AT Lastikte Marka Seçimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KILINÇ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,203

Etiketler

Ynt: AT Lastikte Marka Seçimi

Ben aracımı yüzde 70 asfaltta %30 da haftasonu gezilerinde hafif arazi aşartlarında kullanıyorum. Şu an üzerinde Bridgestone kar lastikleri var ama yazın mecburen değiştireceğim. Araç üzerindeki HT (highway terrain) lastiklerin hafif çamur ve yapraklı orman yollarında acemiliğimde de birleşince yetersiz kaldıklarını gördüm. Lastik dişleri kolaylıkla çamur ve yapraklarla dolunca araç çok fazla patinaja giriyor.

Marka tercihinden çok asfaltta kullanımda AT lastiklerin ne tür dezavantajları olur? AT lastikleri HT lastiklerle karşılaştıtırsak ses, tüketim ve frenaj konularında özellikle yazın nasıl performans gösterirler?

bugüne kadar birçok at ve mt lastik kullandım Bf Goodrich at nin üstüne lastik görmedim. hiçbir zaman yüzümü kara çıkartmadı ayrıca ıslak asfaltta fren mesajesi hiçte kötü değil...

Kesinlikle BFG A/T cok cıvık camur dısında her turlu işinizi görür. Asfalt performansıda en iyi a/t diyebiliirim

BFG AT yada Bridgestone Dueler 694 AT Derim . Her ikisinide (farklı araçlarda olsa da) kullandım . Şahsi görüşüm Dueler birazcık önde gibi...

Frenaj , ses vs konusunda AT lastikle bir sorun yaşayacağınızı sanmam . Ama kışın yada yağışlı zamanda yani çamur sözkonusuysa hiçbir AT de kolay kolay MT nin yanına yaklaşamıyor elbette .

Bf'ler beni şu zamana kadar hiç utandırmadı, özellikle de karda. Hatırı sayılır çamurlarada girdim bana mısın demedi.

CİNCİN' Alıntı:
...
Marka tercihinden çok asfaltta kullanımda AT lastiklerin ne tür dezavantajları olur? AT lastikleri HT lastiklerle karşılaştıtırsak ses, tüketim ve frenaj konularında özellikle yazın nasıl performans gösterirler?

Ayrıntıya girmeden kabaca farklar şunlar ;

1-Kuruda H/T daha verimli
2-Islakta A/T daha verimli (bu marka ve modele göre değişebiliyor)
3-H/T daha sessiz
4-Kış koşullarında A/T daha verimli
5-Off-road ta A/T daha verimli

Erkan Bey
Dueler 694 kullanıyorum.
Islakta oldukça iyi ama su birikintileri korkulu rüya oldu bende.
Bu aracın ağırlığından mı (2650 kg) , lastikten mi, yoksa plotajdan mı kaynaklanıyor.

Aqua planing durumu mu sözkonusu oluyor ? Bende dueler 694 Kullanıyorum ZJ de ... 3-4 Defa farketmeden ciddi su birikintilerine girdim , sular aracın tepesinden boşaldı :D Bunlarda bile bile bir sapma yada sorun yaşamadım . Ki nispeten daha ufak birikintilerde de bir sıkıntı sezmedim . Sizinde dediğiniz gibi tam aksine ıslakta hayli başarılı buluyorum .

CDM-SUBARU' Alıntı:
Ayrıntıya girmeden kabaca farklar şunlar ;

1-Kuruda H/T daha verimli
2-Islakta A/T daha verimli (bu marka ve modele göre değişebiliyor)
3-H/T daha sessiz
4-Kış koşullarında A/T daha verimli
5-Off-road ta A/T daha verimli

Erkan bey, Bilgilendirme için çok teşekkürler, tam istediğim karşılaştırmayı yapmışsınız. Forumda marka olarak genelde BFG öneriliyor. Sanırım yaza girerken bir BFG A/T lastik alıp 4 mevsim sorunsuzca kullanabilirim :smiley:

Ben Bu Lastiklerden pek Anlamam Ama Bizim Lastiklerde aynen şu yazıyor :smiley: "BF Goodrich All-Terrain T/A"

Bana Bu Lastiğin Özelliklerini Söyleyebilecek varmı en merak ettiğimde T/A ibaresyile A/T İbaresi Aynımıdır?

18652_1290703275073_1454973271_796532_2003632_n.jpg

Lastik İnternette Bu Resimle Gösteriliyor ;) ebatı değişik gibi geldi bizim jantlar biraz daha büyük ancak model olarak bu ;) gerçekten canavar gibi ;) Tavsiyemdir yani...
275_buyuk.jpg

bu konularda çok bilgili olmamakla birlikte nacizane aracımda aynı lastıkler takılı asfaltta ve altı buz olmıyan karda denedım çokdık rampa iniş ve çıkışlarda bana zorluk çıkarmadı ama çamur için aynı şeyi söyleyemeceğim kanalları hemen dolup çamur tahliye etme özelliği yok

ByEscobar' Alıntı:
Ben Bu Lastiklerden pek Anlamam Ama Bizim Lastiklerde aynen şu yazıyor :smiley: "BF Goodrich All-Terrain T/A"

Bana Bu Lastiğin Özelliklerini Söyleyebilecek varmı en merak ettiğimde T/A ibaresyile A/T İbaresi Aynımıdır?

Bildiğim kadarı ile T/A veya A/T All Terrain anlamına geliyor, her tür zeminde kullanıma uygun
M/T Mud Terrain, Çamurlu Zeminde kullanıma uygun
H/T ise Highway Terrain otoyol/asfalt kullanımları için uygun anlamına geliyor

Her birisinin kendine göre avantaj ve dezavantajları var tabii...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR