Arb Tampon

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Tempus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,468

Tempus

Nissan Patrol SD33 Turbo
Yer
istanbul
Merhaba, Arb urunlerini istanbulda satan bir yer varmi ve stogunda bulunduran? eskiden bursada bir yer vardi sanirim ama onlar artik getirmiyor diye duydum.

Etiketler

Ynt: Arb Tampon

Aradım, genel olarak jeep için çalışıyorlar, Lr için ısmarlarsam stoklarında yok ve 70 gün gibi bir sipariş bekleme süresi var.

Evet Tarkan abi safkan jeepcidir. Ama Marka bazında sipariş olabilir neden olmasın. Eğer sipariş verecekseniz vcd isteyin. Ben CJ için parça aldığımda kutunun içinden ARB nin VCD leri çıkıyor. Varsa onlardanda isteyin. Özellikle Avusturalya da yapılan Outback Challange.

7 aylık birisi olarak genelde aldigim şeyi aynı gün telim almak isteyen biri oldugumdan birkaç gün tamamda 3 ay beklersem çatlarım
:D

o yuzden bu iş yattı

Orhan usta ile konusmustum, anlaştık gibide ama onunda teslim süreleri buna yakın olabilir :D
ama en azindan tam istediğim gibi bir tampon yapar.

Tempus' Alıntı:
7 aylık birisi olarak genelde aldigim şeyi aynı gün telim almak isteyen biri oldugumdan birkaç gün tamamda 3 ay beklersem çatlarım
:D

o yuzden bu iş yattı

Kürşad, ARB'nin temsilcisi Bursa'da direk onlara sor http://warn.com.tr/ hemen cevap veriyorlar.

Tesekkurler Nejat, baya arastirdim ARB turkiyede LR icin hic stok yok anca siparis geliyor. Jeep ler icin stok yapiyorlar.

nkurtkaya' Alıntı:
Kürşad, ARB'nin temsilcisi Bursa'da direk onlara sor http://warn.com.tr/ hemen cevap veriyorlar.

valla bursadaki yere ben eski arabam için vinçsiz tampon sorduydum ararız biz sizi blablabla deyip kapatmışlardı telefonu. bende ARB avustralyaya şikayet ettim, özür mektubu ve katalog göndermişler, dubai satıcımız size yardımcı olabilir demişlerdi. :smiley: deneyin aramayı belki kulaklarını çekmişlerdir.

benim bildigim zaten bursadaki firma arb getirmiyoruz artik demis birilerine. Getirip stoklasa birisi en cok satilan tampon olur aslinda yazik.

ARB tamponu yakından görene kadar gereksiz pahalı olduğunu düşünürdüm. Ama yakından inceleyince detaylardaki özen, aracın tamponunun hatlarına yakın ama yaklaşma açısını iyileştirmiş olması(XJ), vinç montaj yerinin gücü çalmayacak şekilde ayarlanmış olması, hava yastığı sensörleini engellememesi güzel özellikler.

Caddede sıkça gezecek bir araç için oldukça şık gözüküyor.

Ama sadece off-road amaçlı bir araçta kullanıyor olsaydım fiyatına pahalı derdim.

Servisler kısmında anadolu yakasında tampon yapan bir ustanın bilgileri vardı. Belki yardımcı olabilir.

jeep' Alıntı:
Aslında bir ton ARB ye para vereceğinize, yetenekli bir usta ile daha güzelini yapabilirsiniz.

Kesinlikle katılıyorum. Birkaç sene evvel ben de ARB'ye epey merak salmıştım, öte yandan hiçbir modeli benim kafamdaki modeli yansıtmıyordu. Ben de araştırdım soruşturdum ve kendi kafamdaki modeli uygulatabileceğim birini bularak 3 aylık bir çalışmayla tampon yaptırdım.

Hikayeyi bu bağlantıdan okuyabilirsiniz.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=8624.0

arb nin aynısını hatta dahada güzelini yapan bir ustam var düşünürsen telefonu 05358613540 doğan

Hesaplı bir off-road (vinç) tamponu yaptırmak varken, tabiiki orjinalde olsa çok para vermek kişisel tercihe kalmış.
Ben cj'em için aksesuarına bu parayı vermem. Best-top tente icin veririm, vinç için zaten verdim. Birazda kişisel zevk ve ayırım sanırım. Mekanik tüm parçalarıda orjinalden şaşmam. Maddi durumu olupta, mekanikte yan sanayi kullanan arkadaşlarımada şaşarım. Orjinalleri ile yan sanayi arasındaki fark aşırı olmadıktan sonra mantıklı alış veriş yapmak lazım.

Cherokee' me ise orjinal Arb tampon almıştım ve 3 ay beklemiştim. Hem aynı dizaynda yapılabilmesi zordu hemde 1.000 liradan aşağıya yapmazlardı.
2 parçadan oluşan tamponun, şase bağlantı parçası ciddi kalın, ama görünen büyük tampon ise ince ve sağlam. Ağırlık dengesi adına, asıl yük binen bölümlerini ağır yapmışlar. Bu da aklınızda bulunsun.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,759
Kayıtlı Üye Sayımız
166,575
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR