dönüş rotanız için, evet karışık bir rota. tahmininizden daha fazla zaman ayırın çünkü rotanız virajlı ve dağ yollarından geçiyor. Avusturya zagreb geçişinde tünel ücretleri gezi bütçenizi etkileyebilir. zadar split arası güzel bir yol dalmaçya kıyılarını gezerek fotoğraflayabilirsiniz. splitte Klis tepesindeki kaleye mutlaka uğrayın. çünkü burası avrupada fethettiğimiz en uç kaledir ve ANAHTARI SADECE TÜRKLERE VERİLİR.
dubrovnik ohrid arası çok ama çok dağlık ve virajlı bir rota. ben bu yüzden dubrovnikten ileriye gitmedim. tekrar Bosna Hersek üzeri Kosovadan Ohriye vardım.
eğer güzerhanız bu şekilde olursa size tavsiyem Tiran ile Elbesan arasındaki yolun çok tehlikeli olduğudur. giden arkadasların yorumları bu şekilde.
Ohrid gölün kenarında güzel bir şehir bence 1 gün yeterli kaleye çıkan yokuş üzerinde Türk esnaflar var ayrıca oranın yerlileri de Türk diyebilirim.
Ohridden sonra mutlaka MANASTIR şehrine uğrayın yeni ismi BİTOLA. ATATÜRK'ÜN okuğudu askeri okulu görün, manastır askeri idadisi. şiddetle tavsiye ederim. ayrıca manastırdaki türkülere konu olan o meşhur havuzu görün.
size bir tavsiyem daha : MANASTIRDA ATATÜRKÜN KIZ KAÇIRDIĞI EVİ VE ATAMIZIN AMCASI ADEM EFENDİNİN GÖREV YAPTIĞI POLİS KARAKOLUNU GÖRÜN. hemen şehir merkezinde ana cadde üzerinde. isterseniz size koordinatı verebilirim.