Ateşleme Sırası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CEM50 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 44,248

CEM50

Kamp III
Yer
ANKARA
Arkadaşlar atölye elkitabına bakarken bir şey dikkatimi çekti 13 ve 42 sayfalarda ateşleme sırası verilmiş ancak biri yazı biri şekil,
bu verilere göre hangisi dogru,bu elkitabına göre bir arkadaşımız bi şekilde karıştırdıgı ateşlemeyi hangisine göre yapacak.

042_std copy.jpg

013_std.jpg

Etiketler
Ynt: Ateşleme Sırası

Cem abi merhabalar..

Benim series2a'da manifoldunun eksoz kısmının en uzun olduğu bölgede "firing order" diye bir yazı var, bunun simetriği sağ taraftada da, 1-*-*-* (tam hatırlayamıyorum) ateşleme sırası yazıyor. Eğer sizin manifoldda da öyle bir şey varsa, onu referans alabilirsiniz..

Eğer acilse feneri alıp ineyim benim seriesin manifoldunda ne yazıyor bakayım, aynı olup olmadığından emin değilim gerçi..

Selamlar

Özgür teşekkür ederim bana gerekli degil ancak elkitabındaki bilgiler bir biri ile çeliştigi için,
bu konuda pek bilgisi olmayan arkadaşlara dogru olanın hangisi oldugu konusunda (yada bunlara güvenip saatlerce motoru çalıştırmaya
ugraşmasınlar diye) bir bilgi paylaşımı.

Dogru olan ateşleme sırası 1,sayfadaki şema gösterilen,
2, sayfadaki sıralama yanlış bilginize.

CEM50' Alıntı:
Dogru olan ateşleme sırası 1,sayfadaki şema gösterilen,
2, sayfadaki sıralama yanlış bilginize.

Birinci sayfada rakamla yazılan sıralama ile şemadaki sıralama farklı. :smiley:
Birinci sayfadaki şema 1-3-4-2
Birinci sayfadaki rakamla yazılan sıralama 1-4-2-3

Şema doğru söylüyor olması lazım hatırladığım kadarıyla 1-3-4-2 veya 1-4-3-2. Bu sıralamalardan biri vosvosun biri 110 defenderın olması lazım :smiley:

Emme manidoldunda bir ateşleme sırası var ancak 1-3-4-2 olrak yazılı bu sıralamada motor bayagı bi sıkıntılı çalışıyor,
1-4-2-3 sıralamasında çok daha saglıklı.

CEM50' Alıntı:
Emme manidoldunda bir ateşleme sırası var ancak 1-3-4-2 olrak yazılı bu sıralamada motor bayagı bi sıkıntılı çalışıyor,
1-4-2-3 sıralamasında çok daha saglıklı.

Manifoltta yazılı sıra doğru ise sırayı değiştirmeyi kesinlikle kabul edemem.
Motorun sıboblarının hareketiyle birebir iliskili olan atesleme sırası, orjinal sıra dışında farklı bir satesleme sırasına dönüştürülürse aracın çalısmasında tekleme, patlatma ve motorda büyük güc kaybına sebeb olur.
1-3-4-2 fabrikasyon verisiyse ve bu 1-4-3-2 ile değiştirilirse 3 ve 4 silindirde yanma olmıyacak ve motor gücü 2 silindirin gücü kadar olacaktır.

Ortak veya kardeş silindir mantıgında 1,4 ve 2,3 kardeş çalışır,
dizellerde 1-3-2-4 sıralaması var aynı emme manifoldu kullanılıyor bu döküm sırasında yapılan markalama dizel için olabilir,
krangı elle çevirdigimizde yukarda yazılı ortak silindir çalışmasını kontrol etmek mümkün,
bu konuyu açarken tartışma ortamından ziyade elkitabındaki bir çelişkiyi gündeme getirmek istemiştim,
benim aracım 1-4-2-3 şeklinde baglı ve yabancı land ile ilgili net sitelerinde ve mauel bilgilerde bu şekilde.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,914
Kayıtlı Üye Sayımız
166,687
Kaydolan Son Üyemiz
Zazizizo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR