Arkadaşlar Bu Sorun Her Niva da Var mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mehmet42 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,381

mehmet42

Yeni Üye
Yer
konya beyşehir
arkadaşlar bu forumda yeniyim ve çok hoşuma gitti .benim 96 model nivam var her şey çok iyi ama şanzuman uğultusu kesilmiyor.şanzumanların ikisinide söktüm her şey normal .ben yinede rulmanları yeniledim ses kesilmedi.
cevabınız için şimdiden teşekkürler

Etiketler
Ynt: Arkadaşlar Bu Sorun Her Niva da Var mı?

Dört çekerin bağlı ise (mesela benim şu an sökük) uğultu yapar diyorlar.Benden önceki sahipleri söktürmüs uğultu yaptığı için.Yani sendeki de bu ise normal.

Saygılar...

Genelde Niva larda uğultu bitmez :smiley: şazumandan geldiğine eminmisiniz ? eğer vibrasyonda varsa bence şafta baktırmakta fazda var. bir de şaftın mafsal bağlantılarını düzenli olarak yağlatmak gerekir.

aracınızda hanki lastikleri kulanıyorsunuz eger ok144 se ugultu sesi hiç bir zaman kesilmez vibrasyonsa bir yere kadar sıfırlanır tamamen kaybolmaz şanzımanları aslında pek ses yapmaz aks rulmanlarınıda kontrol etmek lazım tabi lastikler yine söylüyorum ok 144 se bu sesleri ayıramazsınız

metmeht arkadaşım öncelikle hangi ildesiniz ve anlayamadığım tespit edilmeden neden 2 defa şanzımanı indirdiniz ? ist iseniz dursun ustanın yanına bir uğramanızı tavsiye ederim ist dışındaysanız ona göre varsa o ilde tanıdık ona yönlendiririz

arkadaşlar merhaba bende de 95 model niva var aldığım zamanki şanzıman uğultusu artmadı devam yağlarını iyitakip etmek lazım

konya beyşehir de yaşıyorum şanzumanı kendim indirdim ses arazi şanzumanından geliyor eminim ama şanzumandaki parçalarda sorun yok yani sıfır nivada da bu ses olur diyorlar doğrumudur onu merak ettim ayrıca benim araçta ayırıcı var sürekli 4 çeker değil

rulman aks ön takım kmp orginal elimde mevcut 40 tl bilgi mahiyetinde eklemek istedim

4x2 parçası taktırdım ve 4x4'e göre bu konumdayken önden gelen ses azalıyor olmalı, bilginize... bu rada bizimki 2007 ama 100'den sonra ses-titreşim çok artıyor. Ben de ilk fırsatta baktıracağım...

merhabalar ben 1 aylık bir nivacıyım vibrasyon yok uğultu var ise bana kalırsa ön şaft ve diferansiyellerden geliyordur.şanzıman indirmektense ön şaftı sökmenizi nacizane tavsiye ederim.Ayrıca niva hakkındaki konforsuz,aşırı vibrasyonlu,aşırı sesli gibi söylevlerede ufak bi değinmek istiyorum bu araçlar arazide çok ağır şartlarda kullanılıyor.Arkasına çeki demiri takılıp yük çekenini bile gördüm.Bu tarz ağır kosullar için üretilmiş bu denli mekanik araçlarda ses,uğultu ve vibrasyon eksik olmaz.Sonuçta metallerin gücü ve birbiriyle çalışması sonucunda haraket eden dört adet tekerleği var.bu maliyetteki araçların en iyisi niva.
Saygılarımla

NİVA69' Alıntı:
4x2 parçası taktırdım ve 4x4'e göre bu konumdayken önden gelen ses azalıyor olmalı, bilginize... bu rada bizimki 2007 ama 100'den sonra ses-titreşim çok artıyor. Ben de ilk fırsatta baktıracağım...
o olay bendede var. araç 2005 100 den sonra aşırı titreme var ama lastikler ok144

Hayretler içinde kaldığım bir durum ise benim eski nivam 89 model bakımsız taban saçı yok denecek durumda şaftları hiç balans yaptırdığımı hatırlamıyorum ve üstünde ok144lerle 120 yapıyordum hiç titremiyordu. :D

Benim aracımda 2006 model, 100'ü geçince uğultu ve vibrasyon ciddi biçimde artıyor ama ben bunu aracın ses yalıtımının zayıflığına bağlıyordum. Ayrıca aracım hidrolik direksiyon değil ve direksiyonda boşluk var. Bulunduğum yerde asfaltta küçük çukurlar, dalgalanmalar çok fazla ve araç sağa-sola kaçma yapıyor. Tüm bu sorunları gidermek mümkün müdür?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR