Avrupada otoparklar akşam dokuzdan veya gece onikiden sonra ücretsiz olduğundan akşama doğru geldiğinizde bir iki saatlik otopark ücreti ile sabaha kadar kalabilirsiniz
bu bir seçenek.gece konaklamadan tasarruf edilebilinir.Yani şehir içinde aracı ücretsiz bırakıp gezme imkanı yok gibi bir şey öyle mi anlamalıyım.
Burası Türkiye genelde rast gele ücretsiz bir sokağa bırak arabanı çek dolaş mantalitesi avrupa da sökmüyor mu ? Dini imanları bunların para mı?
Arabası veya karavanı ile gezen herkez ücretli kamping ve ücretli park yerlerinde bırakıp şehir turu attılarsa onları tebrik ediyorum.
Buna can ve para dayanır mı (gelire göre kişiden kişeye elbette değişir, buna sözüm yok ..)
bunlara birde otoban,köprü,yol vs ücreti eklediğinde hotel yorumlarına bakarak günlük uygun maliyetli kalacak yer bulmak daha ekonomik olmaya başlayacak neredeyse.
İyi planlama ile avrupa içinde ucu uçak bileti,otobüs bilet vs bulmak ve ülkeden ülkeye gezmek mümkün zaten.
Amaç araba ile herkezin gidemediği yerlere de gidebilmek, turistik rağbetin belki yoğun olmadığı fakat görüldüğünde iyiki burayı ölmeden görmüşüm diyebilmek.....
bir kasaba da, bir köydeki yaşamı,, ahengi izleyebilmek.Sosyalleşebilmek....
Araba şart... karavan olursa daha iyi olur...
Fakat ücretsiz park yeri daha da şart...Günde 15-30 euro park yerine (kamping değil ) verilmesi fikrine soğuk duruyorum ve manasız buluyorum...
O parayı ; yemek ,içme,eğlenme bütcesine eklerim . diye düşünmüştüm....
bu yolda şu ana kadar umut ışığıda göremedim gibi....
Yada Türk'üz.. Yaradana sığınıp, kazan kepce usulü ,uygun ücretsiz park yeri için boş yere zaman harcarım...
demek evdeki hesap bağdata pardon avrupaya uymadı....