mehmet sana iş düşüyor ozaman.uygun görürsen tabii.bel. yönetimi ile bi görüşte belirli bir tarihte organizasyon yapalım çevre temizliği,piknik,ofroad güzelbi etkinlik olsun.tarihi birlikte karar verelim 30,31 olabilir tabi nihayi kararı ceranus versin bu konularda tecrübe abidesidir.yada baharada bırakabiliriz havalar soğudu derseniz.ben her karara uyarım.mzozturk' Alıntı:Ben Ayaş'lı gezenbiliriclerdenim. Bence burada belediye yönetimini suçlamak yersiz, öncelikle insanlarımız bilinçli olmalılar. Ayrıca Belediye Başkanımız o kadar halk içindedir ki, isteyen herkes anında gider görüşür, telefon eder vs. Eminim ki gezenbilirciler olarak gidildiği takdirde, bırakın çöp arabası vermeyi ,kendisi de mutlaka yanınızda bulunacaktır ve şikayetleri hiç alınmadan dinleyecektir. İnsanları tanımadan, konuşmadan bir yargıya varmak yanlış bence.
Tabi ki, ne zaman isterseniz başkanımızla görüşürüz, belirli bir tarih için randevu alırız, istekler dile getirilir ve güzel bir organizasyon yapılabilir.son_kral_54' Alıntı:mehmet sana iş düşüyor ozaman.uygun görürsen tabii.bel. yönetimi ile bi görüşte belirli bir tarihte organizasyon yapalım çevre temizliği,piknik,ofroad güzelbi etkinlik olsun.tarihi birlikte karar verelim 30,31 olabilir tabi nihayi kararı ceranus versin bu konularda tecrübe abidesidir.yada baharada bırakabiliriz havalar soğudu derseniz.ben her karara uyarım.
Ynt: Ayaş'ta Sıra Dışı Piknik..
Siz bir de Belgrad ormanını görün. Yazın C.tesi ve Pazar akşamları güzelim orman tam bir çöplüğe dönüyor. Akıl almaz bir durum.
Her hafta ormancılar temizliyor sanırım. Ya da belediye mi bilemiyorum. Bir sonraki hafta yine aynı. Ben de diyorum ki bir hafta temizlemesinler. O piknikçiler çöplüğün içine gidip otursunlar. Belki de rahatsız olmazlar. ???
Gelişmiş ülkelerde ormanda ya da başka açık alanda çöp atmanın çok ciddi para cezaları getirdiğini duymuştum. Demek ki böyle kontrol altına almışlar. Tabii insanları da bizden daha temiz olsa gerek.
Her neyse yeri geldi de dertleneyim dedim biraz. Ayaş' ın manzarasına da çok üzüldüm. İnşallah belediyeden sonuç alırsınız.
Kolay gelsin.
Burası Belediyenin değil köylünün arazisi. Maalesef piknikçiler yüzünden tarım yapılamaz oldu. Birileri akarsu, ağaç var diye geliyor ama burayı çevre köylerin kanalizasyonu kirletiyor. Suyu, balığı temiz değil. Ağaçlarımızı bize kestirmek zorunda bırakacaklar bu gidişle. Belediyelerin mesire yerleri valilik tarafından belirtilmiştir. Valiliğin belirttiği yerlerin dışında piknik yapılmaması, gerekirse ceza yazılması gerektiği jandarma tarafından biliniyor. İlgili yerlere şikayetimizi yaptık. Burası gibi forum sayfalarında İlhan çayı Yağmurdede piknik alanı diye tanıtım görürseniz uyarmanızı, piknik için gelmemelerini Yağmurdede köyü halkı adına rica ediyoruz.Ynt: Ayaş'ta Sıra Dışı Piknik..
Siz bir de Belgrad ormanını görün. Yazın C.tesi ve Pazar akşamları güzelim orman tam bir çöplüğe dönüyor. Akıl almaz bir durum.
Her hafta ormancılar temizliyor sanırım. Ya da belediye mi bilemiyorum. Bir sonraki hafta yine aynı. Ben de diyorum ki bir hafta temizlemesinler. O piknikçiler çöplüğün içine gidip otursunlar. Belki de rahatsız olmazlar. ???
Gelişmiş ülkelerde ormanda ya da başka açık alanda çöp atmanın çok ciddi para cezaları getirdiğini duymuştum. Demek ki böyle kontrol altına almışlar. Tabii insanları da bizden daha temiz olsa gerek.
Her neyse yeri geldi de dertleneyim dedim biraz. Ayaş' ın manzarasına da çok üzüldüm. İnşallah belediyeden sonuç alırsınız.
Kolay gelsin.
Biz tapulu yerimizi ekmek istiyoruz. piknikcilerin@yağmurdede konu ve olay 12 yıllık da olsa sanırım durum aynı.
Beli ki sadece tepki için köy adına gelip yazmışsınız.
Bu tür durumları ceza ile engeleyemezseniz. Onun yerine köy derneği resmî olarak çevreyi düzenleyip, piknikçilerden de gerekli ücreti alsa, hem size hem de doğaya katkısı olur sanırım.
Çanlılı'daki Asartepe'nin durumu ya da Ayaş merkezdeki göletin durumu da çok farklı değil. Asartepe'de belli saatler kafayı bulunan saatler olduğu için asayişte sıkıntı olabiliyor bazen.
Ceza ya da engelleme en basiti ve en önemlisi zahmetsizi.
Biz gerekli mercilere başvurumuzu yaptık. Bundan sonrası bekleyeceğiz. Sadece bazı piknikçiler internetten görüp geldik dedikleri için buradan bilgilendirmek amaçlı koy adına paylaşımda bulunduk.@yağmurdede konu ve olay 12 yıllık da olsa sanırım durum aynı.
Beli ki sadece tepki için köy adına gelip yazmışsınız.
Bu tür durumları ceza ile engeleyemezseniz. Onun yerine köy derneği resmî olarak çevreyi düzenleyip, piknikçilerden de gerekli ücreti alsa, hem size hem de doğaya katkısı olur sanırım.
Çanlılı'daki Asartepe'nin durumu ya da Ayaş merkezdeki göletin durumu da çok farklı değil. Asartepe'de belli saatler kafayı bulunan saatler olduğu için asayişte sıkıntı olabiliyor bazen.
Ceza ya da engelleme en basiti ve en önemlisi zahmetsizi.