Aydınlatma için Tavsiyeleriniz Nelerdir? (El Feneri ve Kafa Lambası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan giray2000 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 92
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 99,239
Ynt: Aydınlatma için Tavsiyeleriniz Nelerdir? (El Feneri ve Kafa Lambası)

aslında dandik bi kafa fenerim var ama çok pil harcayıp kötü ışık veriyo. el feneri olarak osram kullanıyorum 1w gücünde ama lümen değerini bilmiyorum..

A748660E377F478C8F936FF2CDE247F2.jpg

Etiketler

korbaba' Alıntı:
Ben de Lucido ve Petzl kafa fenerlerinden sıkılıp Fenix LD20 R5 aldım. Kampta bile artık Fenix'i kullanıyorum.
Aksesuarlarını da almanızı tavsiye ederim, çok faydalı çünkü.

Body clip sayesinde şapkama takıp kafa feneri gibi, dilersem de difuseri takıp masaya dikey şeklinde koyarak mum gibi
ya da bir yere asarak tavan aydınlatması gibi kullanıyorum ;D

En baba tarafı pil zayıflasa bile içindedeki elektronik devre sayesinde ışık şiddetini sabit tutmasıdır. Pilin zayıfladığını
anlayamıyorsunuz. Pil bittiğinde otomatik olarak en düşük lümen moduna geçiyor ve pilin artık değişmesi gerektiğini anlıyoruz.

2 edet şarjlı AA pil kullanabiliyor olmak da bir avantaj çünkü her yerde bulabiliyorsunuz. Dayanımı çok iyi ve çok parlak
bir el feneri. Kör edici özelliğinden dolayı çocuklardan kesinlikle uzak tutmak gerek bu da kötü bir yanı :D

Merhaba
Fener güzel nerede kaça bulabilirz
selamlar

Merhaba,

Ocak ayında siparişini abd'den sipariş yapan bir aracıya sipariş ettim. Ucuz olduğu için sipariş ebay.com dan yapıldı,
fener + aksesuar kiti 55$ idi. Getirtmesi, komisyon vs. 96$ tuttu, elden teslim aldım.

Benim getirttiğim R5 modeli (yeni ledli), bunların R4 leri bile TR'de daha pahalıya satılıyor.

hepsiburada.com da fenix çeşitleri var :smiley:
http://www.hepsiburada.com/Liste/fenix-ld-20-r4-kit-diffuser-tip-traffik-wand-red-filter-ve-diffuser-lens-den-olusan-paket-hediy/ProductDetails.aspx?productId=outfenix74239&categoryId=352798

belekbeach' Alıntı:
hepsiburada.com da fenix çeşitleri var :smiley:
http://www.hepsiburada.com/Liste/fenix-ld-20-r4-kit-diffuser-tip-traffik-wand-red-filter-ve-diffuser-lens-den-olusan-paket-hediy/ProductDetails.aspx?productId=outfenix74239&categoryId=352798

Var ama bu eskisi yani R4 modeli. Ellerinde bu kalmış ve satmaya çalışıyorlar doğal olarak. Amazon.com da bile hala R4'ler satılıyor. Ben en son modelini yani R5'i almak için ebay'den sipariş etmiştim.

korbaba' Alıntı:
Merhaba,

Ocak ayında siparişini abd'den sipariş yapan bir aracıya sipariş ettim. Ucuz olduğu için sipariş ebay.com dan yapıldı,
fener + aksesuar kiti 55$ idi. Getirtmesi, komisyon vs. 96$ tuttu, elden teslim aldım.

Benim getirttiğim R5 modeli (yeni ledli), bunların R4 leri bile TR'de daha pahalıya satılıyor.

Merhaba
Fiyat iyimiş
Bu linke fenerlerin testi yapılmış
http://www.uer.ca/forum_showthread_archive.asp?threadid=80213

arkadaşlar fenix markayı el fenerinde tavsiye ederim çok kaliteli ve saglam fenix pd31 kullanıyorum o boyuta o güç mükemmel bence her cepte olmalı diye düşünüyorum.

http://www.dealextreme.com/p/ultrafire-cree-c3-flashlight-with-2xaa-extension-tube-bundle-4452
Fenix'e verilen paraya acırım. Bu fener parasına göre çok iyi iş görüyor. Tavsiye ederim. Böyle şeyleri mecbur kalmadıkça Türkiye'den almayın. Her arıza kullanıcı hatası olacak. Oysa Dealextreme sizin "bozuldu" sözünüze itimat ediyor ve onbin kilometre öteden yenisini yolluyor. Birilerinin utanması gerek...

Kafa lambası olarak Edelrid'in bir modelini almıştım ama pek memnun değilim. Gerçekten karanlık olmayan ortamlarda beni tatmin edecek bir performans sergilemiyor:

5726286596_6b7d3d7722_z.jpg

Maddi imkanı olanlara ise tabi ki Surefire'dan başka bir şey önerilemez. Her modeli olağanüstü. Teknolojinin ulaştığı son nokta:

3869951665_c6f17a4454_z.jpg

DX ten onlarca urun aldim. bunlarin icinde ultrafire el fenerleri de vardi. fiyatina gore fena sayilmayacak urunler ancak kaliteli mi derseniz kesinlikle degil. cunku aldigim 3 tane fenerin ikisinin butonlari ariza yapti. kaplama malzemesi dandik oldugu icin isiyi iyi yaymiyorlar.bu siteden Sanyonun Eneloop pillerini de aldim.fakat bekledigim kalite yine cikmadi.ebayden Powerex AA pilleri alip deneyince sanyolara bosuna paraverdigimi anladim.
ultrafire lar bosa cikinca Fenixin kendi sitesinden PD5(p5D de olabilir) Premium aldim. 55$ civarindaydi yanilmiyorsam. urun china mali.diffuser ile birlikte gayet iyi sayilabilecek bir el feneriydi.fakat buna babam el koydu.
4-5 ay once tekrar fenix alacaktim ama yurtdisi yorumlara bakarak Inova T5 aldim. urun USA de uretiliyor. cok saglam 200 lumen gucunde 3XCR123 pil kullaniyor. bunun da diffuserini alicam. evladiyelik bir fener diyebilirim.
bu arada el fenerine ek bir kafa lambasinin mutlaka olmasi gerektigini dusunuyorum.
yariyolda kalmak istemiyorsaniz DX ten uzak durun ya da DX teki yorumlara bakip ona gore urun alin.bu siteden sarj aleti de aldim.(biri AA icin digeri CR123 ler icin) inanmazsiniz 2 si de arizalandi. eger sarz aleti alacaksaniz MAHA dan vazgecmeyin.
saygilar...

hocam fenix'e verilen paraya acıyosunda surefire (nıtrolon) 80tl,ışık şiddeti ( 65 lumen ) fikrine saygı duyuyorum ama; fenix e20(109 lumen)75 tl , e10(55lumen)50 tl,ld15(117lumen) 90tl,e21(150lumen)75tl,ld01(85lumen)87tl,l1t(98lumen)87tl,l0d q4(75lumen) 95tl,l2t(152lumen)90tl,toplam sekiz farklı model dahagüçlü ve daha uygun fiyatlı tabi bu benim görüşüm senin fikrine saygı duyuyorum

bim e geçen hafta gelen 5 liralık fenerlerden alan varmı.3 fonksiyonlu güçlü,tasarruf ve flaşör ayrıca zoom özelliği var ;D

f1hakkinen' Alıntı:
DX ten onlarca urun aldim. bunlarin icinde ultrafire el fenerleri de vardi. fiyatina gore fena sayilmayacak urunler ancak kaliteli mi derseniz kesinlikle degil. cunku aldigim 3 tane fenerin ikisinin butonlari ariza yapti. kaplama malzemesi dandik oldugu icin isiyi iyi yaymiyorlar.bu siteden Sanyonun Eneloop pillerini de aldim.fakat bekledigim kalite yine cikmadi.ebayden Powerex AA pilleri alip deneyince sanyolara bosuna paraverdigimi anladim.
DX'teki Eneloop'lar sahtedir, almayın! Yorumları ve vidyoları dikkatle incelemek lazım. Aynı malı gittigidiyor'da veya çarşı esnafında da bulabilirsiniz, ama oralarda garanti sıfırdır. Yukarıda bir arkadaş Türkiye'den alın demiş, ben biraz da onun için söyledim.

Led fener o kadar basit bir alet ki, 50, 100 dolar gibi paraları hakettiğini düşünmüyorum. 3.7 voltluk bir pil ve 5mm'lik bir ledle oldukça güçlü ve tasarruflu bir ışık elde ediyorsunuz. Maliyeti de sıfıra yakın. Adi Çin işi ile sırf meraklısı için üretilen pahalılar arasında makul bir denge olmalı. Ultrafire fener bu dengeye daha yakın.

Kimse Led Lenser'dan bahsetmemiş. Led Lenser diğer fenerlere göre pahalıdır. Ancak çok ama çok daha iyidir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR