahibiydim ve suzkidede aynı sorunla karşılaştım onda cheng engien ışığı yanıyodu bu ışıgın yanmasının sebebi boğaz kelebek sensörünün arızalı olması ve bu parça tek olarak satılmıyo komple olarak almak zorundasınız fiyatıda 1680 tl cheerokede ise bu farkıl snesörlerin isimleri dahi farkıl ve bu sensörleri ayrı olarak değiştirebiliyosunuz maliyetide çok ucuz bakın ankarada aracıma komple bakım yaptırdım ve arızalı olan bütün parçalar değişti eğer ikna olmadıysanız dediğimi deneyebilirsiniz saygılar

Hocam Hiç karmaşık değil . Aslında bu araçlarda öyle çok elektronik varmış gibi görünüyor ama iş basit . Ben evde baştan yaptım arıza veren seviye sensörlerimi :D , hatta fotorğrafladım falanda konu açacaktım ama birtürlü zaman ayıramadım . Bir el atmam lazım .

Sayın hocam servisiniz söylemiş olabilir ama herkonuda olduğu gibi bu konuda da bir yanlış anlaşılma sözkonusu olabilir. Kasıtlı yanıltma gibi bir düşüncemiz yada imamız ise kesinlikle olmaz . Coolant = Soğutma Sensor=Malum :smiley: Bad = uf olmuş-bozulmuş .

Bir google araması yaparsanız çokca bilgiye ulaşabilirsiniz . Örnek bir link : http://autorepair.about.com/library/faqs/bl268g.htm

Bu linkte kırmızı Q soru . A cevabın ilk paragrafında şöyle demiş : Coolant Sensor Bad uyarısı , bozuk soğutma sıvısı seviye sensörü , bozuk VIC yada sensörden vVIC e giden hattaki bir temazsızlık yada kopuktan kaynaklanabilir diyor .

Coolant level low ve coolant sensor bad aynı sensorun yazdırdığı iki ayrı uyarıdır . Birinde çalışmadığını söylüyor diğerinde işini yapıp suyun azaldığını söylüyor . Ben şimdiye kadar hiçbiryerde sizin bahsettiğiniz yönde bir bilgiye rastlamadım . Burda ya bir yanlış anlaşılma yada bir yanlış bilgilendirme var gibi görünmekte

Herkes zaman zaman hatalı tespitlerde bulunuyor sonuçta hiçbirimiz işin ustası değiliz . Ama özellikle ve üstüne basarak bu arızanın sebebini ve çözümü kesin olarak vermek bana göre uygun değildir . En azından bildiğim kadarıyla yada bir ustaya göstermek kaydıyla dense bile daha iyi olur . Bir arkadaşımız boşuna zaman-para harcasa üzülürüz .

Benim fikrim bu yöndedir .

Barış bey burda kimseyi yanıltmak istemem ama eğer ingilizce bir kelimeyi tercüme ederseniz ne demek istediğiniz nalarsınız ben aracı servise getirmeden önce bu arızalrın türkçe anlamlarını araştırdım nasılmı googelda dil seçenekleri bölümü var orda tercüme edebilirsiniz

Coolant bad sensör : türkçe anlamı soğutucu sensör arızalı demek
coolant lewel lov ise : soğutucu seviyesi düşük demek

Verdiğim linki incelediniz mi ? Verdiğiniz bilgiye göre oradaki yanlış . Benzer başka linklerde mevcut . Zira bu ZJ nin çok bilinen arızalarından biridir .

Google çeviriciye gerek yok ingilizce bilgim iyidir .
<
Coolant bad sensör : türkçe anlamı soğutucu sensör arızalı demek -->coolant sensor taşma kabının üzerindeki seviye sensörü. Levent hocamın yazdığı gibi taşma kabı üzerinde ki sensör fişini çıakrtın bu uyarıyı alacaksınız .
coolant lewel lov ise : soğutucu seviyesi düşük demek

Bu sensörle rolantinin ne ilgisi var onu anlayamadım birtürlü . Hocam ustanızın hatalı bilgilendirme yapmış olma yada sizin yanlış anlama ihtimaliniz yok mu ?

Barış bey usta neden yanlış bilgilendirsin bana bir kastı olması lazım ayrıca dedğiniz fişi zaten ben daha önce söküp taktım ozaman bu arkadaşımızın açtığı konudaki arıza farklı

Anlaşamadık birtürlü :D Dediğim gibi yanlış anlaşılma yada ustanında tam bilmemesi gibi durumlar hep oluyor . Yoksa size kastı yoktur tabi ustanın . Ama ben bu forumdan yada okuduğum dökümanlardan yanlış bildiğim o kadar çok şey öğrendim ki anlatamam .

Yazdığımız arkadaşta yok ortalarda zaten ondaki arızayı bilemiyorum tabi . Ama Ekranınızda Coolant Sensor Bad yazıyor ve bip bip bip ötüyorsa(bazılarında bipi kesiyorlar sonradan) Yazdığım arızadır . Ben başka şeklini ne gördüm ne duydum nede okudum . ELimdeki teknik dökümanlardan da farklı bir sonuç çıkartmıyorum . Daha iyi bilen biri bana yanlışsam varsa ve öğretise sevinirim tabi ki :smiley:

Neyse artık , dediğim gibi soruyu soran arkadaşta gitmiş baksanıza ... :smiley:

Barış bey bu arızaları yarın tekrar araştırcam şuan geç oldu sabah işim bittiğimde buraya tekrar bilgi aktarcam saygılar

Görüşmek üzere ...

Bu arada baktımda soruyu soran arkadaş gitmemiş hala giriyor siteye arada , ona da ayıp etmiş olmayalım

Haklısınız biz kendisine yardımcı olmaya çalışıyoruz ama ortalarda yok

peki....
Özkan bey o fişi yarın söktüğünüzde buraya yazarsanız sevinirim. Şimdilik konuyu kapatalım...yarın tekrar konu netleşmiş olur...
aracınızda o sensör arızalıdır, değişmiştir doğrudur, o sırada su eklenir vs vs diğer sensör hatası da gitmiş olabilir serviste....

Levent bey fişi bu akşam daha yeni kontrol ettim çünkü arıza ışıgı yanıyodu ama kontrol ettiğim zaman ışık hala yanıyodu daha sonra motordan gelen bir ses kafamı karıştırdı motorun üstünde enjektör borularının altında sağ ve solda motora giren ince üç adet hava hortumu var burdan hava sesi geldiğini fark ettim ve yerine taktığımda ışıkta söndü yani biz burda ne kadar konuşursak konuşalım bu sensörler motorun herhangi bir yerinde kaçak varsa hemen yanıyo saygılar

Sizden özür dilemek isterim kusura bakmayın başlıkta belirtilen konuyla ilgili barış beyin ve levent beyin vermiş olduğı bilgi dorudur ama şunuda söylemek isterim herhalde bu araçlarda bu sensörlerin işlevleri motorun tamamında işlev görüyo görüşündeyim bir tanesi arıza yaptımı diğerleride ona paralel olarak işlev görmüyo kanaatindeyim saygılar

Etağfurullah hocam özür falan sözkonusu değil . Hepimiz yanılıyoruz zaman zaman , böyle tartışıp yardımlaşıp tartışıp bugün siz , yarın biz yeni şeyler keşfediyoruz .

Saygılar selamlar ,

aynen,,,
özür dilenicek bir durum söz konusu değil.
önemli olan paylaşım, hepimiz hergün bişiler öğreniyoruz, daha önce de dediğim gibi amaç paylaşımdır. servisler bile bi çoğumuzun bildiği şeyleri bilmeyebiliyor, tecrübeden ötesi hikayedir...
sanırım konu netleşmiş ve bağlanmıştır...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,682
Kayıtlı Üye Sayımız
166,528
Kaydolan Son Üyemiz
yusufkaptan41

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR