Avrupa Turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gguneri Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,392

gguneri

Yeni Üye
herkese merhaba mayis ayinda motokaravan kiraliyip yunanistan uzerinden venedik oradan avusturya almanya hollanda belcika fransa isvicre venedik ve yunanistan olarak tur yapmayi planlioruz ilk defa karavan ile seyahat edicez motokaravani turkiyeden kiralamak istiyoruz yanimizda cocugumuzda olcak 2 yasinda tr yurtdisina karavan kiraya veren varmi?birde bu yol guzergahinda otoyollarda nelere dikkat etmeliyiz

Etiketler

Ynt: Avrupa Turu

Forumumuza hoş geldiniz,sorularınızın yanıtlarını karavan bölümünde Yurtdışı gezi notları başlığı altında bulabilirsiniz, planladığınız rotayı kiralık karavanlarla veya kendi karavanıyla yapmış arkadaşların deneyimlerini okuyarak çözümler üretebilirsiniz....

gguneri' Alıntı:
herkese merhaba mayis ayinda motokaravan kiraliyip yunanistan uzerinden venedik oradan avusturya almanya hollanda belcika fransa isvicre venedik ve yunanistan olarak tur yapmayi planlioruz ilk defa karavan ile seyahat edicez motokaravani turkiyeden kiralamak istiyoruz yanimizda cocugumuzda olcak 2 yasinda tr yurtdisina karavan kiraya veren varmi?birde bu yol guzergahinda otoyollarda nelere dikkat etmeliyiz
sn.ggüneri, öncelikle hoş geldiniz. Size 2 açıdan cevap vermek istiyorum. Öncelikle 10 yıldır karavan kullanan bir karavanseverim. Ve kendime ait bir camper karavanım var. Ama süre darlığından dolayı hayalimdeki geziyi ertelememek için geçtiğimiz Mayıs ayında Amsterdam'dan karavan kiralayarak Paris'e kadar uzanan bir rotada 1 haftalık bir gezi yaptım.
Şimdi, 1 haftalık gezinin karavan kiralama maliyeti 700 €'du. Ülkemizden Yapmayı planladığınız gezinizin ortalama süresinin 3 haftadan aşağı olmayacağını var sayarsak (gezmek istediğiniz yerler listesinden böyle bir çıkarıma ulaştım) ve ülkemizdeki karavan kiralama ücretlerinin de günlük 100 € civarında olduğu düşünülürse sadece karavan kiralamaya 3 hafta için 2100 € yani 6300 tl gibi bir fatura sizi bekliyor. Ayrıca kiralamayı düşündüğünüz karavanı kiralama şirketlerinin yurt dışına çıkış izni verip vermeyeceği de meçhul.
Ben olsam ne yapardım? gitmek istediğim yerleri belirli rotalara bölüp bir kaç seferde bu geziyi tamamlardım. Karavanı da gitmek istediğim ülkeden kiralar aynı paraya daha lüx bir karavanla gezerdim.
Ya da, 6300 lira karavan kiralamak yerine orta halli bir karavanı satın alır, canım istediği gibi istediğim sürede gezer, döndükten sonra da kullanmayacaksam hemen hemen aynı paraya satardım. Belki de karavanı çok sever satmadan karavancılığa devam ederdim ;)

tessekur ederim cevap verdiginiz icin ayrica duzgun bir turkce ile yazdigimi dusunuyorum belki ingilizce klavye alakalidir.harita konusundada istanbul yunanistan feribotla venedik oradan viyana ,munih ,berlin, amsterdam,bruksel,paris,zurih tekrar venedik olarak donuyoruz sizin gibi deneyimli arkadaslardan ogrenmek istedigim yolda ne gibi zorluklarla karsilastiginiz vede turkiyeden bildiginiz yurtdisina karavan veren sirket varmi birde cocukla karavanda ne gibi zorluklar cekerler

Sn.ggüneri, yurtdışından karavan kiralayıp düşündüğünüz rotada iki çocukla seyahat etmiş arkadaşımızın aydınlatıcı bilgiler içeren bu linki incelemenizi önereceğim....sonrasında aklınıza takılan başkaca sorular olursa hem link sahibi arkadaşımız ve bizlerde yanıtlamaya çalışırız ...http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=79438.0 Birde istanbulda karavan kiralayan firma ismi vereceğim internet üzerinden web sayfalarına ulaşarak bilgi alabilirsiniz CASAVAN.

enverdede' Alıntı:
Sn.ggüneri, yurtdışından karavan kiralayıp düşündüğünüz rotada iki çocukla seyahat etmiş arkadaşımızın aydınlatıcı bilgiler içeren bu linki incelemenizi önereceğim....sonrasında aklınıza takılan başkaca sorular olursa hem link sahibi arkadaşımız ve bizlerde yanıtlamaya çalışırız ...http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=79438.0 Birde istanbulda karavan kiralayan firma ismi vereceğim internet üzerinden web sayfalarına ulaşarak bilgi alabilirsiniz CASAVAN.
cok tesekkur ederim bugun ben bir karavan sirketiyle gorustum bana dedigi yurtdisina karavan kiraya verdikleri fakat arac kaskosuz olarak verdikleri buda biraz urkuttu araca gelip biri carpsa hersey tehlikeli yani

ince999' Alıntı:
Siz düzgün yazdığınızı söyledikten sonra bana ne düşer ki.Hani büyük harf,küçük harf,nokta;özel isimler büyük harf ile başlar gibi uydurulmuş hurafelere kapılmış gitmişim işte.Özür dilerim.

:D

Aklıma hemen alttaki link geldi.
http://www.altilianaliz.com/neden-turkce-bu-kadar-onemli/

Ben olsam nispeten daha ucuz olan Almanya'da kiralardim. Munih'ten başlayarak Avusturya -Italya'yi gezerdim. Veya Düsseldorf' tan kiralayak Hollanda-Belcika -Fransa üçgenininde dolasirdim. Iyi bir navigasyon cihazi ve planlama ile neden olmasin. www.drm.de buradan kiralama yapabilirsiniz. Fiyatlari Almanya'daki tatil zamanlarina göre değişiyor.

EvliyaCelebi2' Alıntı:
:D

Aklıma hemen alttaki link geldi.
http://www.altilianaliz.com/neden-turkce-bu-kadar-onemli/
:-X :-X :-X :-X oncelikle herkese cevaplarindan dolayi tessekur ederim ben bu siteye karavanla yolculuk hakkinda bilgi edinmek icin uye oldum turkcemi gostermek icin degil bu siteye yurtdisindanda arkadaslarimiz uye olablir her yeni gelene boylemi davraniyorsunuz?yazim hatalarinin nedenide acikladim bilgisayarimi yurtdisindan aldigim icin tr klavye yok bu konuyla ilgili bu son cevabim diger arkadaslara gercekten verdikleri faydali bilgilerden dolayi cok tessekurler

gguneri' Alıntı:
:-X :-X :-X :-X oncelikle herkese cevaplarindan dolayi tessekur ederim ben bu siteye karavanla yolculuk hakkinda bilgi edinmek icin uye oldum turkcemi gostermek icin degil bu siteye yurtdisindanda arkadaslarimiz uye olablir her yeni gelene boylemi davraniyorsunuz?yazim hatalarinin nedenide acikladim bilgisayarimi yurtdisindan aldigim icin tr klavye yok bu konuyla ilgili bu son cevabim diger arkadaslara gercekten verdikleri faydali bilgilerden dolayi cok tessekurler
Alınmayın sn.gguneri,açtığınız başlığa hiç yanıt alamamaktan iyidir,zamanla diğer forumlarla olan farkı sizde farkedeceksiniz,şimdi sizin konunuzla ilgili gibi görmediğiniz bu yanıtların ,aslında sitemize yeni katılan bir üyeye duyarsız kalmadığımızın göstergesi olduğunu sizde farkedeceksiniz,biliyorlar ki ana konu hakkında çokça öneri ve yanıt gelmese dahi forumun zengin arşiviyle siz istediğiniz gibi aydınlanacaksınız,dikkat ederseniz size daha önce paylaşılmış linkleri önerdik,siteyi anlık çözemeyen arkadaşlar direk yanıt bekliyor,ancak bu defalarca tekrar oluyor bizler için.Size yeniden , verdiğim ipucu linkten başlayarak sıkılmayacağınıza inandığım benzeri gezi paylaşımlarını okumayı öneriyorum Mayıs ayına kadar bolca zman var,güncel olmadığına inandığınız sorularınız olursa biz yine buradayız.http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=95957.0 buda değişik bir link.Hatta burada Türkçe için link veren arkadaşın kendini yinelememek adına böyle bir yol izlediği tezimi destekleyen bir yanıtınıda bulacaksınız ;) Evliya Çelebi2 yi takib edin,yolda kalmazsınız.... :D :D :D

Sayın Gguneri,

Her yeni üye forum için bir zenginlik. Hele sizin üye olur olmaz paylaşımda bulunmanız sevindirici bir durum.
Benim bilgi sayarımdaki klavye Almanca. Uzun zamandır aşağıdaki linkteki proğramı kullanıyorum ve çok memnunum. Bu proğramı kullanırken dikkat edilecek noktalar: Önce bu Türkçe klavye proğramını üzerine tıklayarak açıyoruz. Sonra paylaşımı Word yazı proğramında yazıyoruz. Yazdıklarımızı kopyalayarak forumun yanıt bölümüne taşıyoruz.
Bu sadece bir tavsiye. Isterseniz Ingilizce klavyenizle yazmaya devam edersiniz. Ama paylaşım Türkçe klavye ile yazılınca okuması ve anlaması daha kolay oluyor.

http://www.turkklavye.com/

Sn. gguneri , :smiley: yazılanlara siteminizi biçim açısından tartışmaya hak versem de, müsadenizle içerik açısından konuyu biraz açmakta karşılıklı fayda görüyorum.

Bu başlıktaki sorularınıza diyelim ki şöyle bir cevap aldınız... "snggüneriyurtdışındankaravankiralayıpdüşündüğünüzrotadaikiçocuklaseyahatetmişarkadaşımızınaydınlatıcıbilgileriçerenbulinkiincelemeniziönereceğimsonrasındaaklınızatakılanbaşkacasorularolursahemlinksahibiarkadaşımızvebizlerdeyanıtlamayaçalışırızhttp://www.gezenbilircomindexphptopic=79438.0birdeistanbulakaravankiralayanfirmaismivereceğiminternetüzerindenwebpsayfalarınaulaşarakbilgialabilirsinizcasavan"
Bilmem sonuna kadar tuhaf bulmadan yada hiçbir rahatsızlık duymadan okuyabildiniz mi ?
Aslında bu tamamen "enverdede"nin size verdiği ama içinde hiçbir yazım kuralı olmayan cevap ! ;)

İnanın, "ince999", ben ve sanırım bazı katılımcılar da (?), yazılarınızda yazım kurallarından özen gösterdiğiniz tek kuralın, yani "kelimelerin ayrı yazılması"na uyulmaması sonucunda, sizinde duyduğunuzu sandığım tuhaflığın aynisini duyduk. Tabi bunun üzerine değisik harf karakterleri, kelime yazılışları da geliyor. Reaksiyonlar sadece bu açıdan değerlendirilmeli. Yazdıklarınızı anlamakta bir sorun yok. Yoksa bu kadar cevap alamazdınız. Ama tarz olarak konuşmaya yakınlığı, herzaman rastlanan bir şey değil galiba ? Umarım, uyarı tarz olarak belki sert olmuş olsa da, içerikte hak verirsiniz ? Yazma eyleminde serbest olduğunuzu düşünen biri olarak, düşüncelerimizi fazla görmeyeceğinizi sanırım ?

Ayrıca sakın yanlış anlaşılmasın, hiçbirimiz forumda imla polisi rolü oynamak istemediğimiz gibi, forumun kendisininde bildiğim kadarı ile, böyle bir talebi de yok.
Sonuçta yazılanları tenkitden çok, tespit olarak kabul etmenizi rica ederim. Üstelik ben başta olmak üzere forumda hiçbir kimsenin yazım kurallarını tamamen uygulayabildiğini söylemek gerçekten fantezi olur. Şimdilik sadece ana bazı kurallar (trafiğimizde olduğu gibi ;D) yeterli diye düşünülüyor. Söz konusu olanlar da bunlar zaten.

Klavye olarak söylediklerinize gelince. Ben yurtdışından katılıyorum. Sorununuz öncelikle bilgisayarınızın ayarı ile ilgili. Şu andaki klavyenizi ayar sonrası kullanabilsenizde, birkaç harf ve ünlem işaretinin yerinin değişeceğini dikkate almanız lazım.
Bu güne kadar foruma yazdığım 500 üzeri yazının yalnızca ikisinde zaman açısından harfleri öyle bırakmak zorunda kaldım. Sadece harfleri düzeltmek neredeyse yazı kadar zaman alıyor. :-\ Her yazıdan sonra çeşitli düzeltmeleri yapmak için de sayfaya inanın ortalama 20-30 defa tekrar giriyorum. Bu dürtünün nedeni açıklamanın yeri ise burası değil galiba.

Foruma hoş geldiniz. :smiley:

Not. Bende Enver bey gibi forumu okumanızı tavsiye ederim.
"bartek" ve "drares" in yazdıkları akla yakın öneriler.

"Gezenbilir"in talepleri konusunda malesef yanılmışım ! :-\ (12. ve 13. Madde) http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=208.0

Sanırım "Gezenbilir"de Türkçemiz hakkında, nasıl yollarda saçlarını taramadan yada makyaj yapmadan çıkmış güzelliğini bildiğimiz birisini gördüğümüzde, aklımıza geleni (!) önemsiyor galiba ?

Hüseyin, gönderdiğin linkteki programı Windows sistemine yüklemek istersem "güvensiz" uyarısı yapıyordu ! Şu anda yanımda sadece tabletim olduğundan, tekrar kontrol edemiyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR