Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
B. K.deniz Gezimiz. Dağ-orman-dere-şelale-göl-kanyon-longöz-fiyord-mağara Fotoları
Ynt: B. K.deniz Gezimiz. Dağ-orman-dere-şelale-göl-kanyon-longöz-fiyord-mağara Fotoları
Otel'den ayrılıp Cide çarşını doğru giderken onlarca eserinin yanında özellikle Hababam Sınıfı ile tanınan şair-yazar-Rıfat Ilgaz'a ait müze yapılmış evi gördük. Rıfat Ilgaz'ın Cide'li olduğunu bilmiyorduk. Durup müzeyi gezdik.
Ynt: B. K.deniz Gezimiz. Dağ-orman-dere-şelale-göl-kanyon-longöz-fiyord-mağara Fotoları
Cide'den ayrılıp Amasya istikametine doğru yola çıktık. Ön araştırmalarımda Cide yakınlarında, Gideros Koyu diye görülmesi gereken bir yer olduğunu öğrenmiştik. Yolumuzun üzerinde bulduk ve saptık. Güzel ama bence görülmesede olur bir koy (Belki bundan çok güzel koyları gördüğümden pek etkilenmedim). Suyun içindeki taşların, yosunların fotoğraflarını çekmek hoşuma gitti. Sahibinden izin alıp, dalından dut ve kiraz yedik.
Tekkeönü köyü. Bu noktaya kadar 2010 yılında yaptığım gezide geldiğimden, bu sefer içeriye girmedim. Fotolar 2010 yılı gezisindendir.
Tekkeönü köyüne gelmekle, Batı Karadeniz'in tamanını da eksiksiz gezmiş oldum.
Dolayısı ile en kuzeydoğu'da Hopa'dan, en kuzeybatı'da İğneada'ya, İğneada'dan en güneybatı'da Datça-Knidos'a, Knidos'tan en güneydoğu'da Hatay-Samandağı'na kadar ve Marmara sahillerinin tamamı olmak üzere ülkemizin tüm sahillerini neredeyse koy koy gezme işini tamaladım.
2010 yılında'da gezdiğimiz Amasra'ya gelince, daha önce gördüğümüz için bu sefer uğramadan geçtiğimiz Tekkeönü, Kurucaşile, Çakraz gibi atlamadık. Uğradık, dolaştık, balığımızı ve Amasra'nın meşhur salatasını yedik.
Şehri biraz dolaştıktan sonra, esas gezmeyi geceye bırakıp (zira gündüz herkes denizde ve o günlerde fındık festivali olduğundan çarşıyı gezmek esas gece güzel ), Fakıllı mağarasını gezmeye gittik. Mağara güzeldi.
Gece tekrar çarşıya çıktık. Fındık festivali kapsamında Haluk Levent konseri varmış. Konser gerçekten güzeldi. Haluk Levent'i 2011 yılındaki İğneada gezimizde, kaldığımız otelde de izlemiştim. Daha önce pek dinlediğim bir sanatçı değildi ama sahne performansı mükemmelmiş.
Akçakoca sanki Karadeniz'in Marmaris'i, Side'si, Kemer'i. Görmeyenlere tavsiye ederim. Çok nezih ve eğlenceli bir şehir. Gece maalesef fazla fotoğraf çekemedim.