Ynt: Bad Coolant Sensor Uyarısı?
Hocam Hiç karmaşık değil . Aslında bu araçlarda öyle çok elektronik varmış gibi görünüyor ama iş basit . Ben evde baştan yaptım arıza veren seviye sensörlerimi
, hatta fotorğrafladım falanda konu açacaktım ama birtürlü zaman ayıramadım . Bir el atmam lazım .
Sayın hocam servisiniz söylemiş olabilir ama herkonuda olduğu gibi bu konuda da bir yanlış anlaşılma sözkonusu olabilir. Kasıtlı yanıltma gibi bir düşüncemiz yada imamız ise kesinlikle olmaz . Coolant = Soğutma Sensor=Malum
Bad = uf olmuş-bozulmuş .
Bir google araması yaparsanız çokca bilgiye ulaşabilirsiniz . Örnek bir link : http://autorepair.about.com/library/faqs/bl268g.htm
Bu linkte kırmızı Q soru . A cevabın ilk paragrafında şöyle demiş : Coolant Sensor Bad uyarısı , bozuk soğutma sıvısı seviye sensörü , bozuk VIC yada sensörden vVIC e giden hattaki bir temazsızlık yada kopuktan kaynaklanabilir diyor .
Coolant level low ve coolant sensor bad aynı sensorun yazdırdığı iki ayrı uyarıdır . Birinde çalışmadığını söylüyor diğerinde işini yapıp suyun azaldığını söylüyor . Ben şimdiye kadar hiçbiryerde sizin bahsettiğiniz yönde bir bilgiye rastlamadım . Burda ya bir yanlış anlaşılma yada bir yanlış bilgilendirme var gibi görünmekte
Herkes zaman zaman hatalı tespitlerde bulunuyor sonuçta hiçbirimiz işin ustası değiliz . Ama özellikle ve üstüne basarak bu arızanın sebebini ve çözümü kesin olarak vermek bana göre uygun değildir . En azından bildiğim kadarıyla yada bir ustaya göstermek kaydıyla dense bile daha iyi olur . Bir arkadaşımız boşuna zaman-para harcasa üzülürüz .
Benim fikrim bu yöndedir .