Az Yakandan Az, Çok Yakandan Çok Vergi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TezMertek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,038
Ynt: Az Yakandan Az, Çok Yakandan Çok Vergi

dturan' Alıntı:
Zorunluluk olmayacağı belli ancak dayatma olacağı kesin. Vergiler artacak sigortalar artacak muayaneler zorlaşacak.Buna kim ne kadar dayanacak??? sonuçta yılda 5000-10000 km yol yapan aracımızla 50.000 km yol yapan araçtan daha fazla bedel ödeyeceğiz."Dolaylı yolla trafikten çekme" kısmı bu şekilde olacak bence.

Ben de ayni fikirdeyim.

Etiketler

Vergiler artacak sigortalar artacak muayaneler zorlaşacak.

Bence burada sadece sigortacılardan kaynaklanan bir problem var. Bu aralar bütçelerini denkleştiremedikleri için zam yapmak için bahane arıyorlar.
Eski araçları piyasada görmek istemeyenler de onlar, ama onların da dertleri bizim kullandığımız türden araçlar değil. Mesela hayatında kasko yaptırmamış adam aracını satamayınca sigortacıya gidiyor kasko yap buna diyor, sigortacı yapacak kadar saf çıkarsa aracı biryerlerden yuvarlayıp kaza yaptı pert diyor. Ya da 1980 model bir külüstür düşün zar zor yürüyor zaten ama zorunlu trafik sigortası var sigortacı bunu sigortalayıp riskini almak zorunda kalıyor. Yani dertleri 30 yaşına gelse bile sıfırı aşırı pahalı olduğu için sahipleri tarafından iyi bakılmaya devam edilen araçlar değil.

sakyuz' Alıntı:
Bence burada sadece sigortacılardan kaynaklanan bir problem var. Bu aralar bütçelerini denkleştiremedikleri için zam yapmak için bahane arıyorlar.
Eski araçları piyasada görmek istemeyenler de onlar, ama onların da dertleri bizim kullandığımız türden araçlar değil. Mesela hayatında kasko yaptırmamış adam aracını satamayınca sigortacıya gidiyor kasko yap buna diyor, sigortacı yapacak kadar saf çıkarsa aracı biryerlerden yuvarlayıp kaza yaptı pert diyor. Ya da 1980 model bir külüstür düşün zar zor yürüyor zaten ama zorunlu trafik sigortası var sigortacı bunu sigortalayıp riskini almak zorunda kalıyor. Yani dertleri 30 yaşına gelse bile sıfırı aşırı pahalı olduğu için sahipleri tarafından iyi bakılmaya devam edilen araçlar değil.
söylediklerinize tamamen katılıyorum.
ortada zarar eden sigorta şirketleri var ve bu zamlar bu yüzden tamam ancak bunun böyle olacağı 3-5 sene önce değişen trafik kanunundan belliydi. adam alkollüyken kaza yaptı ertesi gün şuna çarptım diye arkadaşıyla beraber beyan yazdı. 300 tl sigorta ödedi 5.000 tl hasar aldı.

Bunun daha organize hale getirilmesi gerekmezmiydi? yani kaza yapan kişinin ehliyet numarası hayat boyu o numarayla devam edecek bir risk haritası oluşturulamazmı? Bu adam bu kadar kaza yapmış hasar almış, karşılığında bu kadar prim ödemek zorunda. İşin araç kısmına gelirsek o da aynı şekilde olabilir. Kiralık araç mantığında düzenlenecek trafik sigorta ve kasko poliçeleri. Araca poliçe düzenlenirken aracı kullanacak kişi bilgilerine göre hesaplanan bir poliçe sistemi. 34 ......55 plakalı aracı bu adam ve eşi kullanabilir bu kişilerin risk analizine göre poliçe hesaplanır. 3. kişiler tarafından oluşacak hasarlar kapsam dışıdır gibi. kimse kimsenin aracını kullanmaz sadece kendi bildiği emin olduğu aracı kullanır. çook konuştum kusura bakmayın. :smiley:

Sonuç olarak benim ortağım senede 15 kere kaza yapıp (abartmıyorum) 2 araç pert ederken, 18 senelik şöförlük hayatımda hiç kaza yapmadığım halde aynı primi neden ödüyorum.? Hemde 87 model defender a 2012 model araçlardan daha iyi bakım yaptığım halde.

Arkadaşlar, asıl problem devletimizin aciz kaldığı konularda, cezayı vatandaşa çektirmesi!!

Yapılan düzenleme ile, maddi hasarlı kazalarda trafik polisi çağrılmadan kişiler kendi aralarında rapor tutacaklar ve bilirkişi onayı ile araçlar tamir edilecek dendi. Bazı ahlaksız insanlar bu kararı suistimal etti. Sonucunda, sigorta şirketleri zarar etmeye başladı ve geçmiş tüm zararları da vatandaştan tahsil edecek şekilde yeni bir düzenleme yaptılar.
Tıpkı, kaçak elektriklerin hepimizden tahsil edildiği gibi..

Benim devletim rahatı sever. Denetlemeyi sevmez.. Kayıp olan paraları herkese paylaştırıp, muhasebeyi tutturdular mı, işlem tamamalanmış demektir. Maalesef devletimizin kültürü bu şekilde oluşmuş. Sosyal adalet, muhasebe kayıtlarından her zaman sonra gelir. Tıpkı, şehit olan bazı askerlerimizin ailelerinden, gazetelere haber olabilen bir takım maddi zimmet taleplerinde bulunulabildiği gibi..

Bence, kanun değiştireceğimize, biraz da kültürümüzü değiştirsek daha iyi olacak..

Yapılan düzenleme ile, maddi hasarlı kazalarda trafik polisi çağrılmadan kişiler kendi aralarında rapor tutacaklar ve bilirkişi onayı ile araçlar tamir edilecek dendi. Bazı ahlaksız insanlar bu kararı suistimal etti. Sonucunda, sigorta şirketleri zarar etmeye başladı ve geçmiş tüm zararları da vatandaştan tahsil edecek şekilde yeni bir düzenleme yaptılar.

Bir laf vardır, "denetleyemeyeceğin kuralı koyma" der, ya da böyle birşey. Boşuna kağıt israfı olur çünkü :D

hayır çevre kirliliği için aldıkları vergiyi çevre için kullansalar yine helali hoş olsun diyeceğim. altı üstü riyakarlık. :mad:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri