Ardaşlar Bu Araç Hakkında Fikir Vede Bilgileriniz Nedir...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan eray78 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,748

eray78

Kamp I
Yer
KARABÜK
arkadaşlar aşşağıda lik teki araç sizce nasıldır fazla bir beklentim yok ofroad yapmayacam ama arazide gezeceğim dağda bayırda sizlerin fikirlerini almak istedim teşekkürler şimdiden

http://www.arabam.com/ilan/galeriden-satilik-jeep-willys/herseyi-calisir-vaziyette-53-model-tuzla/4769620

Etiketler
araç vede
Ynt: Ardaşlar Bu Araç Hakkında Fikir Vede Bilgileriniz Nedir...

Dış görünüş olarak temiz duruyor.Ancak bizde Tuzla diye bilinen buradaki erken dönem CJ5 lerin üretimi 1955 yılında başladı.1953 model dedeğine göre CJ3A (Alçak Kaput) ların son serisi veya CJ3B( Yüksek Kaputların çok erken serisi bir aracın ruhsatına geçirilmiş olsa gerek.Buna rağmen motor-şase no sunda problem yoksa pekte sorun değil.
Blokta çatlak olup olmadığını araştırın.Ayrıca trafiğe tekrar çıkacağı için TÜV TÜRK istasyonlarında test edilecek aksamın geçer not alacağı şekilde varsa eksiklikleri maliyetini araştırıp araç fiyatına ekleyin,tabi trafiğe tekrar çıkış için yapılacak işlemlerin maliyetini de hesaplamayı unutmayın.
Yakından inceleme şansımız yok,kaporta çürük durumunu yakından görmek gerekir.

seyit bey ilk önce yorumlar için teşekkürler araç dış görünüş olarak güzel duruyor ama dediğiniz gibi yakından incelemedim inceleyecem inşallah yekın zamanda sizin kadar fazla bilgim yok :smiley: ama araştırmayı seviyorum dediğiniz gibi birde tekrar trafik tescil işlemleri vede muayene masrafı da olcak tabikide gelecek için iyi bir araç olur sanırım aksesuar vede lastik gösterişli bir şey olur sanırım hayırlısı diyelim hayırlısı olur inşallah sait bey zaman vakit ayırdığınız için teşekkürler :smiley:

eray bey gelin size bir seri lll verelim balıkesirde buldum bitane arkadaş onbin istiyor ama aracı daha tam test etmedim.diri duruyor bundan daha fazla işinizi göreceğine eminim

:smiley:) valla bende askeri çıkma vardı bir tane 88 model sattım çok pişmanım zaten Cj yada Defender hatta seri III de çok düşündüm ama artık defender i vede seri III ü aklım çıkardım şimdilik bütçem bu kadar daha fazlasını çıkaramam kendimce de yapmayı düşünüyorum zaten aracı bakalım ya nasip diyecez hayırlısını isteyecez :smiley:)

Merhaba,pek anlamam ama aracın motoru bana Tofaş gibi gözüküyor.
Farkında olduğunuzu düşünerek yazdım,yanlış anlaşılmasın lütfen.

ttogan' Alıntı:
Merhaba,pek anlamam ama aracın motoru bana Tofaş gibi gözüküyor.
Farkında olduğunuzu düşünerek yazdım,yanlış anlaşılmasın lütfen.
Tofaş değil.Jeep'in kendi Hurricane(Harikan) motoru.

Bu aracın kafanızdaki büyük lastikleri çevireceğini sanmıyorum. Güzel aks kırar gibi. Cj ye ilk başlarken tüm cj ler göze aynı gibi gözüküyor ki malesef değil. Koca lastikli cj leri görüp bi hurda alıp toplarım diye düşünüyo insan ama dediğim gibi her cj aynı değil bu cj de aks ve difransiyelleri, aks aralığı, model yılı ve birçok etmenden dolayı hayalinizi karşılaması zor yada çok pahalı olacak ki bu satarkende bi tuzlaya yada ilk dönem cj5 (cj3b) e hiçbir etkide bulunmayacak.

Sent from my iPhone using Tapatalk

kendinize dert arıyorsanız iyi bir fırsat ;)
üzerine biraz daha ekleyerek daha derli toplu bir CJ bakmanızı öneririm. nacizane kendi fikrimdir.

ercan bey valla sizin de cj yapım aşamalarını izledim ben zamana yaymak istiyorum ilk aldığımda muayene yaptırıp biraza kaporta ile uğraşmak istiyorum sonra ki sene lastik di aksesuar dı ole yapmak istiyorum satmak kafamda yok klasik araç severim emek harcayarak bişiler yapmak güzel oluyor :smiley: tabikide siz lerinde bilgileri dahilinde bu araç alınıp adam olurmu ? yada sizce almalımıyım almamalımıyım :smiley:

eray78' Alıntı:
arkadaşlar aşşağıda lik teki araç sizce nasıldır fazla bir beklentim yok ofroad yapmayacam ama arazide gezeceğim dağda bayırda sizlerin fikirlerini almak istedim teşekkürler şimdiden

http://www.arabam.com/ilan/galeriden-satilik-jeep-willys/herseyi-calisir-vaziyette-53-model-tuzla/4769620

Eray bu sana yaramaz. standart 78-79 cj 5 bakalım

abi sen onu boşver gel sana balıkesirdeki seri lll alalım.araç orjinal alüminyum kasa ve senin işini fazlasıyla görür.ben çok beğendim ama içişleri bakanı onay vermiyor :( biraz daha beklemem gerekecek ama aracı da kaçırmak istemiyorum bari bir tanıdığa gitsin diyorum

Ozan valla bakıyorum da şimdilik fazlada bütçeyi aşamıyorum bunla kendimce bişiler yapmayı düşünüyorum zaten en büyük yardımları da senden alacağım :smiley: haftasonu karabükte ofroad var gel buyur bekleriz :smiley:

arkadaşlar birde siz olsanız bu araca en fazla ne kadar verirsiniz sizce sizin gözünüde ederi nedir?

eray78' Alıntı:
arkadaşlar birde siz olsanız bu araca en fazla ne kadar verirsiniz sizce sizin gözünüde ederi nedir?
Arkadaşım , ben o aracı o fiyata satın alırım.Ancak beklentilerimizin ve kullanma amacımızın çok farklı olacağını da vurgulamak isterim.Şu an bendeki bunun çok benzeri bir'62 Tuzlayı sadece bazı kaporta ve boya bakımı için 4.000 TL ye sanayide bakıma aldığımı söyleyeyim.Bu araca dağ-tepe dolaşmak için binecekseniz ve yakından inceleyip var sa sorunlarını iyi tesbit edip alınır ve binilir.Ancak siz pek çok arkadaşın yaptığı gibi modifiyeler düşünüyorsanız;
1. hızlanması yavaştır ve sizi sıkabilir,
2.ağır aksaktır ve sizi sıkabilir,
3.modifiyeli diğer AMC CJ ler gibi performans( şehirde ve asfaltta) bulamazsınız ve sizi sıkabilir
Bunların dışında arazide bunların tadını hiçbir AMC CJ de bulamazsınız ( bende 1980 CJ5 olduğunu da belirteyim).
İt canlıdır ve yere çok sağlam basar.Güvenilir dosttur ve sizi ortada bırakmaz.4 silindir olup ta iki silindiri sekman kaynatmış hangi motor sizi en azından 1. vites de olsa şehre getirebilir?Bu sizi getirir ( beni getirdi) Yerli parça olmayıp orijinal parça kullanıyorsanız parça kırmaz,akis kesmez,şaftı bükmez vs.Ancak asla bir şehirli değildir.
Elbetteki sadece resimlerine bakıp karar vermek yerinde olmaz.Blokta çatlak var mı? içerisinde paspas vs varsa kaldırıp tabanda çürük varmı bakmak gerekir.Kaba bir macunla kimi ayıpları örtülmüşmüdür bakmak gerekir.
Bu fotoğraflara göre bu jeep 1953 model değil.Kaporta ve motor üst külbütör kapağı bu jeepin 1965-1966 model olduğuna işaret ediyor.CJ 3A şasesi üzerine konulmuş bir kupamı?( şaseye göre uzun duruyor olurdu),ya da kaporta ve bazı diğer aksam(külbütör kapağı olabilir) farklı araçlardan toplanmış ve bu nedenlemi '65-'66 aralığına işaret ediyor,buradan bilemeyiz.Tahminim 1965 model bu jeep 1953 model bir jeepin nüfusuna kayıt olmuş.
Gerisi size kalmış.

eray78' Alıntı:
Ozan valla bakıyorum da şimdilik fazlada bütçeyi aşamıyorum bunla kendimce bişiler yapmayı düşünüyorum zaten en büyük yardımları da senden alacağım :smiley: haftasonu karabükte ofroad var gel buyur bekleriz :smiley:

yarış işleri beni sarmıyor uzak duruyorum :smiley: ama bir ara oralara gelicem uğrarım yanına. sen yinede acele etme araba konusunda bir ara geldiğinde uğrarsan benim cj yi de kullan biraz daha netleşir kafanda

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,922
Kayıtlı Üye Sayımız
166,703
Kaydolan Son Üyemiz
muzomuco

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR