Arza Durumunda

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan DOKTOR63 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,190

DOKTOR63

KARAVANDA HAYAT VAR
Mesajlar
620
Tepkime Puanı
804
Yer
Şanlıurfa
Her arızada en önemli adımlar

  1. Derin bir nefes al.
    En önemli şey sakin kalmaktır! Bu, her şeyden önce, yoğun otoyollarda arızalara ve aynı zamanda popüler rotalardan çok uzaktaki olaylara da uygulanır.
  2. Diğer yol kullanıcıları uyar.
    Yapılması gereken ilk şey, tehlike ışıklarını DÖRTLÜ veya yanıp sönen işıklar kullanmaktır, çünkü arkadan çarpışmalar orman yollarında da gerçekleşebilir. Bunlar artık işe yaramazsa, kaza yeri güvence altına alınmalıdır.
  3. Tehlikeli bölgenin dışında.
    Minibüs hala hareket ettirilebiliyorsa, güvenli bir park alanı arayın. otoyolda bir arıza yuvası bulmak en iyisidir. Eğer bölünmüşmüş pistte iseniz. Yaklaşan kamyonun sizi vuramayacağı bir yer bulmaya çalışın.
  4. Riskli bir şey yapmayın.
    Minibüs hareket edemiyorsa veya park edildiyse, etrafınızı dikkatlice gözlemlemeden dışarı çıkmamaya dikkat edin. Her zaman yolcu tarafında ya da yoldan uzaklaşın.
  5. Daima bir güvenlik yeleği giy.
    Turuncu herkese yakışıyor. İspanya ve İtalya'da güvenlik yeleği ihtiyacı 2004'ten beri, Almanya'da 2014'ten beri ve sadece bazı eyaletlerde ABD'de yürürlüktedir. Ancak, nerede olursanız olun, birkaç güvenlik yeleğinin bulunması her zaman tavsiye edilir. Güvenli tarafta olmak istiyorsanız, her yolcuya bir tane koymak en iyisidir, bu yüzden bir arıza durumunda kendilerine dikkat çekebilirler.
  6. Bir uyarı üçgeni veya parlama ayarlayın.
    Avrupa'da, hemen her ülkede bir uyarı üçgeni zorunludur. Çevreye bağlı olarak, bu kaza mahallinden 50 ila 400 m uzaklıkta olmalıdır. Bir eğri görünümünüzü engelliyorsa, uyarı üçgenini eğrinin başlangıcından önce ayarlayın. ABD'de veya Güney Afrika gibi diğer ülkelerde kaza katılımcıları sıklıkla “işaret fişeği” kullanırlar. Bunlar ya LED'lerle yanar ya da diğer yol kullanıcılarını uyarmak için ateşlenir. Kurulum sırasında kendinizi tehlikeye atmamaya dikkat edin.
  7. Yardım almak.
    Arıza güvenli hale gelir gelmez, problemi halledebilirsiniz. Beklerken veya düşünürken, korkuluğun arkasında güvenli bir yerde tutmak şarttır. Bir otomobil kulübünün bir üyesi olarak, onlarla iletişime geçebilirsiniz, aksi takdirde çekme veya arıza servisine bir çağrı yardımcı olacaktır. Önemli: Her zaman tam yerini belirtin. Bir akıllı telefon veya GPS cihazı ile bu tam olarak tanımlanabilir.
  8. Kendin Yap.
    Sorunu kendiniz çözmek istiyorsanız ve gerekli ekipmanı paketlediyseniz, arıza ipuçlarımızı rehber olarak kullanabilirsiniz. Burada da, sizin için hiçbir şeyin olmayacağından ve güvenli bir yere park edildiğinden kesinlikle emin olmak önemlidir.
 

Etiketler
Bulundurulması Gereken Malzemeler:
  • İlk yardım çantası. Çantanın içerisinde: 2 adet büyük sargı bezi (10 cm x 3-5 m), 1 Kutu hidrofil gaz steril (10×10 cm 50’lik kutu), 3 Adet üçgen sargı, 1 Adet antiseptik solüsyon (50 ml), 1 Adet flaster (2 cm x 5 m), 10 Adet çengelli iğne, 1 Adet küçük makas (paslanmaz çelik), 1 Adet esmark bandajı, 1 Adet turnike (En az 50 cm örgülü tekstil malzemeden), 10 Adet yara bandı, 1 Adet alüminyum yanık örtüsü (Avusturyadan İthal), 2 Çift tıbbı eldiven, 1 Adet el feneri (LED IŞIKLI) olmalıdır.
  • Sürücünün yanında 1 kg’lık bir adet yangın söndürücü,
  • En az 2 adet yanısıtıcı yüzeye sahip, yerde dik durabilen üçgen reflektör,
  • Kriko, bijon anahtarı, seyyar lamba,
  • Kış ayları için zincir ve çekme halatı da araçta mutlaka yer almalıdır.
  • iki adet güvelik yeleği
  • mini hava kompresörü
  • takım çantası: burgulu anahtar,yıldız düz tornavida,pense ,izole bant,plastik kelepçe,ince tel,
  • akü takviye kablosu
 

Doktor bey teşekkürler.

Eklemek istediğim iki nokta var;
- Araç içerisindeki şahıslar mutlaka emniyetli bölgeye alınmalı, araçta bırakılmamalı
- Uyarı üçgeni belirttiğiniz üzere en az 50 metre ileriye konulmalı, benim gördüklerim 5-10 metre ileride oluyor ve hiç bir işe yaramaz.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,740
Mesajlar
1,522,994
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst