Aydın - Söke'li Dağcı Özel PAK Vefat Etti.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TezMertek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,827

TezMertek

Zirve
Yer
İzmir
Dün tırmanış yaparken düşen ve ağır yaralı halde Söke Devlet hastanesi'ne kaldırılan Dağcı Özel Pak hayatını kaybetti.

Sökeli erkek kuaförü Özel Pak Pazar günü Kuşadası'na bağlı Kirazlı Köyü yakınlarında gerçekleştirdiği kaya tırmanışında zirveye çok kısa bir mesafe kala 12 metrelik yükseklikten düşmüş, birlikte tırmanış yaptığı arkadaşları Hümeyra Yıkılmaz ve Fahri Küba'nın yaptığı ilk müdahaleden sonra ambulansla hastaneye kaldırılmıştı. Vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar oluşan ve beyin kanaması geçirdiği belirtilen Özel Pak ameliyata alınmıştı. Söke'nin sevilen esnaflarından amatör dağcı Özel Pak'ın öğlen saatlerinde hayatını kaybettiği öğrenildi.

"AMACI DOĞAYI VE DAĞCILIĞI SEVDİRMEKTİ"

Yıllardır Söke'de dağcılık ve doğayı Sökelilere sevdirebilmek için çaba sarf eden erkek kuaförü Özel Pak'ın dağcılık serüveni 20 yıl öncesine dayanıyor. Hobi olarak bireysel başlattığı doğa yürüyüşü ve trekking'in yaygınlaşmasında öncü isimlerden biri olan Özel Pak geçtiğimiz aylarda Zirve Dağcılık Söke Temsilciliğine getirildi. Zirve Dağcılık Kulübü Temsilciliği ile Söke'de dağcılık ve doğa yürüyüşü severlerin sayısını her geçen gün arttırmayı başaran Özel Pak 3-4 yıl önce kaya tırmanışlarına başlamıştı.

[attachment=1]

Özel PAK.jpg

Etiketler
Ynt: Aydın - Söke'li Dağcı Özel PAK Vefat Etti.

Acı sonsuz; ben de oradaydım, sevgili arkadaşımın, ağabeyimin son anlarına tanıklık ettim, çabalarımız onu hayata döndürmeye yetmedi. Beş dakika içinde gülüşüp eğlenirken birden acı içinde kaldık; bugün öğlen de son darbeyi aldık. Tek diyebileceğimiz artık allah rahmet eylesin......

Çok üzücü bir durum. Kendisiyle tanışma fırsatı bulamasm da hep ismini duyduğum bir beyefendiydi. Allahtan rahmet, acılı ailesine başsağlığı dilerim...

Allah rahmet eylesin. Yakınlarına sabır diliyorum.

Özel abimle birçok faaliyette beraberdik ve 3 nisanda bir kamp planı için hazırlıklar yapıyorduk ama ne yazıkki bu acı haberi aldık bugün öğlen namazından sonra sonkez vedalaşacaz Özel abimizle, adı gibi özel bir insandı ve birçok kişiyi doğayla kaynaştırmıştı iyi bir grup lideri ve herşeyden önce çok iyi bir insandı onu çok özleyeceğiz.........

Başınız ve Doğa Severler olarak Başımız sağolsun Salih.

Kendisine Allah'tan rahmet...
Yakınlarınada sabır diliyorum...

Mekanı cennet olsun Özel hocamızın. Tüm sevenlerinin başı sağolsun.

Çok üzücü bir haber. Kendisine Allah'tan rahmet, sevenliğine başsağlığı dilerim.

hepinize teşekkür ederim dün aydın-söke-kuşadası-izmir ve çevre il/ilçelerden kalabalık bir doğasever topluluğu olarak yakınlarıyla birlikte son kez vedalaştık Özel abimizle hepimiz için çok zordu ama elden gelen birşey yoktu allahtan ailesine sabır dilerim

Ailesine ve arkadaşlarına başsağlığı ve sabır diliyorum.. Ölüm, her zaman hoş birşey dağil ama hele böyle çok da zamansız olunca...

Cavid Sezen

Ynt: Aydın - Söke'li Dağcı Özel PAK Vefat Etti. (Kaza Raporu )

Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü
Genel Başkanı
Orhan KOZAN'ın e-postasını ve Kaza Raporunu ilginize sunuyorum.

Merhaba Arkadaslar,

Bildiginiz gibi Zirve Dagcilik ve Doga Sporlari Kulubu Soke Ilce Temsilcimiz Ozel Pak 21 Mart 2010 Pazar aksam saatlerinde Kusadasi Kirazli Kaya bolgesinde Spor Tirmanis rota acma calismalari yaparken kaza gecirmis ve akabinde yapilan mudahalelere ve ameliyata ragmen kurtarilamamis ve hakkin rahmetine kavusmustur.

Ozel Pak 23 Mart Sali gunu oglen namazina müteakip, sevecen, iyiliksever ve mutevazi kimligi ile gonullerinde taht kurdugu Soke' lilerinde genis katilim ve ilgi gosterdigi bir toren ile ebedi istirahatgahina defnedilmistir.

Merhuma Cenab-i Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine , arkadaslarina ve tum Dagcilik camiasina tekrar bassagligi diliyoruz.

Asagida, olay aninda birlikte olan ve tirmanis partneri Humeyra Yikilmaz'in Kaza Raporu yer almaktadir. Olay sonrasinda kaza mahalline giderek Humeyra ve Fahri Kuba'dan kaza yerinde de bilgi alinmis ve kaza yerinin fotolari cekilmis asagidaki linke eklenmistir.

Kaza yerinde yapilan inceleme ve sahitlerin anlatimlarina dayanarak, spor tirmanista tecrubeli olan sevgili arkadasimizin ozguven fazlaligi ve asiri guven duygusu ile emniyetsiz hareket etmesinin, yorgunluk ile birleserek kazaya yol actigi sonucuna varilmistir.

Kaza sonrasinda arayan, mail ve mesaj ile ulasan, cenazeye celenk gonderen Dagcilik camiasinin degerli fertlerine, Dagcilik Kuluplerine, TDF yetkililerine, Soke Devlet Hastanesi Bashekimi Kasim Cetin basta olmak uzere Hastane personeline, Soke halkina ve tum dostlarimiza acili gunumuzde yanimizda olduklari icin tesekkur ediyoruz.

Orhan KOZAN
Zirve Dagcilik ve Doga Sporlari Kulubu
Genel Baskani
www.zirvedagcilik.org

Kaza Yeri Fotoğrafları bu linkte bulunmaktadır.
http://picasaweb.google.com.tr/orhankozan/Ozel#

Kaza Raporu :

KAZA RAPORU

21 Mart 2010 Pazar sabahi saat 09.40’da, Yaylakoy’de Ozel PAK , Fahri KUBA ve ben (Humeyra YIKILMAZ) kaya tirmanis rotalari acmak uzere bulustuk. 7km sonra Kirazli-Degirmendere Merdivenkaya Mevkiine ulastik. Jenerator, matkap ve teknik malzemeleri tasidiktan sonra rotalara girdik.

Ben emniyete gectim, Ozel PAK Gulbahcesi rotasindan tirmanarak kayalarin uzerine ulasti. Yeni acmayi planladigimiz rotanin uzerine gelerek saglam bir babadan emniyet aldi. Ben de o tarafa gidip tekrar emniyete girdim. Bu rotayi boltladiktan sonra ayni rotayi tirmanarak tekrar kayanin uzerine cikti. Biraz sag taraftan ikinci rotayi acmak uzere bir babadan emniyet aldi ve boltlamaya basladi. Bu sirada 6-7 kisi tirmanis yapmak icin geldi. Ozel PAK calismamizi yarida kesip gelenlerle ilgilenmek uzere indi. Sol tarafta bulunan, daha onceden actigimiz ve tirmandigimiz rotalara gidip , arkadaslarimizi tirmandirdik. Saat 15.30 ‘da bu kisiler gittiler ve Soke’den dort arkadasimiz geldi. Onlarla yemek yedik ve tekrar calismamiza donduk.

Fahri Kuba actigimiz rotalarin altindaki diken ve caliliklari temizleyip bize yardimci oluyordu, diger dort arkadas da ilk rotalarda tirmaniyorlardi. Ben tekrar emniyete girdim Ozel PAK son actigimiz rotadan tirmanip yarim kalan rotaya girdi ve tamamladik. Saat 17.10 olmustu, hemen solunda bir rota daha acmayi istedi. Son actigimiz rotadan tirmanmayi denedi ama fazla yukselemeden indi. Kaya blogunun arkasindan yuruyerek kayanin ustune cikmasi gerekiyordu onda da vakit kaybi olacagini dusundu ve;
‘’su sag taraftan kestirmeden cikayim, sen emniyette kal, biraz otur dinlen, yukarida hemen emniyete girecegim’’dedi.

Bunlari soylerken bir taraftan da belinden ipi cozuyordu ve ipten cikti. ‘’hocam ordan gitmeyin’’ dedim , ‘’giderim giderim sorun yok ‘’dedi.

Fahri Kuba ‘’riske girme Ozel’cim, gitme’’dedi.’’sorun yok ‘’dedi ve tamamen emniyetsiz tirmanmaya basladi.

Biraz yukseldikten sonra bir yerde durdu, tekrar baktigimda ayni yerde durmaya devam ediyordu. Son baktigimda X seklinde geriye dogru dustugunu gordum. YaklasIk 5m. altindaki kaya bloguna carparak dusmeye devam etti ve gorusumden cikti.
Dustugunu gordugum anda emniyetten cikip yan tarafta tirmanan arkadaslara bagirarak yanina kostum. Dikenlerin icinde yuzustu ve cenin pozisyonunda, basindan kanlar akarken ve kesIk kesIk hirlarken buldum. Yanina oturup, yavasca omzuma yaslayip cenesini kaldirdim, duzenli nefes almaya basladi. Kaski halen basindaydi. Kaskin pimini cikardim emniyet kemerini gevsettim. Bilinci tamamen kapaliydi. Diger arkadaslar jandarma ve 112 ‘yi aradilar.

Orhan Baskani aradim durumu bildirdim ve yardim istedim. Sehre yakin oldugumuz icin helikopterin gelemeyecegini ve ambulansin yola ciktigini ogrendik. Iki arkadas ambulansi karsilamak icin Yaylakoy yoluna gittiler , diger arkadaslar saglik ekibine ve sedyeye yol acmak icin cali ve taslari temizlediler , ben de surekli nefes alabilmesi icin agzini kontrol ediyordum.

Ortalama 20 dk. sonra ambulans geldi. Saglik gorevlileri ile omzumdayken boyunluk takip kaski cikardik. 4-5 kisi destegi ile dikenlerin icinden cikarip sisme sedyeye aldik , saglik ekibi mudahalesini hemen yaptiktan sonra dikkatli bir sekilde yola indirdik ve ambulansa girdik. Ambulansta iken nabiz , tansiyon normaldi. Mudahale ederlerken kolunu kasarak tepki veriyordu. Doktorun ilk teshisi kafa travmasi idi.

Saat 18.00 civarlarinda Soke Devlet Hastanesi acil servisine geldik. Beyin cerrahlari tarafindan ameliyata alindi. Saat 22.00 civarlarinda ameliyattan cikti ve yogun bakima alindi. Ancak 22.03.2010 pazartesi 13.20 civarinda beyin olumu nedeniyle vefat etti.

23.03.2010 Sali gunu oglen namazina muteakip Soke Asri Mezarligi’nda topraga verdik.
Hepimizin basi sagolsun…

24 Mart 2010

Humeyra YIKILMAZ
Zirve Dagcilik ve Doga Sporlari Kulubu
Soke Uyesi

Fotoğraflar ;

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

son1.jpg

son2.jpg

son4.jpg

DSC00197.jpg

DSC00198.jpg

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

DSC00199.jpg

DSC00201.jpg

DSC00204.jpg

DSC00205.jpg

DSC00212.jpg

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

dusme1.jpg

dusme2.jpg

dusme3.jpg

dusme5.jpg

dusme6.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,092
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR