Arkanızda neler olduğunu gösteren kask

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mayıstosböce Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,287

mayıstosböce

An lar Sadece An lar,Yaşam Budur Zaten
Mesajlar
4,624
Tepkime Puanı
170
Yer
Adabazar
Bölümünüzde bunla ilgili bir haber görmediğim için bildirmeyi düşündüm,konunun çok önemli olduğunu, eski bir motosikletçi olarak,düşünüyorum eğer biryerde yaınlandıysa kusura bakmayın..
Bu alıntı bir yazıdır,site vererek insanları yormayayım ben bir sefer yorulayım daha iyi..

[attachment=1]

Racing (yarış) tarzı motorları sever misiniz? Sizi bilmem ama ben 2006 yılına kadar ciddi anlamda bir racing motor hastası ve kullanıcısıydım. Bu ölüm (ya da çoğunlukla sakat bırakma) makinelerinin insana yaşattığı etkiyi halen de bir otomobil sürücüsü olarak tadabilmiş değilim.


Bu tarz motorlarda sürüş sırasında dengenin ne denli önemli olduğunu bilmem belirtmeme gerek var mı? En ufak bir dikkatsizliğin sizi büyük oranda cezalandıracağı bu oyuncaklarda benim için en büyük sıkıntı tam arkamı görmek için geri dönmekti. Yol ile görüşün kesildiği o anlarda ciddi kazaların olması içten bile değil. Ama bu durum artık tarihin tozlu sayfalarına karışıyor.

[attachment=2]

Benim dönemlerimde konsept bir şekilde duyrulmuş olan arkayı gösteren kask dizaynı sonunda raflarda yerini almış durumda. Kaliteli bir kaskta aradığınız sağlamlık, kafaya tam oturma, havalandırma, ayrılabilir vizör ve buhar önleyici gibi özelliklerin dışında ileri dizaynı ve arkanızı gösterebilmesiyle satışa çıkan Reevu MSX1 384$'lık satış rakamıyla da diğer muadili kasklardan çok pahalı değil. Hatta ucuz bile sayılır.
İngiliz Motor Sporları ACU altın Ece onaylı, Brezilya INMETRO güvenlik testlerini başarıyla geçmiş ve Güney Amerika NOT belgelerine sahip Reevu MSX1 için söylenen ortak cümle ise "kafanızdaki tank" olmuş.


[attachment=3]

Tanıtım videosu http://www.youtube.com/watch?v=dFDgHGuBmlc

markaya http://www.reevu.com/

Birgün tekrar aranıza katılmak umuduyla,kazasız geziler..

Racing


Reevu helmet msx1


Reevu geri
 

Etiketler
Ynt: Arkanızda neler olduğunu gösteren kask

Cidden güzelmiş, her ne kadar arkayı nasıl göstermiş olduğunu anlamasamda ( araştırım bakim ben de :smiley: ) , fiyatıda diğer iyi kasklardan farklı değil ki bunun özelliği çok daha fazla...
Çok teşekkürler paylaşımınız için...
 

Ynt: Arkanızda neler olduğunu gösteren kask

anladığım kadarıyla kaskın üst kısmında bir boşluk var ve arka tarafında da bir cam var yani arkasının bir kısmı şeffaf... üst kısımdaki boşluğa uygun açılarda aynalar koyarak arkadan gelen ışığın alının üstündeki ince aynaya düşmesi sağlanıyor bu sayede kişi arkayı görebiliyor.. çok mantıklı ve hoş birşey ama kullanışlı mı değil mi diye sürüş denemeleri yapmak lazım...
 

Ynt: Arkanızda neler olduğunu gösteren kask

Motor kullanmıyorum ama bana pek kullanışlı gibi gelmedi. Başınızı çevirdiğimizde açı değişeceği için arkanızdaki görüntü de değişecektir. Kask yerine motorun arkasına yerleştirilecek geniş açılı bir kamera da aynı işi görmez mi, hem de başınızın açısı değişse de görüntü değişmez.
 

Ynt: Arkanızda neler olduğunu gösteren kask

valla ne kask nede kamera en iyisi güzelce ayarlanmış bir çift ayna ...
:D ;) :D ;) :D
 



Ynt: Arkanızda neler olduğunu gösteren kask

deneyip görmek ve alışmak lazım herhalde...
bana sanki sürücüyü şaşırtabilir gibi geldi ufacık bir alandan hem önü hem arkayı görmek...
 

Ynt: Arkanızda neler olduğunu gösteren kask

araclara takılan gerı görüş cameraları var 60 ,70 tl gbi av girişli navıgasyonunuzda varsa motorda takıp kullanabılırsınız daha mantıklı olu bence
 








Ynt: Arkanızda neler olduğunu gösteren kask

Ben faydalı olacağını düşünüyorum. Alışınca baya kullanışlı olur.

Saygılarımla,
 


Ynt: Arkanızda neler olduğunu gösteren kask

bence süper bir buluş, kamera konusuna katılmıyorum, gps iniz motoruna göre ya sol,ya sağ yada ortada aşağıda bir yerde durur , her hamleden önce gözleri gidilecek yönden uzun süre ayırmanız, güneşin açısına göre kafayı oynatmanız, bakmanız görmeniz gerekir, halbuki kaskın üzerindeki bir noktaya bakıp odaklanıp durumu anlayıp analiz etmek daha kısa sürecektir. Bu yüzden ben tkaskımda tercih ederim.
 



Ynt: Arkanızda neler olduğunu gösteren kask

Nefis bir icatmış.
Enduro yada Flip-up olarakda üretiliyormu acaba ???
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,519
Mesajlar
1,519,184
Kayıtlı Üye Sayımız
172,177
Kaydolan Son Üyemiz
cengoboy

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst