Ayvaini Mağarası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alp rıza şimşek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,731

alp rıza şimşek

impossible is nothing!!!
Yer
eskişehir
merhaba arkadaşlar geçtiğimiz haftasonu bursa karacabey mevkiğinde bulunan ayvaini mağarasını anadosk kulubünden 9 kişi olarak geçtik.yaklaşık 5.5 km olan ayvaini mağarası türkiyenin 2. büyük mağarası konumdadır.ekip liderimiz hüseyin dönmezoğlu eşliğinde cumartesi akşam 6:30 da emniyet sistemiyle yaklaşık 15 metre girişe iniş yaparak faaliyetimize başladık.çok heyecanlı ve maceralı bir şekilde gece yarısı saat 02:00 sularında mağaradan çıkş yaptık liderimiz dışında kalan 8 kişinin ilk mağara deneyimiydi ve herkes mest olmuştu.en kısa zamanda ayvaini mağarası faaliyetinin detaylı raporunu ve fotoğraflarını koyucam herkese en azından 1 kerede olsa ayvaini mağarasını baştan başa geçmesini tavsiye ederim:smiley:

saygılar...

Etiketler

Ynt: Ayvaini Mağarası

Biz de iki sene önce Dupnisa'dan çok etkilenmiş ve çok istemiştik Ayvaini'ni, ama bir türlü organize olamadık, sonra da mağara suları müsait olmadı filan, kaldı gitti.. Çok kıskandım şimdi :smiley: Neyse fotoları koyun da onlarla avunalım, teşekkürler şimdiden paylaşım için..

alp rıza şimşek' Alıntı:
merhaba arkadaşlar geçtiğimiz haftasonu bursa karacabey mevkiğinde bulunan ayvaini mağarasını anadosk kulubünden 9 kişi olarak geçtik.yaklaşık 5.5 km olan ayvaini mağarası türkiyenin 2. büyük mağarası konumdadır.ekip liderimiz hüseyin dönmezoğlu eşliğinde cumartesi akşam 6:30 da emniyet sistemiyle yaklaşık 15 metre girişe iniş yaparak faaliyetimize başladık.çok heyecanlı ve maceralı bir şekilde gece yarısı saat 02:00 sularında mağaradan çıkş yaptık liderimiz dışında kalan 8 kişinin ilk mağara deneyimiydi ve herkes mest olmuştu.en kısa zamanda ayvaini mağarası faaliyetinin detaylı raporunu ve fotoğraflarını koyucam herkese en azından 1 kerede olsa ayvaini mağarasını baştan başa geçmesini tavsiye ederim:smiley:

saygılar...

Demek içeridekiler sizlerdiniz:smiley: can'dı sanırım dışardaki arkadaşın ismi. Tanıştık kendisiyle. Biz pek bir ev haliyle ulaştık mağaranın girişine kadar. görüntü mükemmel doğrusu. Fotoğrafları gönderme fırsatı bulursam, ayvaköy'ün biraz aşağısında uluabat gölünden günbatımı manzarasının nasıl olduğunu görmenizi sağlamak istiyorum:smiley:

kamptaki arkadaşımız cem di:p fotoğrafları sabırsıklıkla bekliyorum ve mağaranın çıkışı yani sizin geldiğiniz yer gerçekten bir doğa harikası

Faaliyet Raporu

Faaliyet Raporu İçin

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=5473.msg23112#msg23112

KanyaK' Alıntı:
Demek içeridekiler sizlerdiniz:smiley: can'dı sanırım dışardaki arkadaşın ismi. Tanıştık kendisiyle. Biz pek bir ev haliyle ulaştık mağaranın girişine kadar. görüntü mükemmel doğrusu. Fotoğrafları gönderme fırsatı bulursam, ayvaköy'ün biraz aşağısında uluabat gölünden günbatımı manzarasının nasıl olduğunu görmenizi sağlamak istiyorum:smiley:

merabalar ben cem mağrada karşılaştığınız arkadaş; Benim de fotoğrafımı çekmiştiniz diğer fotoğraflarla birlikte dört gözle bekliyorum... :smiley:

NoRiskNoFun' Alıntı:
Biz de iki sene önce Dupnisa'dan çok etkilenmiş ve çok istemiştik Ayvaini'ni, ama bir türlü organize olamadık, sonra da mağara suları müsait olmadı filan, kaldı gitti.. Çok kıskandım şimdi :smiley: Neyse fotoları koyun da onlarla avunalım, teşekkürler şimdiden paylaşım için..

ben özgür ayvaininde geçiş yapan 9 kişilik ekipteydim.Ayvaini ni herkese tavsiye ediyorum kesinlikle gidilip görülmesi gereken bi yer girişteki 15 metrelik kaya inişi dışında zor bi kısmı yok(yanlızca su seviyesi az olduğunda, çünkü su seviyesinde artış olduğunda sifon denen bir bölge oluşuyor yaklaşık 3 metre suyun altından dalarak geçmek gerekiyor) yanlız bikaç tavsiyem var kesinlikle iyi botlarla geçiş yapın patlarsa bizim gibi 300 metre kadar 2 3 derecelik suda yüzmek zorunda kalabilirsiniz:smiley:) kaya inişinde de emniyet sistemlerine hakim biri muhakkak lazım. Dupnisa ya bizde gitmek istiyoruz yaptığınız faaliyetin raporu veya resimlerine ulaşabilirmiyim ? Dupnisa hakkında bilgiye nerden ulaşabilirim? şimdiden teşekkürler

Dupnisa'yı bir şirket etkinliği olarak iki sene evvel ziyaret etmiştik: PATİKA tur ve Boğaziçi Üniversitesi Mağaracılık Klübü'nden arkadaşlar organizasyon ve rehberlik yapmıştı. Yaklaşık 3 hafta süren bir dağcılık mağaracılık temel eğitimi sonrası bir haftasonu Demirköy yoluyla Dupnisa'ya ulaştık. Birinci gün gittik çadırları kurduk yerleştik dalga geçtik. Akşamüstüne doğru ilk grup mağaraya girdi, 4 saat kadar kalıp çıktı. Hesapta biz ertesi günü girecektik ama gündüz ortalık o kadar güzeldi ki gün ışığını harcamaktansa gecenin karanlığını mağarada geçirmek daha iyidir deyip akşam 9 gibi giriş yaptık. Dupnisa'nın sürekli halka açık kuru mağara kısmı var, bir de asma kilitli demir kapılı, yarasalar rahatsız olmasın diye koruma altında olan ıslak mağara kısmı (ki burada bile girişe beton dökebilmiş yurdum insanı). Gerekli izni ve anahtarı alıp yürüyüşe başladık. Yer yer ciddi şekilde daralan, yer yer oldukça genişleyen, sanırım 1800-1900 metre civarinda bir yarık boyunca çoğu yerde dize kadar buzzzz gibi suda ilerleniyor, ama çizmelerin içinde ayaklar ilk anlarda kırılacak gibi hissedilse de bir süre sonra alışılıyor. Alışılamayan kısım, ortalarda bir yerde 120-130 cm derinlikte 15 metre kadar bir bölge, ki mağaracı arkadaşlar buranın adını "testis çatlatan" (anlayan anladı ;D ) koymuşlar.. Neyse, içerdeki oluşumlar muhteşem ancak maalesef çok az sayıda yarasa kalmış.. Sona doğru, az bir kısım zorlu ve de kaygan serbest tırmanış sonrasında oldukça büyük bir galeriye çıktık, bunun sağını takip ederek de, ulaştığımız son noktaya geldik, buradaki odalar, sarkıt ve dikitler de nefisti. Molamızı verip dönüşe geçtik. Sanırım saat 1 civarı mağaradan çıkmıştık. Kimse fotoğraf makinasını içeri sokmaya cesaret edemediği için içerden görüntümüz yok maalesef. Ama gerçekten inanılmazdı, ben bugüne kadar kitaplarda belgesellerde gördüğüm ortamlarda bulunabileceğimi aklıma bile getirmezdim.. Herkese tavsiye ederim, çok ayrıcalıklı ve şanslı hissediyor insan kendisini, düşünsenize yerin iki km içindesiniz, çok az insanın kendi gözleriyle gördüğü şeyleri görüyorsunuz vs vs..

Dışardan fotolar vardı, ha bir de kuru mağaradan, bulmaya ve eklemeye çalışacağım ;)

merhaba millet ben yeni üye oldum gruba .. ayvaini mağarasını bende geçtim.. erdem o indiğin yerden ben çıktım hemde sabahın 5 'inde 6 kişilik yorgun bir ekiple nasıl zor oldu anlatamam :smiley: .. sanıyorum bu sene içinde scuba yapmak için tekrar gideceğiz trekist grubu olarak.. yani mağara dalışlarına ısınmak adına..
www.trekist.com

orkunuzel' Alıntı:
merhaba millet ben yeni üye oldum gruba .. ayvaini mağarasını bende geçtim.. erdem o indiğin yerden ben çıktım hemde sabahın 5 'inde 6 kişilik yorgun bir ekiple nasıl zor oldu anlatamam :smiley: .. sanıyorum bu sene içinde scuba yapmak için tekrar gideceğiz trekist grubu olarak.. yani mağara dalışlarına ısınmak adına..
www.trekist.com

Vay orkun abi sonunda gelebildin mekana Hoşgeldin abii

alp rıza şimşek' Alıntı:

saygılar...

merhabalar.
ayvaini mağarası 4866m uzunluğuyla türkiyenin 5. en uzun mağarasıdır.
türkiyenin en köklü mağaracılık kulüplerinden olan bümak'ın sitesindeki mağara uzunluk ve derinlik sıralamaları aşağıdaki linktedir.

birlikte emniyetli ve keyifli faaliyetler yapma dileklerimle..

http://www.bumak.boun.edu.tr/sayfa.php?bolum=raporlar&yazi=turkiyeuzunluksiralamasi
http://www.bumak.boun.edu.tr/sayfa.php?bolum=raporlar&yazi=turkiyederinliksiralamasi

yaho
esmad

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR