Avcıya Suv Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Querorz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,255
Ynt: Avcıya Suv Tavsiyesi

Salih Bey, haklısınız fakat aradığım özelliklere en yakın aracı bulmak için çabalıyorum :smiley: . Hâla hiç bir araca ısınabilmiş değilim. Yarın deneme sürüşü yaptıktan sonra biraz daha şekillenecektir diye umuyorum.

Aslında Tiguan'ın bagajı çok küçük olmasa, motor performansı , vergi ve yakıt tüketimi avantajlarıyla çoğunlukla asfaltta kullanılacak bir SUV için en iyi seçenek. VW müşteriyi kapmayı iyi biliyor.

Listeme Mazda Cx-5 ' i de aldım bu arada.

"theFaceFistingCyborg" o halde konforlu bir sürüş beklemem yersiz olur bir pick-up'dan. Ben SUV'ları araştırmaya devam edeyim. Şeytan sonuna kadar dürtmeye devam edecektir beni "pick-up al" diye :smiley: .

"sakyuz" benim 3 sene önce aldığım arabanın da 2. el fiyatı , aldığım fiyatla aynı. Dolar ve enflasyonu birileri durdurmazsa artık ev,arazi yerine otomobile yatırım yapacağız :smiley: .

Etiketler

Arkadaşlar bagajı biraz küçük zannederim, fakat Mazda Cx-5 yurtdışındaki bütün en iyi SUV listelerinde liste başlarında. Her listenin en iyileri bambaşka arabalar fakat Cx-5 bütün listelerde en baş sıralarda.

Hiç sokakta da görmedim, gidip araca da bakmadım, ama BT-50 incelerken gözüme takılmıştı Mazda web sitesinde. Kağıt üzerinde epeyce iyi bir araca benziyor.

Şehiriçi konfor olmazsa olmaz ise sizin için, ben de size pick-up tavsiye etmem.

bende balık avına gidiyorum.

2 tane aracım vardi vergisi sigorta çiftti araçlarda eskiydi sattım bi gazla sportage aldim .megane 2004 ve grand cheroke 96 model vardi.şimdi pişmanım :smiley:

cherokenin bagajda herşey hazır bekliyordu yazın mesai çıkışı bile atlayıp gidiyordum:smiley: şimdi pikniğe bilde giderken birde 2 çocukla ki bunlar 1ve 4 yaşında bagaj yetmiyor .çocuk koltukları hiç yer bırakmıyor.

size tavsiyem 2 araç almanız bende şuan sportage i satip tekrar 2 araç alıcam .bir tane mpv zafira yada cmax gibi.zafiranın dizeli çıktı 1.6 136 hp dizel otomtaiğini bekliyorum.ilk araca karar verdim.70-75 arasına malolacak.

2. arac karar veremedim.konuda açmıştım hatta sanırım 2.5 v6 grand vitara alıcam.tam karar veremedim. araölar gayet güzel .20 bine bulunuyor.ama onunda pikniğe ava giderken malzemeleri alırmı diye düşünüyorum. araç üstü sepet hiç kullanamdığım için kafamda canlandıramıyorum ne konur ne konmaz. ben masa 4 plaj sandalyesi vs alır götürürm :=)

genelde tatlı su olduğu için stabilize yollara hatta yol olmayan yerlerede giriyordum cheroke ile. cheroke ile devlete havadan 1000 tl vermek istemediğimden almıcam.2500 c yi geçmemeye çalışıcam.yeterince vergi veriyorum.

tam durumunuzu anlayamadiğim için net konuşamıyorum.

araziye gircekmisiniz yazınmı kışınmı? kaç kişi gidiyorsunuz çoluk çocuk varmi .otoparkınız varmı .sanayiye gidip gelmeyi severmisiniz. en iyi seçimi yapmak epey bilgi girdisi sağlamayı gerektiriyor.

rexton w denilen araç kağıt üğzerinde iyi görünsede yol bilgisayarı yok camlar sıkışma önleyici yok.çocuklar olduğunda bu önemli oluyor :smiley: arkada hava yastiği yok vsvs .biraz malzemeden çalıp ucuzlatmışlar aracı.2. eli yok.ha çok çöp bir araçta değil fiyat/performans olarak iyi bile denebilir rakipleriyle karşılaştırıldığında.

cx5 i suv olarak değilde otomobil olarak değerlendirmek lazım. yakıt tüketimi rekor seviyede düşük .vsvs malesef bizim ülkemizde 1.6 üztü araçlar nadiren iyi satar.

1.6 dizel otomatik 130 hp 4x4 olan nissan qasqai.vergiden yakıttanm tasaruf edersiniz bolca.bu aracı gidip incelmnenizi öneririm. cx 5 dende 30-40 bin az ödersiniz.

Fatih Bey, 2 farklı araç almam söylendiğinde hayret ettim ;D . Sanırım genç yaşımdan da kaynaklanıyor biraz. Harika bir araca binmek varken 2 tane orta halli araca tamah etmek gibi bir seçenek aklımın ucundan bile geçmez :smiley: .

Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler. Mazda CX-5'de karar kılmış bulunmaktayım.

Zaten CX-5'e rakip olabilecek bir tek Subaru Forester var şu anda gözümde. Amerika'da olsam Forester alırdım muhtemelen ama benzini içiyor. O yüzden CX-5 daha mantıklı geldi.

Bu seçimimin sebeplerini sıralayayım:

- 2.0 SUVlar arasındaki en seri araç (0-100 km hızlanması 9,2 sn) Not: Tiguan da bu değerlerde sanırım.
- Düşük yakıt tüketimi. Bunu değerler vererek konuşmaya gerek yok. Yurtdışı karşılaşmalarında her zaman CX-5'in tasarruflu motorundan bahsedilir.
- Konforlu sürüş(Yol tutuşu ve sürüş konforu en yüksek mid-class SUV'dur. Dünyaca kabul edilmiştir bu)

Bu üç kategoride daha iyisi yok zaten. Elbette orta segment araçlarla kıyaslandığında. Bu kategorilerde en iyi olduğu aşikarkan neden pahalı bulunur bu araç çözemedim... Allah aşkına birileri bana anlatsın. Forester en azından arazi performansı sayesinde CX-5'le yarışabilir fakat CR-V , RAV4 ya da Tiguan bu araçtan hangi kategoride daha iyiler? Nasıl olur da CX-5 pahalı bulunurken bu araçlara para verilir?

- İç tasarım : Koltuklar deri ,spor , kırmızı dikişli koltuklar. Kesinlikle harika. İç mekan kalitesi çok yüksek. Tamamen siyah olması bazı kişilerce çok beğenilmese de ben çok beğendim. İç tasarım "Ben pahalıyım" diye bağırıyor.
- Dış tasarım: Aslında siyah plastik alt kısımları(teknik ismini bilemiyorum) itici bulsam da bunlar boyatıldığında harika bir araç karşınıza çıkıyor. Photoshop'da boyadım bunları. Buyrun elde ettiğimiz araç :

profile-sky-blue-mazda-cx-5_zps82bf2780.jpg

Deneme sürüşü yaptığım araçlardan Nissan X-Trail'i heybetli olduğu için çok beğendim. Kabin çok yüksekte ve araç çok büyük. Kamyon sürer gibi hissettim kendimi. CX-5 ya da CR-V gibi şehir şartları için dizayn edilmiş SUV'lardan çok farklı. X-Trail'i kesinlikle düşünebilirdim fakat fiyatları çok pahalı. Sadece 138 bin liralık üst donanım modeli mevcut. 128 bine kadar inseler de bu limitimin çok üstünde olduğundan vazgeçtim.

Merhaba Pikap düşünürseniz korando Sports derim , diğer pikaplar gibi Makasli değil , 5 noktadan bagli bağımsızı amortisorlu dingile sahıp cogu c sınıfı aracdan konforlu ve suratlı , sehir ici 9 litre yakıyor otabanda net 180 , 200 görüyor ona rağmen tuketım sadece 11,5 litre , arac 2000 cc 155 beygir 360 tork .

Diğer alternatif Ssang amiral gemisi rexton W ,,
Cok değerli bir off roadcu arakadasim sıfır aldı oldukcada memnun , linkde burada

http://forum.donanimhaber.com/m_79593408/f_//tm.htm#79593408

Tercih sizin ,selamlar

2 arac al bence bi ucuz fiyata lada al bitanede gunluk kullanabilicein arac al bence,denize acilip dondugunde hic bisi yerinde olmayabilir :smiley:

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

100 bin liralık bütcem olsa 40 bin 'e 4x4 duster alırdım. (En ideal 4x4 tek araç diyebilirim. Bende bir çok sporla uğraşıyorum, parçası olsun, yakıtı olsun çok hesaplı. 50 Litrelik yakıtla sizi götürmediği yer yok.)

Geri kalan paraylada (60 bin lira ) 2013 Honda civic alırdım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR