Avrupa'ya Bir...İki..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hiç Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,017

hiç

Kamp II
Yer
İstanbul
Merhaba dostlar...
Uzuuun zamanın hayali yaklaşık bundan iki buçuk ay kadar önce gerçekleşti nihayet.Artık benimde bir motorkaravanım var. Bir, 1992 fiat ducato üstüne orjinal hymer...1900 cm3 lük motorun hımbıllığını ön susturcuyu çıkartarak ve de mazot pompasından çok az avans vererek az da olsa aştım sayılır.Buna da razıyım...Artık rüzgara karşı bile 70 le gidebiliyorum...
Yurt içindeki ege ve akdeniz bölgelerine iki deneme yolculuğundan sonra Türkiye'min ötesinde güneşin battığı yere doğru çekim başladı.
Yıllardan beri yollarda rastladığım peş peşe sıralanan yabancı karavanlara imrenir dururum. O zamanlar benim karavanım yoktu ama artık var ve bir Avrupa yolculuğuna araçlarıyla birlikte katılacak dostlar arıyorum. Ama bir ama daha çok araç farketmez. Yeter ki dostluğa saygıda kusur olmasın...İlgilenen olursa daha sonra buluşmak,görüşmek, tanışmak üzere yazışırız.Hedefim bir hafta,on gün içinde yola çıkabilmek.
Yunanistan,feribot ve İtalya sonrası hava ve yol koşullarına göre programsızlık.
Yani özgürlük. Sevgi ve saygılarımla.

Etiketler
Ynt: Avrupa'ya Bir...İki..

merhabalar..ben de 5-6 aralık ile 19-20 aralık arası kendi arabam ile yunanistan turuna çıkıyorum..plan olarak henüz kesin olmasa da feribot ile italya'da var..hbaerleşmek dileğiyle..

Merhaba avcooper tarhler tam uyuşmasa da en azından başka geziler için tanışmak ta fayda var bence.Belki başka dostlar da bize katılır.

kesinlikle haklısın..umarım.."yol arkadaşlığı" gerçekten çok önemli ve umarım yeni dostlar ile tanışırız..

Merhaba az kaldi. Biz de bir 90 model euromobile kavusmak uzereyiz. Belli mi olur? Yazin cikiveririz belki sinirlarin disina.

Nedendir bu avrupa ülkelerine çıkma gezme meselesi beni hiç cezbetmiyor geçmiş dönemlerde yurt dışına çokca iş çıktı arkadaşlarla sırayla gidiyorduk bana geldimi sıramı salıyordum başkaları gidiyordu :D sadece Kıbrıs ve Kazakistan'a gittim onada keşke iş bitse memlekete dönsek deyip durdum ama Türkiyede her yere ben gitmek istiyordum her hafta başka illerde dolaşıp çekimler yapıyorduk Memleketim gibisi yok bana göre hele burayı gezip bitirelim denk gelirse Avrupa'yada çıkarız belki ;)

Sevgili Yusuf...
İnsanın ülkesini sevmesi, bağlılığı, aidiyet duygusu ayrı bir konu ancak şunları dikkatine sunmak isterim.

Herşeyden önce sen bir kameramansın, yani ışıktan görüntüye pek çok ayrıntıya dikkat eden bir gözlemci ve yansıtıcısın. Bu işi yaparken insanlara görmediklerini, göremediklerini ya da belki de hayal bile edemediklerini aktararak onların zihinsel sınırlarını genişletmiş oluyor ve belki de o ana kadar sahip oldukları düşüncelerin değişmesine neden oluyorsun.
Buradan hareketle...

Yurt dışına ( Avrupa ) ilk olarak 1971 senesinde, on sekiz yaşımda çıktım ve sınırı geçer geçmez ülkemle aradaki fark beni şaşkınlığa düşürdü. Avrupa'nın ortasına doğru ilerledikçe şaşkınlığım kat be kat arttığı gibi, gördüklerim ve oralarda sürüp giden yaşamın varlığı, benim kendi ülkemde nelerden mahrum yaşadığımı ve bir insanın aslında nasıl yaşaması gerektiği ve yaşayabileceği konularında uyardı ve düşünmeye sevketti.
Ülkemde aidiyetini taşıdığım yerel kültürel değerleri ve bu değerler çerçevesinde oluşmakta olan kimliğimi, kişiliğimi tekrar gözden geçirmem gerektiği gibi bir ufuk açıklığı getirdi.

İnsanların özgürlüğünden refahına, binaların estetiğinden, dakikasında hareket eden otobüsüne kadar insana gösterilen saygının ve verilen değerin ne kadar da farklı olduğunu görmüş oldum.

İnsanın kendini geliştirmesinin, algı sınırlarının genişlemesiye çok bağlantılı olduğunu düşünürüm.

İnsanoğlu yaşamı algıladığı kadar kabul eder ve yaşar. Yaşamın algılanışı ise çoğu zaman yerel değerler toplamanın çizdiği sınırlar kadardır ve bir insanın gerçek kendisi olabilmesi yolunda mesafe katedebilmesi, yaşamın içindeki kendi yerini belirleyebilmesi için bu değerlerin muhakkak sarsılması ve sorgulanması gerekir. Bunun için de sınırların ötesine geçmek, yaşamın o anına kadar bilinmeyen boyutlarıyla tanışmak çok yararlıdır.
Sınırlar bazen coğrafi, bazen hissi, bazen fikridir ve sınırları zorlamak...
Sarsıcıdır, yorucudur, yıpratıcıdır !
Ve... Yararlıdır !

Avrupa'ya defalarca yolculuk yapmış bir insan olarak vitrinlere değil de, kaldırımların yüksekliğine bakıp bakıp, insanlara verilen değerin neden benim ülkemde hala olmadığını sorgular dururum.
Demokrasiden, insan haklarından filan değil sadece kaldırım yüksekliğinden söz ediyorum.

Avrupa'ya gitmeni şiddetle tavsiye ederim.
Sevgilerimle...

Haldun abi haklısınız benim niyetim oraları kötülemek değil zaten televizyonlarda çokca izliyoruz onların yaşam standartlarını her konuda bizden çok öndeler benim kişisel tercihim anadolu gezmek için bana yeter,yoksa gidenlere gezenlere hiçbir sözüm yok,kalın sağlıcakla.

Yusuf'cuğum; zaten ne oraları kötülediğini ne de gezenleri eleştirdiğini düşündüm. Anadolu'yu da adım adım, fırsatın olduğunda da mümkünse bütün dünyayı köşe bucak gezebilmeni dilerim.

Bu konuda aslında Yusuf bey kibarca ve sade bir şekilde cevabını vermiş ancak madem bu forumda Avrupa görmenin meziyetleri bahsedilmiş ister istemez herkeze bir yorum yapma hakkı doğuyor.

Sadece Avrupa değil dünyanın neresine giderseniz gidin bir Afrikalındanda , eskimodanda öğrenecek birşeyler yada kendini geliştirecek farklı mefhumlar bulabilirsiniz. Ben bu konunun Avrupa ve Avrupalılık özelinde duyulan hayranlığın abartılması durumunda kişilerde komplex yaratıp kendi ,ülkesindeki insani değerlerden uzaklaşılabileceğini düşünüyorum.

Çünkü uzun yıllar yurtdışında Avrupalıların içinde yaşıyan , seçimlerde oy veren vede vergi ödeyen bir italyan vatandaşı olarak herzaman için Türklüğüm vede memleketimin değerlerinin onlardan çok üstün oldugunu hep gördüm, insanların paylaşması , karşılık beklemeden birşeyler verebilmesi vs vs vs avrupalıların asla erişemiyecekleri yüce mefhumlardır.

Aslında bunun en canllı örneği içimizden biri : Yusuf Aybek .... gerek burda forumda gerekse kendi hayatında sadece dostluk vede vefa duyguları adına nasıl karşılıksız verebilen biri oldugunu herkez biliyor . Bu davranış modelini hiçbir avrupalıda göremezsiniz . Ama avucunuzda 100 euro'nuz varsa bir avrupalıya inanılmıyacak işlerde yaptırabilirsiniz. Bu yüzden kendisine avrupa vede avrupalıların katabileceği birşeyler oldugunu ben düşünmüyorum.

Selamlar.,
Erhan

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri